Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bebesi olanlar baksın bir şuna

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Yu ve Smith, Mayıs 2016’da yayınladıkları bir çalışmada anneler ve bir yaşındaki bebeklerinin oyuncaklarla oynadıkları esnadaki etkileşimlerini inceledi. Çalışmayı benzer çalışmalardan öne çıkaransa kullandıkları son teknoloji ürünü başa takılan göz izleme cihazları oldu! Başa takıldığında alın hizasına denk gelen ve kişinin gördüğü sahneyi kaydeden sahne kamerası ile göz hizasına denk gelen ve bakışı takip eden göz kamerasından oluşan bu cihaz kişinin anlık nokta atışı nereye baktığını tespit edebiliyor. Bu şekilde hem anne hem de bebeklere göz izleme cihazı takıp inceleyen araştırmacılar, anneler bebeklerinin baktıkları nesnelere baktığında bebeklerin o nesneye olan bakış sürelerini uzattıklarını gözlemledi. Bu sonuç ortak dikkat olarak bilinen ve iki kişinin bir nesne üzerindeki eş zamanlı ilgisi olarak niteleyebileceğimiz olgunun bebeklerin kendi dikkatlerini bir nesne üzerinde odaklamalarında önemli bir rol oynadığına işaret ediyor.
Referans: Yu, C. & Smith, L. B. (2016). The social origins of sustained attention in one-year-old human infants. Current Biology, 26(9), 1235-1240.
Bebe-GÖZ projesi kapsamında biz de laboratuvarımızda başa takılan göz izleme cihazı kullanıyoruz. Siz de bu olanağı değerlendirerek 8 aylık bebeğinizin gözünden dünya nasıl görünüyor görmek isterseniz çalışmamızda yer alabilirsiniz. Ayrıntılar için sitemizi ziyaret edin: bebegoz.wordpress.com

benim olsa katılırdım şuna, ücretsizmiş.

https://bebegoz.wordpress.com/nasil-katilirim/
Mesaj tarihi:
yav said:

Kuvvetle muhtemel piyasaya hizmet etcek bir calisma icin kim kendini ve biricik bebegini kullandirsin? Sacma degil mi

birinin tez çalışması gibi duruyor ondan paylaştım zaten.
  • Yeni Oluştur...