ad3m Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Google niye pagination olan sayfalarımı indexlemiyor lan diye debelenirken sadece ana kategoriyi işaretlediğimi gördüm. yani www.x.com/y ya da www.x.com/y?p=1 fark etmeksizin hepsinde canonical url ana kategori. Şimdi bunu şöyle değiştirdim canonical olan yine ana kategori lakin pagination devreye girince. İlk sayfa (p=1 yerine ana kategoriyi gösteriyorum) <link href="www.x.com/y" rel="canonical" /> <link href="www.x.com/y?p=2" rel="next" /> İkinci sayfa <link href="www.x.com/y" rel="canonical" /> <link href="www.x.com/y?p=3" rel="next" /> <link href="www.x.com/y?p=1" rel="prev" /> 2. sayfada göründüğü gibi prev p=1 e yönleniyor extra sorguya kasmadım.Bu şekil kullanım doğru mudur? sonuçta p=1 ve ana kategori aynışey.Yani doğru mudur derken her sayfada sürekli ana kategorinin canonical olarak görünmesi?
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 pagination olan sayfalardan canonical tamamen kaldır ve sadece prev ve nextler olsun. illa paginationda canonical kullancam diyorsan, ilk sayfaya degil /sayfa/all gibi butun sonucları lısteleyen bir sayfaya olmalı ki, google butun icerigi gorsun. google'ın konu ile ilgili bir blog post var, okursan onu bu sekilde yonlendirildigini gorursun.
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Şimdi okudum o postu evet senin dediğini söylemiş fakat gittigidiyor hepsiburada gibi siteleri inceledim hepsi pagination verdiği sayfayı canonical taglemiş? Ve google deyyusu indexlemiş sayfayı lawl kafam karıştı şimdi.
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Şu haliyle dizine ekledim bakalım ne çıkacak olmadı bu adamlar gibi yapacağım.
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 n11'i inceledim o da aynı şekil yapmış ve hepsi ayrı ayrı indexlenmiş yanlış dahi olsa sonuçta iş yapmış ben de o şekil yapayım en iyisi.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 ılk sayfayı ındexler onda sıkıntı yok, 2. sayfayı ve sonrasını indexlemiyor normalde. <link rel="canonical" href="http://www.gittigidiyor.com/arama/?Spec=%5BMarka%7EApple%5D&sf=2" /> adam burada ama sayfayıda canonicala dahil etmis. yani direk sayfa 1 canonical vermemis, her sayfa kendıne vermis. bu sekilde indexler.
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Evet ama google bundan sakının demiş neyse indexliyor ben de bu şekil yapcam :D
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Editledim şimdi x.com/y burdayken canonical olan url bu ve rel next y?p=2 x.com/y?p=2 deyken canonical olan url x.com/y?p=2 rel prev x.com/y rel next x.com/y?p=3 Bütün büyük siteler bunu yapmış benim neyim eksik sdf
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 o sekilde olur abi, google sayfa 2 de iken, sayfa 1'e canonical vermekten sakının diyor.
Öne çıkan mesajlar