Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rel=canonical doğru kullanım mevzusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Google niye pagination olan sayfalarımı indexlemiyor lan diye debelenirken sadece ana kategoriyi işaretlediğimi gördüm.

yani www.x.com/y ya da www.x.com/y?p=1 fark etmeksizin hepsinde canonical url ana kategori.

Şimdi bunu şöyle değiştirdim canonical olan yine ana kategori lakin pagination devreye girince.

İlk sayfa (p=1 yerine ana kategoriyi gösteriyorum)

<link href="www.x.com/y" rel="canonical" />
<link href="www.x.com/y?p=2" rel="next" />

İkinci sayfa

<link href="www.x.com/y" rel="canonical" />
<link href="www.x.com/y?p=3" rel="next" />
<link href="www.x.com/y?p=1" rel="prev" />

2. sayfada göründüğü gibi prev p=1 e yönleniyor extra sorguya kasmadım.Bu şekil kullanım doğru mudur? sonuçta p=1 ve ana kategori aynışey.Yani doğru mudur derken her sayfada sürekli ana kategorinin canonical olarak görünmesi?
Mesaj tarihi:
pagination olan sayfalardan canonical tamamen kaldır ve sadece prev ve nextler olsun.

illa paginationda canonical kullancam diyorsan, ilk sayfaya degil /sayfa/all gibi butun sonucları lısteleyen bir sayfaya olmalı ki, google butun icerigi gorsun.

google'ın konu ile ilgili bir blog post var, okursan onu bu sekilde yonlendirildigini gorursun.
Mesaj tarihi:
Şimdi okudum o postu evet senin dediğini söylemiş fakat gittigidiyor hepsiburada gibi siteleri inceledim hepsi pagination verdiği sayfayı canonical taglemiş?

Ve google deyyusu indexlemiş sayfayı lawl kafam karıştı şimdi.
Mesaj tarihi:
n11'i inceledim o da aynı şekil yapmış ve hepsi ayrı ayrı indexlenmiş yanlış dahi olsa sonuçta iş yapmış ben de o şekil yapayım en iyisi.
Mesaj tarihi:
ılk sayfayı ındexler onda sıkıntı yok, 2. sayfayı ve sonrasını indexlemiyor normalde.

<link rel="canonical" href="http://www.gittigidiyor.com/arama/?Spec=%5BMarka%7EApple%5D&sf=2" />

adam burada ama sayfayıda canonicala dahil etmis. yani direk sayfa 1 canonical vermemis, her sayfa kendıne vermis. bu sekilde indexler.
Mesaj tarihi:
Editledim

şimdi

x.com/y burdayken canonical olan url bu ve rel next y?p=2
x.com/y?p=2 deyken canonical olan url x.com/y?p=2 rel prev x.com/y rel next x.com/y?p=3

Bütün büyük siteler bunu yapmış benim neyim eksik sdf
  • Yeni Oluştur...