KaMoNJuK Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Ya arkadaşlar Kader ALLAH ın bu adam bunları buları yapıcak die yazılmıs bişi deilki yani bu adam bunları yapacak ve ben bunları biliyorum .! Ki şüphesiz öyle .![signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .! Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .! www.wildarea.gen.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Suark, 02 Şubat 2005 10:31 tarihinde demiş ki: Bence bır ınsan ıcın cızılmıs bır suru kader var.Bır suru olaylar dızısı;Yaptıgımız seçımler bizi bunlardan birine surukluyor.Mesela adamın kaderınde ıntaharı dusunmek ve yapmak vardır bırde ıntıharı dusunup yapmamak vardır.E bıze kalan tercıhı yapmak.Ki bence beyının olusunun sebebı bu eğer şu odaya giricekseniz sayfa 30'a dönün eğer girmicekseniz sayfa 46'ya ilerleyin diyen kitaplar gibi yani :) acaip okurdum onları[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 walla bana dinci sölemi$ti.ölümle ilgili konuda kesin konu$miim. ama diger söylediklerim konusunda hakli oldugumu dü$ünüyorum.dogunca senin basina gelecekler belirlidir ve bunlara göre senin yapacaklarini tanri gozler,yoksa "bu dünya yalan dünya asil dünya öteki dünya" mantigi olmazdi herhalde.[signature][hline]pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP I am the best fcuk the rest =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: KaMoNJuK, 02 Şubat 2005 10:32 tarihinde demiş ki: Ya arkadaşlar Kader ALLAH ın bu adam bunları buları yapıcak die yazılmıs bişi deilki yani bu adam bunları yapacak ve ben bunları biliyorum .! Ki şüphesiz öyle .! şüphesiz öyle diyerek zaten aciz olduğunu kanıtlıyosun..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 eheh hakkaten ole =).Ama eminimki elimizde secım hakkı var. Gattaca diye bi film vardı gecenlerde.Direk kader ve onu yenme hakkınaydı.[signature][hline]-Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol -Şefkat ve merhamette güneş gibi ol -Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol -Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol -Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol -Hoşgörülülükte deniz gibi ol -Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol--Hz. Mevlana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 10:34 tarihinde demiş ki:şüphesiz öyle diyerek zaten aciz olduğunu kanıtlıyosun.. burda senin topic acma mantigin insanlari ezmek mi? fikir yürütülmesini saglamak mi?[signature][hline]pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP I am the best fcuk the rest =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ya bununla ilgili bir görüş vardı, "kader sonsuz kere sonsuz defa yazılmıştır" gibi bir şeyler geçiyordu. kim söylemiş nerden duydum flan hiç bilmiyorum. (hatta belki de birilerinin sallaması bile olabilir.)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 02 Şubat 2005 10:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Merak ediyorum da kader önceden her insan için yazılmış bi kullanma klavuzu mu? yani sabit mi? ya da benzetme yerindeyse kurşun kalem ile yazılmış olup da bizim kararlarımıza göre değişebilir mi?[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call! Ben istemedim gitmeni,kedi istedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 fikir yürütülmesini sağlamak orda tam olarak aciz demek istemedim.. kelimeyi yanlış seçtim sadece şunu demek istedim eğer birşeye şüphesiz inanıyosan bu birşeye körü körüne sorgulamadan inanmaktır. bu da bir nevi sorgulamak konusunda aciz olmaktır.. bunu demek istedim[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cirit Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ya aslında arkadaşın din hocasının dediği mantıklı gibi diğerlerine göre.''ben bunu yapmayacaktım demememeleri için yolladık.'' hmm.düşünmeli[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki: lan buraya sizin resminizi koysam altina TOP yazsam TOP lan bu mu diceniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Valla işte bi şekilde secim hakkımız var bence.Bu yuzden dıyorum kı bırey ıcın yazılmıs farklı kaderler var.[signature][hline]-Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol -Şefkat ve merhamette güneş gibi ol -Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol -Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol -Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol -Hoşgörülülükte deniz gibi ol -Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol--Hz. Mevlana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Cirit, 02 Şubat 2005 10:37 tarihinde demiş ki: ya aslında arkadaşın din hocasının dediği mantıklı gibi diğerlerine göre.''ben bunu yapmayacaktım demememeleri için yolladık.'' hmm.düşünmeli bi$i anlayan beri gelsin.[signature][hline]pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP I am the best fcuk the rest =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cirit Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ilk mesajlara bak[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki: lan buraya sizin resminizi koysam altina TOP yazsam TOP lan bu mu diceniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ole desek ne yazarkı?Inandıgımız sey mutlak guc se eger oradakı erkes bız dahıl yapmadıgımız bırseye ınanırız[signature][hline]-Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol -Şefkat ve merhamette güneş gibi ol -Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol -Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol -Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol -Hoşgörülülükte deniz gibi ol -Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol--Hz. Mevlana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 aslinda gercekten bu konular fikir birligine varilcak seyler degil.bi fikirden birimiz digerinden otekimiz hoslanio ama kimse tam olarak tatmin olmuyor bu konularda,sonucu olmayan $eyleri de pek sevmiyorum. o yüzden benden bu kdr size ii tartismalar.[signature][hline]pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP I am the best fcuk the rest =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Keyifli be =)[signature][hline]-Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol -Şefkat ve merhamette güneş gibi ol -Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol -Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol -Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol -Hoşgörülülükte deniz gibi ol -Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol--Hz. Mevlana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 aramizda münazir varsa ciksin ortaya =op[signature][hline]pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP I am the best fcuk the rest =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 10:34 tarihinde demiş ki: said: KaMoNJuK, 02 Şubat 2005 10:32 tarihinde demiş ki: Ya arkadaşlar Kader ALLAH ın bu adam bunları buları yapıcak die yazılmıs bişi deilki yani bu adam bunları yapacak ve ben bunları biliyorum .! Ki şüphesiz öyle .! şüphesiz öyle diyerek zaten aciz olduğunu kanıtlıyosun.. Baska konulardan garezlenip gelip burda bişi dediğini sanma seninle uğrasacak deilim bu yaptığından kimin aciz olduğu belli kimsenin inancı hakkında konusamassın ama bunu seviyene veriyorum .![signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .! Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .! www.wildarea.gen.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EomerMcEwan Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 10:32 tarihinde demiş ki: said: Suark, 02 Şubat 2005 10:31 tarihinde demiş ki: Bence bır ınsan ıcın cızılmıs bır suru kader var.Bır suru olaylar dızısı;Yaptıgımız seçımler bizi bunlardan birine surukluyor.Mesela adamın kaderınde ıntaharı dusunmek ve yapmak vardır bırde ıntıharı dusunup yapmamak vardır.E bıze kalan tercıhı yapmak.Ki bence beyının olusunun sebebı bu eğer şu odaya giricekseniz sayfa 30'a dönün eğer girmicekseniz sayfa 46'ya ilerleyin diyen kitaplar gibi yani :) acaip okurdum onları Bu yorumlar doğru ama ben şöle izah edeyim :) Her insanın bir kaderi vardır.Bu kader önceden bellidir.Ama insanda seçim yapma hakkıda vardır öle değilmi? Ozaman düşünelim hem yapacağım herşey önceden belli, hemde seçim yapma hakkım var. Bu nasıl olabilir? Mesela bir yolda gidiyorsunuz. Yol ikiye ayrılıyor ileride biri sağa biri sola gidiyor. Siz Sola gideni seçiyorsunuz. İşte orada durun :D Sola gitmeyi sizmi seçtiniz yoksa kaderinizdemi vardı ??? Şöle söliyim o yoldan gitmeniz kader ama sola dönmeniz sizin seçiminiz sağdan gitmeyide seçebilirdiniz. Ozaman da kaderiniz o yönde ilerleyecekti.Yani kaderimizin yönümü belirlemek bizim elimizde. ama hangi yönde ilerlerse ilerlesin sonu biliniyor. Bu durumda dua etmekde anlam kazanıyor :) İşte kader böle bişi. Herşey insanın elinde ona seçim şansı verilmiş, Ve bu seçimlerine göre sonlar :D [signature][hline]Efsane geri döndü... [Bu mesaj EomerMcEwan tarafından 02 Şubat 2005 10:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 hangi konulardan garezlenip? bi yaram olsa anlicam.. neyse ama seviyeme ver peki..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cirit Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 olması lazım çünkü hergün yapmadığınmız bişey yapıyoruz.yaradılış hakkında(çarpıtmayınnn)konuşuyoruz....[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki: lan buraya sizin resminizi koysam altina TOP yazsam TOP lan bu mu diceniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Benim birseyler idrak edebildigimden beri aklimda iki soru var ve bunlarin cevaplarini cidden merak ediyorum; Kaderimiz bastan yazildi ve belliyse, üstelik Tanri bizim ne yapacagimizi onceden biliyorsa, bizi nicin sinava tabi tutuyor dunyada? zaten neler yapacagimizi onceden biliyorsa bu devr-i alemin sebebi nedir?[signature][hline]|R.I.P| sularmı yandı ? neden tunca benziyor mermer? Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta, Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.|[/b]-[Koli Basili(msn)]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 kader bir çok ilahiyat mezununun bile bir noktadan sonra tıkandığı bir konu.. öncelikle ilk mesajdaki sorunun cevabı olarak şöyle denir: soru:"Kader diyoruz.E kaderimiz de herşey belliyse neden yaşıyoruz?" Cevap:"kaderde sadece nerde doğacağın,kimin çocuğu oalcağın,ne zaman öleceğin belli olur" Soru:"E ama ben istesem şu an alırım bıçağı keserim boğazımı öldürürüm kendimi?" Cevap:"İştebu irade-i kaderdir." Soru:"Ama allah herşeyi bilir deriz.Ve bu bir ayet..E herşeyi biliyorsa neden yaşıyoruz.Zaten yaratan kendisi e bizi neden buraya gönderiyor.Ne yapacağımızı biliyor direk koysun cennete cehenneme" Cevap:"tamam ama sen diyeceksin ki ben böyle yapmayacaktım." Soru:"peki allah biz yapacağımız için mi biliyor yoksa o bildiği için mi biz yapıyoruz.. yani şöyle diyeyim O dediği için mi oluyor olacağını mı biliyor?" Cevap:"olacağını biliyor." Soru:"ama sçma değil mi? Yani yaratan O.Herşeyi bilen O.O zaman O bildiği için oluyor bana göre." Cevap:"Açıkçası tam anlamıyla ben de bilmiyorum sonra konuşuruz senle bunu.." Bu üstteki muhabbet aynen 3 adet hoca(cami)yla geçmiştir. Toplayınca bu çıkıyor ama sonunda hepsi ben de bu konuda yetersizim..Bize bu karmaşa olaylar anlatılmıyor ve emin ol ki İslam bilginleri bunu tartışmıyor dendi..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Tanrıya kaderini değiştirmesi için dua etmezsin ki,bana iyi bir kader çizmiş ol tanrım diye dua edersin...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ctulthu'nun yazısından sölemek istiyorum ben böle yapmicaktım demek gibi bi lüxü yok ki insanların? hayır yani mahkeme değil bu tekrar sölyüorum itiraz dilekçesi sunasın temyize gidesin[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar