Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD & HDD & recovery sorusu **

tambjk

Öne çıkan mesajlar

Acer aspire vn7 791g aldım 2.el.

windows-> disk management ile kontrol ettiğimde, 1TB lık hdd için 3 part var, 480gb(c) , 480gb(d) 22gb(recovery) şeklinde.

Fakat bilgisayarıma girip baktğımda bunlardan sadece ilk 2 partition'ı görüyorum (c,d) recovery alanı gözükmüyor.

***Soru 1) bu alanın gözükmemesi normal mi? Gözükmemesi formatının bozuk olduğu ve yerineden formatlanması gerektiğine işaret olabilir mi?

Benden önceki sahibinin recovery'ye ne yaptığını bilmiyorum ama tahminim bana vermeden önce bu alanda fabrika çıkışı olarak gelen windows 8.1 image'inin kurulu olduğu yönünde.

Ben ise alır almaz windows10 temiz kurulum yaptım ve mevcut windows 10 temiz kurulumumu image olarak alıp, bu recovery partition'ına backuplamak istiyorum ve her format almak istediğimde bu recovery alanından windowns10 image'imi kurmak istiyorum.

***Soru 2) bu revocery partition'ına mevcut windows10 image'imi nasıl yedekleyebilirim?(mevcuttaki 8.1 i ezerek) Windowsun built-in çözümü var mı? Ya da 3rd party program olarak önerisi ve tavsiyesi olan var mı?

Ayrıca, ssd(120gb) siparişi verdim ve, mecvut hdd'mi dvd-rw yerine kızak ile bağlayıp(sata2), sata3 portuna yeni gelen ssd yi takmak istiyorum.

***Soru 3) 1tb hdd üzerindeki recovery partition'una yedekleyeceğim windows10 image'i ile, yeni alacağım ssd ye kurulum yapabilir miyim? Bu recovery zımbırtısını daha önce hiç kullanmadım, recovery yaparken hangi disk partitionına kurulum yapmak istediğimizi soruyor mu yoksa kafasına göre kendi mi kuruyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Pc icindeki recoveryi falan bosver. Yapicaklarini anlatiyorum.

Acronis kurulur. C'nin image alniri d ye atilir.

Gelen ssd ye herhangi bi windows kurup ustune acronis ile d ye atilan image ssd ye unpack edilir. 1tb de bulunan eski c formatlanip d ile birlestirilir ve mutlu mesut pc kullanilmaya devam edilir.

Ben yaotigimda daha notebooku kutudan cikarir cikarmaz yapmistim bu islemi.
Sosyal ağlarda paylaş

Pordakal said:

Pc icindeki recoveryi falan bosver. Yapicaklarini anlatiyorum.

Acronis kurulur. C'nin image alniri d ye atilir.

Gelen ssd ye herhangi bi windows kurup ustune acronis ile d ye atilan image ssd ye unpack edilir. 1tb de bulunan eski c formatlanip d ile birlestirilir ve mutlu mesut pc kullanilmaya devam edilir.

Ben yaotigimda daha notebooku kutudan cikarir cikarmaz yapmistim bu islemi.

c'nin image'i d ye atılırken, d üzerinde herhangi bir format işlemi gerçekleşmiyor değil mi?

1tb de bulunan c ve d yi birleştirmenin özel bir amacı var mı? ben mümkün olduğunca çok partition lı kullanmayı seviyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...