Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avro

-007-

Öne çıkan mesajlar

İyide mavi diş in neresine güldün ki?[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Sosyal ağlarda paylaş

Avro denmesının sebebi;

Europe=Euro Avrupalılar kendi dillerin Avrupaya Europe dedikleri
için Euro kullanıyorlar
Almanlarda kendi dillerinde ki avrupaya göre euroyu çevirmişler .
Euroya herkes kendı dılıdnekı şekilde telaffuz ediyor bizde böylelikle
Avrupa=Avro şeklinde kullanıyoruz ki doğru olanda budur...
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarla "avro" yu aynı kefeye koyanını da ilk defa görüyorum.

avro nedir yahu. biz şimdi euro'yu "yuro" diye okuyunca türkçe'yi mi bozuyoruz, nedir bunun olayı? yahu ben euro'ya "inek" derim derim avro diyeceğime, o bile daha kibar gelir kulağa.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saeros, 01 Şubat 2005 21:03 tarihinde demiş ki:
bilgisayarla "avro" yu aynı kefeye koyanını da ilk defa görüyorum.

avro nedir yahu. biz şimdi euro'yu "yuro" diye okuyunca türkçe'yi mi bozuyoruz, nedir bunun olayı? yahu ben euro'ya "inek" derim derim avro diyeceğime, o bile daha kibar gelir kulağa.

şöyle bi olay var. Yüro diye nitelenen şeyi türkçe yazına Euro diye yazarsan bu türkçe değildir ve dilinin zayıflığını gösterir. Türkçe okuma kuralını bozar.

Avro denen yeni kelime Türkçe olduğu için güzeldir ve kulağa Avrupa kelimesinden daha hoş gelir (zamanla alışılır)

edit: harf hatası

[Bu mesaj -007- tarafından 01 Şubat 2005 21:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...