Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu durumda dua etmenin bi anlamı kalmadı?

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Din tartışması olsun diye açmıyorum fakat sabah inanılmaz bir biçimde kafama takıldı ve bunun konusunu açıp millet ne diyo öğrenmezsem kudururum diye düşündüm ve size söylemeye karar verdim.. kesinlikle dinsel bir tartışma yarattığım düşünmesin hiçkimse.. konu şu: kader diye bişey war ve bu kadaere göre bizim yaşayacaklarımız önceden belirlenmiş durumda. ve kader deiştirilemez bişey dimi? eğer bişeyin olcağı varsa olur mantığı burda öne çıkıyo haliyle.. peki dua etmemiz bize ne kazandırıcak? zaten önceden belirli yazılmış bi olayı dua ederek deiştirebilir miyiz? deiştirebiliyosak bunun adı neden kader ve her insan için yazılıdır ve deişmez deniyo.. ahanda buyrun.. bana yardımcı olun[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Sosyal ağlarda paylaş

belki bu yazdıklarını yazmanın sebebi de kader!!böyle düşündün mü?belki sınama bu? (ewt ak sakallı dede Cirit :D :D )[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki:
lan buraya sizin resminizi koysam altina TOP yazsam TOP lan bu mu diceniz
Sosyal ağlarda paylaş

işler değişicekse değişir dua niye ediyoruz ki[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

hayır.. kader önceden yazılmış değiştirelemez bir yazgıdır. önce öğren sonra buyur..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

zaten kader farklı bi kavram bildiğim kadarıyla....yani hayatımızın her anının önceden belirlendiği değil.hayatımızdaki önemli anların ve önemli virajların önceden verilmesi.yoksa neden dünyadayız ki.kötülük yapacaksak yaparız.kader böyleymiş deriz :)[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

peki birşey olduğunda neden eh kader.. der insanlar? bunun allahın herşeyi bilmesiyle ne ilgisi var size göre allah zaten biliyo
ama bu değiştirelemez bir yazgıdır..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 10:15 tarihinde demiş ki:
işler değişicekse değişir dua niye ediyoruz ki

o kdrı beni a$ar.aslında konu hem gusel hemde hakkında baya tartı$ılabılecek bi$i.ne diyim, diger gelen cvplardan belki biri acıklayabılır.[signature][hline]Saeros, 11 Aralık 2004 23:31 tarihinde demiş ki:
karşılıksız aşk boktur. sifonu çekmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 10:18 tarihinde demiş ki:
hayır.. kader önceden yazılmış değiştirelemez bir yazgıdır. önce öğren sonra buyur..

İnananlar için geçerli tabi, herkesin düşüncesi aynı olmayabilir.
Benim merak ettiğim şey ise, yaşayacaklarım, Dünya üzerinde yapacaklarımın hepsi biliniyor ise neden yaşıyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

ettiğin dua da o kadere dahil.Yani sen kaderimi degistir diye dua etsen bile bu senın kaderınde olan bısı olur.Yanı kaderının degısmesı kaderınde yazılmıs olur.Matrix has u yanı[signature][hline]-Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol
-Şefkat ve merhamette güneş gibi ol
-Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol
-Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol
-Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol
-Hoşgörülülükte deniz gibi ol
-Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol--Hz. Mevlana
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 10:20 tarihinde demiş ki:
peki birşey olduğunda neden eh kader.. der insanlar? bunun allahın herşeyi bilmesiyle ne ilgisi var size göre allah zaten biliyo
ama bu değiştirelemez bir yazgıdır..
Bunun Deme amacı birazda kacıstır . Ozaman git boğazdan atla kadermiş de vede kaderimde varmıs der cehennemde yanmaktan kurtulursun . Böyle düşünme bence Kader sadece ALLAH ın yapacaklarını bilmesidir .!
Sosyal ağlarda paylaş

ona bakilirsa $öle bi soru da benim kafamda var yillardir.madem insanlarin nasil dogacagi ve nasil olecegi kaderle belirlenmis.intihar neden günah o zmn? adamin kaderinde intihar edecegi yazili.
bunlar çok derin mevzular ama insanin arastirasi gelmio diil.[signature][hline]pati pati resim =op
sende yaz yaz yaz =oP
I am the best fcuk the rest =)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Suark, 02 Şubat 2005 10:23 tarihinde demiş ki:
ettiğin dua da o kadere dahil.Yani sen kaderimi degistir diye dua etsen bile bu senın kaderınde olan bısı olur.Yanı kaderının degısmesı kaderınde yazılmıs olur.Matrix has u yanı

imzalık laf helal :horace:[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

eğer boğazdan atlamayı düşünüyosan bunu düşünmek senin kaderindir.. ya sonuç olarak ben inanman böle kadere falan sadece kuran'da yazıyo size bi soriym dedim sorguluyorum kendi çapımda..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

Kendi soruma cevap vereyim hemen, din hocama somuştum vaktiyle. Yargılanırken "Ama bunları yapmayacaktım ki ben?" tarzı birşey söylemeyi engellemek için yaşıyormuşuz. Kafam almıyor ama nedense.

[Bu mesaj Lyrent tarafından 02 Şubat 2005 10:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca madem biliniyo neden yaşıyoruz diyene katılıyorum direk seri üretim cennete cehenneme serpiştirelim veya dela gibileri sırat köprüsünde köprü altı çocuğu olsun..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lyrent, 02 Şubat 2005 10:26 tarihinde demiş ki:
Kendi soruma cevap vereyim hemen, din hocama somuştum vaktiyle. Yargılanırken "Ama bunları yapmayacaktım ki ben?" tarzı birşey söylemeyi engellemek için yaşıyormuşuz. Kafam almıyor ama nedense.

[Bu mesaj Lyrent tarafından 02 Şubat 2005 10:27 tarihinde değiştirilmiştir]

mahkeme mi bu kardeşim :) saçmalamış yargılanırken bi de itiraz dilekçesi falan sunarız.. yargıtaya falan gider olay.. biz de sıyrılırız cehennemden[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

her sene kadir gecesinde herkesin ne zmn saat kacta ölecegi fln belirlenir-mis.
aslinda kader dogdugunda cuk diye alnina yazilan bi$i diil.senin de gelisiminle olu$uyo.eger her sey kati kati belirlenseydi o zmn tanrinin seni bu dünyada test etmesi imkansizdi o yüzden sana olay yer ve zaman yaratip senin nefsini ve mantgini ve tabi inancini ölcüo.kader budur.[signature][hline]pati pati resim =op
sende yaz yaz yaz =oP
I am the best fcuk the rest =)
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bır ınsan ıcın cızılmıs bır suru kader var.Bır suru olaylar dızısı;Yaptıgımız seçımler bizi bunlardan birine surukluyor.Mesela adamın kaderınde ıntaharı dusunmek ve yapmak vardır bırde ıntıharı dusunup yapmamak vardır.E bıze kalan tercıhı yapmak.Ki bence beyının olusunun sebebı bu[signature][hline]-Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol
-Şefkat ve merhamette güneş gibi ol
-Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol
-Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol
-Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol
-Hoşgörülülükte deniz gibi ol
-Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol--Hz. Mevlana
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...