KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 elimde upuzun bi liste var, en baştan sonuna kadar numara girmem gerekiyor fakat arada boşluklar var. istediğim seçtiğim alana sırayla numara girilmesi örneğin 1,2,3,4,5,....36,37 boşluk3 satır 38,39,40,...66 boşluk 3 satır. gibi. manuel mi girmem gerekir, kolay yolu var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 kesin kolay bir yolu vardır ama aklıma ilk şu geldi; Tablo aşağıdaki gibi olsun. SAYI SIRA1 SIRA2 1 a aasda 2 b aasda 3 c aasda 4 d aasda aasda 5 e aasda aasda 6 f aasda 7 g aasda 8 h aasda 9 j aasda aasda 10 k aasda 11 l aasda aasda 12 m aasda 13 n aasda rakamları yerleştirmek için 1 - 2 - 3 ü manuel yazalım. sonra 4üncü hücreye şu formülü kullanalım; =IF(ISBLANK(B5);"";MAX(A2:A4)+1) meali; Eğer B5 boşsa burayı da boş bırak, değilse önceki üç sıradan en yüksek rakamı bul ona 1 ekle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 a sütunu sayılar b sütunu de değerler diye düşünürsek ve ilk değerin A1 de olduğunu varsayarsak ilk hücreye 1 yaz aşağıdakine bunu yazıp sürükle =IF(B2="";"";MAX ($A$1:A1)+1) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 o smiley yerinde ne var, hemen deniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 not: boşluk sayısı 3 demişsin, işi garantiye almak için 10'a kadar manuel yazıp 11inci hücreye 10luk range (A2:A10)ile formül girebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 ss atıyorum. abi bide şöyle bi sorun var. dosya yüklü olduğu için sanırım ya da bilgisayarda problem var.. arada donuyor 15sn kadar sonra açılıyor. temizlemenin yolu var mı ya da nedeni nedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 başta da boşluk var. boşluk dediğim yani üstteki gibi.. mekan mekan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Mekan başlıkları altındaki girdileri birden başlayarak numaralandırmak mı istiyorsun? Marble 1'den başlasın Metal 1'den başlasın Eğer olay bu ise, affına sığınarak en basic yöntemi söylüyorum. Başlıkların olmadığı (şimdiki numaraların olduğu) tüm A sütununu temizle. A5'e 1 A6'ya 2 yaz. İki hücreyi seç, hücrelerin sağ alttaki köşesine (mouse u götürünce ince + işareti olur) çift tıkla. Bir sonraki dolu hücreye kadar akar gider. Bu işlemi tek tek tüm başlıklar altına uygula. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 abi bu yarı manuel yol çok işime yarıcak. harbi noob'um ya saolasın. şimdiki sorunum ise, excelde birsürü ama birsürü minik gözükmeyen resim var. çizgi aralarına sıkışmış. nasıl temizlicem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 bu arada AD# hatası vermiş senin excel türkçe . Bizim formüllerin türkçesini bulup değiştirmen lazım eğer(b1 blabal) gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 ne saçma sapan işler. insan şunları sabit yapar formülleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 KillJoy said: şimdiki sorunum ise, excelde birsürü ama birsürü minik gözükmeyen resim var. çizgi aralarına sıkışmış. nasıl temizlicem? Bildiğim kadarıyla resimler object olarak sınıflandırılır. Tüm objectleri seçmek için Home -> Find & Select (en sağdadır) -> Go To Special -> Objects Yine Find & Select altında Selection Pane'i tıklarsan açılan pencerede seçili objelerini görebilirsin. Oradan istediklerini silebilirsin. Benim excel de ingiliççe, sori Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 abi eyw müthiş işime yaradı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 formül olmadı mı çalışması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 dosya boyutu hala çok, kullandığım resimlerden ötürü. orjinal resimlerin boyutu büyük ama ben küçülterek kullanıyorum. onun optimizasyonu var mıdır? excele gömdüğüm resimleri render etse boyutlarına göre. yani 60px x 60px kullanıyorum excel içinde resmi. ama orjinalde 1000x2000 mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 formülü türkçeye çeviremedim ki. emenike yanlışıkla türkçe yükledim kaldı böyle. ing bilgisayarda deneyeyim sora evde, şimdi manuel gireyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Longshanks said: a sütunu sayılar b sütunu de değerler diye düşünürsek ve ilk değerin A1 de olduğunu varsayarsak ilk hücreye 1 yaz aşağıdakine bunu yazıp sürükle =EĞER(B2="";"";MAK ($A$1:A1)+1) Yaptım beceremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 cacodemon said: kesin kolay bir yolu vardır ama aklıma ilk şu geldi; Tablo aşağıdaki gibi olsun. SAYI SIRA1 SIRA2 1 a aasda 2 b aasda 3 c aasda 4 d aasda aasda 5 e aasda aasda 6 f aasda 7 g aasda 8 h aasda 9 j aasda aasda 10 k aasda 11 l aasda aasda 12 m aasda 13 n aasda rakamları yerleştirmek için 1 - 2 - 3 ü manuel yazalım. sonra 4üncü hücreye şu formülü kullanalım; =EĞER(EBOŞSA(B5);"";MAK(A2:A4)+1) meali; Eğer B5 boşsa burayı da boş bırak, değilse önceki üç sıradan en yüksek rakamı bul ona 1 ekle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 BÖYLE yapınca oldu sayılır ama yine elle girmem gerekiyor çünkü aradaki boşlukları merge ile satırları birleştirdiğim için yukardan aşağıya seçemiyorum. ama saolun valla baya gelişme sağladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 yalnız harbiden teşekkür ederim. abi bi kere mantığını çözdükten sonra 2dk için sadece c/p ile yaptım numara olayını. ilerde de çok işime yarayacak! thx a lot. [hr] resim boyutu ile ilgili problemim kaldı sadece dosya 25mb'a düştü minikleri silince. ama hala büyük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 xls ise xlsx e çevir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 xlsx zaten yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Resimlerden kaynaklandığı gibi, farkında olmadan diğer tüm hücrelerin bir şekilde dolu gibi olması da dosya boyutunu etkiler. Tablonun dışında kalan alanları ctrl+shift+sağ ok, ctrl+shift+aşağı ok ile seçerek silmeyi deneyebilirsin. Eğer boyut problemi resimlerde ise, google a "jpg resize batch" falan yazarak çözüm bulmaya çalışabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 yok abi şu an buldum https://support.office.com/tr-tr/article/Resmin-dosya-boyutunu-k%C3%BC%C3%A7%C3%BCltme-5ad8ca3d-f251-4d96-a9ae-3e7ee374c91e#bm2 resimleri sıkıştır komutu varmış 25mb tan 1,2 mb a düştü boyut ohşB)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar