Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İhaleli Batak

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

said:
Xanthe, 31 Ocak 2005 13:34 tarihinde demiş ki:
Koz çıkmadan koz atmılmaz die biliorum bende.AYrıca bu nette oynananlara gir orda kiler genel kurallardır;)

de mesela koz çıkılmaz kuralı kod kısmında halledildiği için, kullanıcıya izin vermediği için yazmıyorlar..[signature][hline]AAL'05
Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
10k postlu madalyalıya veriyorum !
Sosyal ağlarda paylaş

kesin bilgi yok bu konuda. bildiğim kadarıyla bir federasyonuda yok:) iklim iklim semt semt değşir bu oyun. Genelde ihaleli olan batak 4 kişiyle oynanan bataktır ve gömmeli değildir. yanın batıp batmayacağına oyuncular karar verir ama genelde gömmeli olmayan batakta yan batmaz. 1 alamayan batar en az 4 söylenir dağıtanın sağındaki mecburcudur. en az ihale 5 e alınabilir.en yüksek alacağını söyleyen ihaleyi alır ve kozu belirler. yükseltmek mecburide olabilir olmayadabilir. ama genelde yükseltmek mecburi değildir. ama kozda yükseltmek mecburidir. kağıda koz çakılmadan koz çekilemez. ama tek bir alternatif vardır eğer koz çekecek adamın elinde ''cobra'' yani as papaz kız vale on lu varsa kozun o zaman kağıda çaıklmadan koz çekebilir. 1 alamayan batar. veya level ı göre 2 alamayan batar. bunu değiştirmek oynayanlara bağlıdır. king yapma mantığı ise misal 4 kişi oynanıyorsa vede 1 alamayan batıorsa. 3 kişinin batmaması gerekn 1 alması lazım vede geri kalanlarıda king diyen adamın alması gerekir prensibiyle hareketle 1+1+1=3 , toplamda alınabilecek el sayısından çıkartılıp bulunur. 13-3=10. bu durumda king yapmak için bu oyunda birisinin king demesi sonrada en az 10 alması gerekir. ha bu arada birisi 2 alıp diğeri batabilir o ayrı mevzu:) hatta (bkz: hepsini alıp herkesi batıran insan modeli ) neyse mesela 2 almayan batıyorsa o zaman 2+2+2=6 eder bu bağlamda king 13-6 =7 eder. ama dediğim giibi bu pek tercih edilmez. çünkü 4 kişilik batakta 2 alamadıgınız bir çok el olması muhtemeldir.
temel kuralları bunlardır. sorusu olan varsa sorabilir. herhangi bir kağıt konusu hakkında.
*! bir deste kağıdı tek seferde tek elinde açar*[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

reca ederim ne demek.:)[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

"en az 4 söylenir dağıtanın sağındaki mecburcudur. en az ihale 5 e alınabilir.en yüksek alacağını söyleyen ihaleyi alır ve kozu belirler. yükseltmek mecburide olabilir olmayadabilir. ama genelde yükseltmek mecburi değildir."

ilk pas diyen kişi mecburcudur.yani herkezin 1 kez pas deme hakkı vardır.herkez pas derse ilk pas diyen kişi 4 e alır.ama bi başkası ondan önce 4 deme hakkına sahiptir.yani min. 4 tür 5 diil.yükseltmek mecburidir genelde öbür türlü oyunun anlamı kalmaz hehe.

[Bu mesaj EagleEye tarafından 31 Ocak 2005 17:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...