Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Excel formül yardımı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi şöyle bir durum var , H6 ve I6 da duruma göre EVET veya HAYIR yazıyor , formül G6 da yazan rakamı bir tek H6 da evet yazıyorsa %6 ekleyip ,bir tek I6 da evet yazıyorsa %8 ekleyip , her ikisinde de evet yazıyorsa %14 ekleyip J6 ya taşıyacak.

Tek conditionlı olan kısmını yapabildim " =EĞER(H6="EVET";G6+(G6*6)/100;G6) " ama diğerine yetemedim resmen bilgili abilerden yardım istiyorum.
Mesaj tarihi:
Valla bunu istiyorum ,gerçek bir excel noobuyum abi nabıcan ,ilk kez formül giriyorum :)

Benimki türkçe kastırdı ondan çevirdim birde, pointleri ayarladım fakat yine hata veriyor :S sorun ne olabilir ki ?

=EĞER(VE(H6="EVET",I6="EVET"; ),1.14*G6,EĞER(H6="EVET",G6*1.06,EĞER(I6="EVET",1.08*G6,G6)))
Mesaj tarihi:
=EĞER(VE(H6="EVET";I6="EVET" );1.14*G6;EĞER(H6="EVET";G6*1.06;(EĞER(I6="EVET";1.08*G6;G6))))

Deneye deneye şu formülü yazana kadar hep hata verdi bir yerlerde , sanırım senin yolladığında syntax hatası vardı , excel 2013 benim kullandığım belki versiyonda bir farklılık vardır.Neyse sonuç olarak halloldu sağol dasaaa :)
Mesaj tarihi:
evet'ten sonra noktali virgul koyup sonra parantezi kapatmistin.

parantezi kapatip sonra ayiracaktin.

neyse halletmissin zaten.

parantezlere gelince basini, sonunu gosteriyor program.
  • Yeni Oluştur...