Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Making a Murderer (2015) - Netflix


goldbären

Öne çıkan mesajlar

Ya açılmış mı diye bakmadım heheh.

http://www.imdb.com/title/tt5189670/

haftasonu binge izledim, davaya dair bir şey okumadığım için sonrasında özellikle okumayarak devam ettim ki tadı çıksın.

1985'te işlemediği suçtan hapse girip 2003'te DNA ile salıverilen bir adam 2005'te tekrar cinayetle suçlanıyor. Davadan ziyade, delilleri bir kenara bırakıp tamamen spekülasyon ve halkın istediği yönde karar veren adalet sistemini eleştiriyor.

10 sene boyuncaki eldeki bütün footage'lardan yapılmış, klasik akışlı bir belgesel.

Yer yer yoğun konuşma ve tartışmalar yoruyor ancak güzel deliverlıyor.

sonu

vallahi içime oturdu saatlerce düşündüm ulan bana olsa ne olurdu diye.



Hedef kitle: Kanuni
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
mukemmelmis. inanilmaz takip etmisler. bu tarz birkac belgesel daha izlemistim ama bu ayri basarili bir yapimmis. nasil kanal kanal gezip istemeyiz cevabini almislar hayret ettim...

konusunu okumadan baslamistim, isabet. konu bildigin spoiler. ucuncu bolum falan o sok gelismeler olunca sonuna kadar hayret icerisinde izliyorsun. sonuna kadar bitti mi bitmedi diyor.

steven'in narration'i bariz hapishane telefonundan oldugu icin kuskulaniyorsun tabii ama county kadrosu tamamen degistikten sonra o kadar abanmalarini beklemiyor insan. uzerine colborn'e gelen dedektif telefonu. uzerine brendan. sonrasi zaten conspiracy filmleri gibi.



savunmanin elindeki bazi trump cardlarla alakadar bilgi vermeyip bir anda gostermeleri hic hosuma gitmedi. mesela brendan'in kuzeninin olayla alakasi. oyle birkac yer vardi. simdi yanlis ornek vermek istemiyorum zira kronolojisi karisik ve izleyeli bir hafta oldu. malumunuz sekiz sene sonra gelen reveallar falan var. ama bazi delil/argumanlarda bariz WTF value icin editing ile fictiona kaydirmislar gibi geldi bana.

brendan update:

The state was left with the options of a further appeal to the Supreme Court, dismissing the charges, or a retrial. Observers have noted that without the use of Dassey's confession—which, barring a Supreme Court reversal, would be inadmissible—it is unlikely that there is sufficient evidence to retry him.



bitirir bitirmez ikinci sezonu yapmaya baslamislar.

said:
“This next chapter will provide an in-depth look at the high-stakes post-conviction process, as well as, the emotional toll the process takes on all involved.”


said:
Earlier this year, Avery brought on a new defense attorney, Kathleen Zellner, to lead his latest appeal. Zellner’s work has led to the overturning of 17 convictions in the past


S2
- Zellner has made it clear that she not only plans to use updated technology to reexamine the evidence against Avery, but also to determine whether any evidence was planted by police.

- Zellner says she now plans to use location data to prove her client’s innocence. The strategy may have worked, as she recently implied on social media. In March, the lawyer tweeted that the cell phone tower records proved that Halbech left Avery’s property.

- Zellner previously told Newsweek that the cell records revealed that Halbach had made calls to a man with a record of sexual abuse crimes in Arizona, just days before she was killed.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...