Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rel=canonical doğru kullanım mevzusu

ad3m

Öne çıkan mesajlar

Google niye pagination olan sayfalarımı indexlemiyor lan diye debelenirken sadece ana kategoriyi işaretlediğimi gördüm.

yani www.x.com/y ya da www.x.com/y?p=1 fark etmeksizin hepsinde canonical url ana kategori.

Şimdi bunu şöyle değiştirdim canonical olan yine ana kategori lakin pagination devreye girince.

İlk sayfa (p=1 yerine ana kategoriyi gösteriyorum)

<link href="www.x.com/y" rel="canonical" />
<link href="www.x.com/y?p=2" rel="next" />

İkinci sayfa

<link href="www.x.com/y" rel="canonical" />
<link href="www.x.com/y?p=3" rel="next" />
<link href="www.x.com/y?p=1" rel="prev" />

2. sayfada göründüğü gibi prev p=1 e yönleniyor extra sorguya kasmadım.Bu şekil kullanım doğru mudur? sonuçta p=1 ve ana kategori aynışey.Yani doğru mudur derken her sayfada sürekli ana kategorinin canonical olarak görünmesi?
Sosyal ağlarda paylaş

pagination olan sayfalardan canonical tamamen kaldır ve sadece prev ve nextler olsun.

illa paginationda canonical kullancam diyorsan, ilk sayfaya degil /sayfa/all gibi butun sonucları lısteleyen bir sayfaya olmalı ki, google butun icerigi gorsun.

google'ın konu ile ilgili bir blog post var, okursan onu bu sekilde yonlendirildigini gorursun.
Sosyal ağlarda paylaş

ılk sayfayı ındexler onda sıkıntı yok, 2. sayfayı ve sonrasını indexlemiyor normalde.

<link rel="canonical" href="http://www.gittigidiyor.com/arama/?Spec=%5BMarka%7EApple%5D&sf=2" />

adam burada ama sayfayıda canonicala dahil etmis. yani direk sayfa 1 canonical vermemis, her sayfa kendıne vermis. bu sekilde indexler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...