Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

excel: IF(SUM(COUNTIF

Goering

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
Goering said:

dürümsüz countif sorusu, ama excel değil google spreadsheets.

şöyle ki;

soruyu örneklemek için hazırladım bunu.
amaç, aa,bb diye giden isimler, 1. sütunda 1 veya 0 durumundayken, 2. sütunda 1se veya 0sa sayması.
3. sütunu da bunu öğrenirsem çözerim heralde.

1. sütun 1 , 2. sütun 1 = 2 kere
1. sütun 1 , 2. sütun 0 = 1 kere
1. sütun 0 , 2. sütun 1 = 2 kere
1. sütun 0, 2. sütun 0 = 0 kere

bu isimler aşağı doğru uzuyor, satır satır, ayrı bir şekeilde yaptırabiliyorum, ama alt alta 30 satırlık bi belgede, çorba oluyor. anlatabildim mi ondan da emin değilim. yani bana countifs in detayı lazım. 2 sütun aralığını seçip virgülle 1den büyükleri say yemedi.

countifin variable lar nasıl çalışıyor, hem şu hem şu varsa say diyebiliyor muyuz, farklı sütün veya satır aralıklarında?

: /
Sosyal ağlarda paylaş

alt enter veya space kullanabilirsin formul yazarken o biraz duzenliyor.
cok corba oluyorsa vba ile yaptirmaya calis...

IF error macrolari var hazir, onu yukari tusa koy.
formulu yaz. NA olanlar iptal olsun, ";" den sonra yazmaya devam et tekrar alt+enter'la vs.

olmadi bol veya conc. yap
data buyukse ayarlardan auto-calculation'ni kapayip pivot ile filterlayabildigin kadar filterla...

cok data varsa Power Pivot ADDIN var her excel'in icinde onun baya faydasi olur.
(data hep ayni formatta gelmiyorsa ogrenmeye ugrasma, biraz ugrastirabilir. sql tabanli falan -connectionli-)

ben haftalik 8milyon x BA'ya giden datayi macroladim 1 saatte 16gm ramle kendi hazirliyor...

excel sart degilse tableau kullandirt herkese.
Sosyal ağlarda paylaş

senin ne yapmaya calistigini anlamadim, saat de gec.

bak formulun icinde acikladim,
daha aciklamam zor. sorun varsa yaz, yaticam...

* sonrasinda karakter sayisi olmadan devamini aldiriyor sectigin "text" sonrasina koyarsan.
veya cell numarasini vericek "text" seklinde kullanmayip.

count-if

=IF((COUNTIF($L2;{"BU TEXT VEYA DEVAMI VARSA OK-1"}&"*"))=1;"BUNU YAZ-1";IF((COUNTIF($L2;"*"& {"BU TEXT VEYA DEVAMI VARSA OK-2"}&"*"))=1;"BUNU YAZ-2";IF((COUNTIF($L2;{"BU TEXT VEYA DEVAMI VARSA OK-3"}&"*"))=1;"BUNU YAZ-3";0)))

veya
AND / OR kullanarak da yazarsin.
COUNT(IF'e dedigim gibi gerek yok,
IF'leri yaz arka arkaya...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...