Goering Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 stajyeri yollamadılar, uğraş dur *Q Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 bütün conditionlar false ve S23 E23'e eşit değilse N/A vermesi normal aslında. formülde hata yok gibi. Vlookup'lar N/A döndürdüğünde formül hatası değil de sonucu bulamadı anlamına geliyor. eidt: aa buluyor da demişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 evet, resimde buluyor [250m, doğru match] ama nedense bulduğunu anlamıyor... ____ IF (True,(IF, True(IF, True), False) olarak yazdığımız için belki de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 aynı formülün üstteki iki satırı düzgün çalışıyor... 3. satırda hiç data alamıyor. baya mantıksız geldi bana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 aynı formül SUM'ları çıkarınca da çalışıyor. ama 3. query hala hatalı: formül =IF((COUNTIF(S23;G23&"1"&E23))=1;VLOOKUP(E23;E23:J23;5;0);IF((COUNTIF(S23;G23&"2"&E23))=1;VLOOKUP(E23;E23:J23;5;0);IF((COUNTIF(S23;G23&"3"&E23))=1;VLOOKUP(S23;E23:J23;5;0);0))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 kendime bir şişe viski hediye ediyorum son VLOOKUP'da S23 yerine E23 yazması gerekiyordu... 50 defa bakıp göremedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Goering said: dürümsüz countif sorusu, ama excel değil google spreadsheets. şöyle ki; soruyu örneklemek için hazırladım bunu. amaç, aa,bb diye giden isimler, 1. sütunda 1 veya 0 durumundayken, 2. sütunda 1se veya 0sa sayması. 3. sütunu da bunu öğrenirsem çözerim heralde. 1. sütun 1 , 2. sütun 1 = 2 kere 1. sütun 1 , 2. sütun 0 = 1 kere 1. sütun 0 , 2. sütun 1 = 2 kere 1. sütun 0, 2. sütun 0 = 0 kere bu isimler aşağı doğru uzuyor, satır satır, ayrı bir şekeilde yaptırabiliyorum, ama alt alta 30 satırlık bi belgede, çorba oluyor. anlatabildim mi ondan da emin değilim. yani bana countifs in detayı lazım. 2 sütun aralığını seçip virgülle 1den büyükleri say yemedi. countifin variable lar nasıl çalışıyor, hem şu hem şu varsa say diyebiliyor muyuz, farklı sütün veya satır aralıklarında? : / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 alt enter veya space kullanabilirsin formul yazarken o biraz duzenliyor. cok corba oluyorsa vba ile yaptirmaya calis... IF error macrolari var hazir, onu yukari tusa koy. formulu yaz. NA olanlar iptal olsun, ";" den sonra yazmaya devam et tekrar alt+enter'la vs. olmadi bol veya conc. yap data buyukse ayarlardan auto-calculation'ni kapayip pivot ile filterlayabildigin kadar filterla... cok data varsa Power Pivot ADDIN var her excel'in icinde onun baya faydasi olur. (data hep ayni formatta gelmiyorsa ogrenmeye ugrasma, biraz ugrastirabilir. sql tabanli falan -connectionli-) ben haftalik 8milyon x BA'ya giden datayi macroladim 1 saatte 16gm ramle kendi hazirliyor... excel sart degilse tableau kullandirt herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 count(if('e illa gerek yok if; soyle true, false olarak calisiyor: IF(B2=Cell;true;false) if'leri dedigin gibi devam ettireceksin, tek formul ile bitirebilmen lazim. sadece copy/paste, sonra F2 ile formulun icine girip mouse ile sec iste... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2016 senin ne yapmaya calistigini anlamadim, saat de gec. bak formulun icinde acikladim, daha aciklamam zor. sorun varsa yaz, yaticam... * sonrasinda karakter sayisi olmadan devamini aldiriyor sectigin "text" sonrasina koyarsan. veya cell numarasini vericek "text" seklinde kullanmayip. count-if =IF((COUNTIF($L2;{"BU TEXT VEYA DEVAMI VARSA OK-1"}&"*"))=1;"BUNU YAZ-1";IF((COUNTIF($L2;"*"& {"BU TEXT VEYA DEVAMI VARSA OK-2"}&"*"))=1;"BUNU YAZ-2";IF((COUNTIF($L2;{"BU TEXT VEYA DEVAMI VARSA OK-3"}&"*"))=1;"BUNU YAZ-3";0))) veya AND / OR kullanarak da yazarsin. COUNT(IF'e dedigim gibi gerek yok, IF'leri yaz arka arkaya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2016 akşam senle paylaşıma açayım ben dosyayı vaktin olursa, ama ne için olduğunu görünce kızmaca darılmaca yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2016 gecenin 3'une yakin yazdim o kadar, yardim da ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2016 dürüm has been planted Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar