MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Kurallarını yazan bir site var mı? Ya da bilen? Mesela koz çıkmadan, koz atılmaz gibi?[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 walla coluk cocuk masasında atılmıo diolar :) ama normalde atılır.. ihalede serbesttir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Ya işte her kafadan bir ses çıkıyo.. Kesin bilgi nerede var? Önemli..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 kesini olmaz ki abi böle bişeyin.. şimdi ben sana bi site bulup göstersem o da kesin olmaz ki.. kahve kültürü bu :) oynadıgın yere göre değişir..ama % olarak %95 serbest oynanır diyim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Hmm annadım. Peki diğer kuralların genel olarak benimseneni yazıyo mu bir yerde? Kesin olmasa bile geneli de yeter..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 mecburcu-4 en az ihale-5 yan batmaz yan yazılmaz el alamayan batar king-11 (king denmesi gerekir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 en çok söyleyen ihaleyi alır. Gerisi zaten batak gibi işte,çok tefferuatlı bişi yok ki... Ha koz olayına gelince benim bildiğim koz çıkmadan koz atılmaz ama herkese göre değişir tabi[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 2yan batar benim bildiğim.. ayrıca mecburcu dağıtandır..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 2 yan batakta batar.. ayrıca dagıtan deil, ilk kagıt dagıttıgı mecburcudur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 AY DELİRCEM HER KAFADAN BİR SES İŞTE :) şu şudur bu budur yok mu ya? kahve kahve dolaşmak mı lazım...[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Koz işenmeden koz düşmez. ODTUde kural buydu :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 bunun kesin bir kuralı olamaz ki? federasyonu falan yok heralde bu oyunun.. belki yurtdışında falan oynanıyosa vardır.[signature][hline]en sevdiim çiçek dağdaki tiken, en sevdiim hayvan çöldeki defe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Yaf tamam kesin olmasın ama çoğunluk nedir?[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Cedayın dedikleri çoğunluk yönünde.[signature][hline]G3nk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 a bi dakka yanlış yazmışım.. dağıtan değil tabiki mecburcu.. ama 2 yuan batar yani..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coquimbo Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 allahım ne ulvi bi oyundur bu böyle okulda neyin her yerde oynuyoruz... çılgınlar gibi çekişmeler şirketleşmeler oo neler neler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Koz çıkmadan koz atmılmaz die biliorum bende.AYrıca bu nette oynananlara gir orda kiler genel kurallardır;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coquimbo Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 ihale için bi tur yada 2 tur dönülür herkes eline göre konuşur birbirini geçmeye çalışır herkesi ezen önce bikaç el hareketi yaptıktan sonra kozu söyler falan da filan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 said: Xanthe, 31 Ocak 2005 13:34 tarihinde demiş ki: Koz çıkmadan koz atmılmaz die biliorum bende.AYrıca bu nette oynananlara gir orda kiler genel kurallardır;) de mesela koz çıkılmaz kuralı kod kısmında halledildiği için, kullanıcıya izin vermediği için yazmıyorlar..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 masada kuralları ben belirlerim sağıma oturan herzaman kaybeder.[signature][hline]playingarena i love this game! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 benim bildigim ise ihalelide kozun cıkmasını beklemeden arabilirsin kozunu. Şahsen yıllardır oyle oynuoruz. Acaba biz de mi sakatlık var???[signature][hline]Bamya_de_Morgoth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Numb Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 kesin bilgi yok bu konuda. bildiğim kadarıyla bir federasyonuda yok:) iklim iklim semt semt değşir bu oyun. Genelde ihaleli olan batak 4 kişiyle oynanan bataktır ve gömmeli değildir. yanın batıp batmayacağına oyuncular karar verir ama genelde gömmeli olmayan batakta yan batmaz. 1 alamayan batar en az 4 söylenir dağıtanın sağındaki mecburcudur. en az ihale 5 e alınabilir.en yüksek alacağını söyleyen ihaleyi alır ve kozu belirler. yükseltmek mecburide olabilir olmayadabilir. ama genelde yükseltmek mecburi değildir. ama kozda yükseltmek mecburidir. kağıda koz çakılmadan koz çekilemez. ama tek bir alternatif vardır eğer koz çekecek adamın elinde ''cobra'' yani as papaz kız vale on lu varsa kozun o zaman kağıda çaıklmadan koz çekebilir. 1 alamayan batar. veya level ı göre 2 alamayan batar. bunu değiştirmek oynayanlara bağlıdır. king yapma mantığı ise misal 4 kişi oynanıyorsa vede 1 alamayan batıorsa. 3 kişinin batmaması gerekn 1 alması lazım vede geri kalanlarıda king diyen adamın alması gerekir prensibiyle hareketle 1+1+1=3 , toplamda alınabilecek el sayısından çıkartılıp bulunur. 13-3=10. bu durumda king yapmak için bu oyunda birisinin king demesi sonrada en az 10 alması gerekir. ha bu arada birisi 2 alıp diğeri batabilir o ayrı mevzu:) hatta (bkz: hepsini alıp herkesi batıran insan modeli ) neyse mesela 2 almayan batıyorsa o zaman 2+2+2=6 eder bu bağlamda king 13-6 =7 eder. ama dediğim giibi bu pek tercih edilmez. çünkü 4 kişilik batakta 2 alamadıgınız bir çok el olması muhtemeldir. temel kuralları bunlardır. sorusu olan varsa sorabilir. herhangi bir kağıt konusu hakkında. *! bir deste kağıdı tek seferde tek elinde açar*[signature][hline] sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 hmm süper numb, sağolasın..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Numb Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 reca ederim ne demek.:)[signature][hline] sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 "en az 4 söylenir dağıtanın sağındaki mecburcudur. en az ihale 5 e alınabilir.en yüksek alacağını söyleyen ihaleyi alır ve kozu belirler. yükseltmek mecburide olabilir olmayadabilir. ama genelde yükseltmek mecburi değildir." ilk pas diyen kişi mecburcudur.yani herkezin 1 kez pas deme hakkı vardır.herkez pas derse ilk pas diyen kişi 4 e alır.ama bi başkası ondan önce 4 deme hakkına sahiptir.yani min. 4 tür 5 diil.yükseltmek mecburidir genelde öbür türlü oyunun anlamı kalmaz hehe. [Bu mesaj EagleEye tarafından 31 Ocak 2005 17:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar