Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hunlar

damar

Öne çıkan mesajlar

• 8 yıl sonra ...
Yanlış bilmiyorsam çinden hatun almak itibar göstergesiydi ve yapmamak olmazdı. Tam tersi çinliler türklerden kız alırlarmıydı itibar göstergesi olsun diye merak ettim şu an

Arama yaptım 3-4 tane başlık var ve en uygun bu. Tekrar başlık açmak istemedim. Hunlar hakkında konuşalım. Şimdi nerelerde. Hangi milletlerin dna larını işgal ediyorlar yoksa debletleri gibi dna larıda mı yok oldu? Enteresan bilgiler vs vs vs dökülün
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Arama yaptım 3-4 tane başlık var ve en uygun bu. Tekrar başlık açmak istemedim. Hunlar hakkında konuşalım. Şimdi nerelerde. Hangi milletlerin dna larını işgal ediyorlar yoksa debletleri gibi dna larıda mı yok oldu? Enteresan bilgiler vs vs vs dökülün
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
+18
said:
"Gerçekten Hunlar muharebe ve mücadeleye girecekleri zaman, hamile kadınları toplarlar ve bunlar üzerinde bir ateş yakarlar ve sihirli şarkılar söyleyerek orada toplanırlar ve böylece onların rahmindeki cenini pişir ve sonra rahmi keserek cenini oradan alırlar ve tabaklara koyar, üzerine su serperler ve sihirli suda ceninin azalarını parçalara ayırırlar; müteakiben kılıçların, yaylarını, mızraklarını ve diğer aletlerini çıkarır ve suya batırırlar. Bu suretle sihirli suya batırdıkları bütün teçhizat, sanki altı bin adamın imiş tesirini uyandırır, halbuki muharebede tek bir insan cenk eder. Aralarında elini uzatan herkes sanki bir bıçak taşıyormuş gibidir. Çocukların etini yer ve kadınların kanını içerler. Derilerle kuşanır, rüzgar ve dolu ile giyinirler ve göz kırpmalarıyle şehrin altını üstüne getirir ve duvarlarını devirirler. Müstahkem kaleleri harab eder, en kuvvetli yiğitleri kolayca bağlar ve keserler. Rüzgar ve doludan daha çabuk koşarlar".

Şu nasıl bir yazıdır böyle . Üstteki linkten aldım yazıyı
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...