Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekom Çilesi Son Buldu

stormeagle

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar biz sıradan ADSL kullanıcıları işin asıl boyutunu göremiyoruz. sıradan 256-512K kullanıcıları ping le felan bişey anlamaz hız ne kadar diye. Asıl sorunu yurtdışı ofisleri olan ve buralarla sürekli ve senkron bağlantı zorunlşuluğu olan şirketler yaşıyor. En bazit bi video-konferans için bile senkron bağlantı lazım yani Leaseline, FrameRelay, vs. Bunlar içinde oturduğum yerden komşu mahalledeki ofise lease-line hattı almak istedim, farklı santrallerde diye öküz gibi para istediler. Araya kablo çeksem daha ucuza gelecek.
Yurtdışı sabit hat kiraları ucuk: 512K hat için aylık milyarlar istiyorlar. Diğer ISPler daha da vahim çünkü onlar TTnin altyapısını kullandıkları için üzerine bide bunlara para ödüyorsun. O da sadece 521K :( Yurtdışında insanlar evlerine 4-5Mbitlik hat alıyolar da yaptıkları şey dl ve ircden chat. Çünkü ucuz. Kendimizi kandırmayalım, bugün Türkiyenin bazı üniversitelerinde bu bağlantı yok.
Türkiyenin bütün yurtdışı veri ve ses çıkışları İstanbul Gayrettepe pop noktasından yapılır, burada staj yapmıştım. Gerçekten işini bilen bir tane adam vardı, o da başka firmalardan gelen teklifler üzerine kafası karışık 'acaba gitsem mi' diyordu. Biliyorum ki, bütün işler en fazla 3-4 mühendisin sırtında. Allah korusun, bigün yemek bozuk çıksa ve bunlar karın ağrısından evde yatsalar, herşey karışır valla.
TT türkiyede internet yaygınlaşsın diye güzel bi atılım yaptı ama 0 yatırımla. hala bu kadar kar açıklıyorlar ama ne kadar yatırım yapıldığını söyleyen yok. İşler yavaş yavaş yoluna girecek ama sanırım ben göremiyeceğim.

Hatırlarım, sene 1999. ben telekomda stajdayken santraldeki insanlar katıldıkları bi fuar ile aralarında video konferans yaptılar diye sevinmişler ve şaşırmışlardı. İlk defa görüyorlardı. O da 64k'lık ISDN hattı üzerinden. Bugün internetten film seyrediyoruz. Doğru nereden nereye ama aradan geçen yılları da hesaba katmak lazım. Ben malesef kendime düşeni yapmadım, mezun olunca TT'ye girip bu işleri düzelmek lazımdı ama o arada siyaset ve pek meşhur bi İletişim Bakanı çok etkiliydi. Adam kayırmalar, kadrolaşmalar. İyi niyetli insanlar bile bu karmaşada bişey yapamaz. Bizim devlet düzeni kökünden bozuk, TT ne yapsın.

[Bu mesaj tanoren tarafından 01 Şubat 2005 13:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda görülen sadece İtalya, Budapeşte ve New York bağlantılarında az biraz yavaşlama var. Diğer fiber kablolar ise tam kapasite çalışıyor.[signature][hline]Sylverton Ailesi
[KOC]RobiN Sylverton=o=[MoD]Denias Sylverton
Eros Sylverton : Gm of Animal Tamers Guild
Ayrıca Kadıköy Anadolu gençliğindeniz !!!
Sosyal ağlarda paylaş

şuanda yurtdışı cıkışı 12GB o başka konuda;

Telekomun yaptığı 2.1 Kat trilyon kar. Turkcell ve Telsimden geliyor. sen ADSL in bu kadar para kazandırdığını fln mı sanıyorsun Murk ? komik olma..[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop
Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki:
sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...