zeper Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 Merhaba, Ben 8 aydır Pittsburg'da doktoradayım , o yüzden henüz hiçbir yeri gezemedim amerikada, çok yakın bir arkadaşım da konferans için floridaya gelecek ama öncesinde cuma cumarteis pazar olmak üzere üç günlüğüne Newyork'ta buluşup gezmeye karar verdik. Birkaç sorum olacak... 1-) şimdi ev kiralayacağız airbnb'den ama bir sürü bölge var, queens,broklyn ,manhattan.....gibi Hangi bölgede ev tutsak en kolay olur, yani birçok merkezi yeri gezmiş olabiliriz rahaltıkla 2-) Newyorkta gezilecek görülecek yer önerisi? şimdilik sadece broadway var aklımızda böyle kesin gitmek istediğmiz. Önerilerinizi bekliyorum 3-) jfk hava alanından şehir merkezine ulaşmak kolay mı? 4-) bir de ben burdan otobüsle mi geçsem diyorum, ucuz gibi, ama 8 saat sanırım değer mi bilemedim. Burda otobüs sistemi nasıl onuda biliyorum, bizdeki gibi kamil koç gibi mi ahah=) *** her türlü fikir, önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. gün sayımız kısıtlı o yüzden maksimum gezme potansiyeliyle geçirmek istiyoruz.
Peregrin Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 Erkeklerse eve mi alican capkin ;)
Editor Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 https://uploads.disquscdn.com/images/11c7226e4c015aeb56e430a2e8ebee9e77e1def380fa202c4a901fa44b54edf4.gif
Nergal69 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 1. hepsi görülesi yerler ben aralarında seçim yapamazdım şahsen. NY'ta devasa bir subway hattı var ulaşımı kafanıza takmayın yani 2. heryer. ben hakkaten ayırt edemiyorum. yani ara sokaklarını bile gezmek keyif vericiydi. 3. kolay. trenle doğrudan geçebiliyosun. 4. firmadan firmaya fark edebilir ancak kamil koç gibi işte. bileti alıp istasyonda bekliyosun gelince atlayıp gidiyosun. daha mı uzundur daha mı kısadır bilmem ancak bir de Amtrak'tan biletlere bak. geniş geniş gidersin otobüsler azcık dardı ben bindiğimde. ps. ben bikaç sene evvel gitmiştim o yüzden birşeyler değişimiş olabilir orada yaşayanlar düzeltebilir yazdıklarımı
151kkk Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 1- en merkezi yer manhattan galiba ama heryere metro var o yuzden uzak olsada pek sorun olacagini zannetmem. 2- empire states building manzarasi bayaa iyi 30-35 dolar diye hatirliyorum. statue of liberty'e gidilebilir, tekne turlari var civarinda gezdiren. american history of museum gezilebilir yanlis hatirlamiyorsam bedavaydi hemen yaninda hayden planetarium var. planetarium showu izlenilebilir bayaa guzel. show 30-35 dolar yanlis hatirlamiyorsam hatta oranin baskanida neil degrasse tyson buda bi funfact olsun :) rockefeller center'a gidilebilir. kisin bayaa guzeldi noel suslemeleri buz pateni falan vardi. st patrick cathedraline gidilebilir. bayaa gorkemli bir yer. giris beles. times square'de bayaa unlu biyer oraya gidilebilir. central parkta gezilebilir. oradada bisiklet falan kiraliyorlar, tur atabilirsiniz. 3-evet. havaalanina metro var. 4- otobuse hayir diyorum. mumkunse ucakla gidin. ben bir kere otobusle gitme hatasini yapmistim gercekten hayattan sogudum. ama illa gidicem diyorsaniz greyhound yada megabus gibi buyuk otobus sirketleriyle gidin. bu arada konum olarak sizinle bayagi yakinmisiz dunya kucuk :)
Pha Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Ny da gorulucek pek bi halt yok, gece hayatina akin iste bekarsaniz.
zeper Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Çok Teşekkürler bilgiler için not aldım. Yok cmu'da değilim, UPitt'deyim ben. gece hayatına akacak kafada değiliz biz ya=) anca bir kafede oturup iki bira içip central parkta çekirdek moduna geçeriz=) şaka bir yana çok merak ettiğim bir şehirdi. Güzel geçecek umarım. daha önerisi olan varsa, veya new yorkla ilgili söylemek istenen şeyler, lütfen paylaşın.tekrar teşekkürler. @151kkk yakınız demişsin konum olarak, Sen nerdesin ki merak ettim?
151kkk Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 buffalodayim, google maps 3.5 saat diyor atlayip geliyorum simdi haha
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=dwK8fRHDsDg
Fin Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Illegal dolmus forum trump reyiz gotunuze tekmeyi koyacak az kaldi
maivresnon Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 LA olsaydı yardımcı olabilridim ama ny a sadece tatile gittim bi kaç sefer sorry. -empire state e git -times meydanı -caddede yürüyebildigin kadar yürü zaten sonu yok.. heh bu arada bi türk tüyosu vereyim tam hatıralmıyorum ama subwayin yan tarafında bi ufak pizza dükkanı vardı dilim pizza 1 dolarmı neydi 5 tane gömüp yanında bi kola götürmüştüm... tavsiye ederim bu arada sigara almaya kalkarsan düzüldün demektir benim gittigim zaman kısa marl 13 dolardı.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Hms. Toplamda 2 hafta falan geçirdim de aklımda kalan kısmını yazayım, Broadway kesin. Tekne turu kesin. Empire states e de bir çıkmakta yarar var. Apple shop çok güzel yerin altındaki :) oradan geçersen diye yani özellikle gidecek bir şey yok. Gece hayatı yok demişsin tavsiyelerim burada sona eriyor.. Yine de aklında bulunsun, buddha bar çogzel, meatpacking area güzeldi barlar bölgesi gibin, bir de dj performanslar falan oluyor new york pier de hangarlarda falan. Ben armin dayıya gitmiştim çogzeldi. Bir de Barclsy's centre da konser bak çok güzel konserler oluyor.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Empire State yerine bence direkt Top of tje Rock'a çıkılmalı :)
Pha Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Bi aksam Brooklyn'e inebilirsiniz, Williamsburg mesela, biraz hipster mekani ama mutlaka yapacak biseyler bulursunuz, tek boroughla sinirli kalmayin.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 bedstuy merkez, kafasina gore herkez.
Nergal69 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 maivresnon said: LA olsaydı yardımcı olabilridim ama ny a sadece tatile gittim bi kaç sefer sorry. -empire state e git -times meydanı -caddede yürüyebildigin kadar yürü zaten sonu yok.. heh bu arada bi türk tüyosu vereyim tam hatıralmıyorum ama subwayin yan tarafında bi ufak pizza dükkanı vardı dilim pizza 1 dolarmı neydi 5 tane gömüp yanında bi kola götürmüştüm... tavsiye ederim bu arada sigara almaya kalkarsan düzüldün demektir benim gittigim zaman kısa marl 13 dolardı. pizza brothers olmasın o yer?:) biz de köşede ufak iki tarafı açık bi pizzacı bulmuştuk dilimi 1 dolardı kolayla 1.5 :) hayvan gibi de dilimlerdi muhtemelen aynı yerden bahsediyoruz:) sigara +1 ohio'da 6.75'e aldığım marlboroya ny'ta 12 vermiştim ben de.
Rasmon Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 zeper said: daha önerisi olan varsa, veya new yorkla ilgili söylemek istenen şeyler, lütfen paylaşın.tekrar teşekkürler. eski kız arkadaşım beni bırakıp oraya yerleşti, yakıcam o şehri.
Valvyn Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Şimdi ev olarak new jersey bakın daha ucuzdur zaten metro var gezilecek yerler Time square Empire State Özgürlük heykelinin gemi turu var bide ada gezisi var Eski ikiz kulelerin olduğu yere anıtsal havuz yaptılardı oraya git Mini italy China Town -Bu ikisi böyle pazar yeri gibi güzel Central park güzel bide oraya yakın new york müzesi var çok büyük ve güzel osmanlıdan bile eserler var öğrenciyim dersen biraz da zorlarsan beleş bile girersin Madam tussaud var bide Onun dışında yok heralde zaten gidince görücen NY çok leş özellikler manhatten pis ve çok eski ortalığı bok götürüyo afedersin He bide çok meraklıysan wall street de bi tur atarsın boğada falan resim çekilirsin
Peregrin Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Rasmon said: zeper said: daha önerisi olan varsa, veya new yorkla ilgili söylemek istenen şeyler, lütfen paylaşın.tekrar teşekkürler. eski kız arkadaşım beni bırakıp oraya yerleşti, yakıcam o şehri. isin icinde new york olunca cok da kizamiyorum simdi :(
Öne çıkan mesajlar