di Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 ShadowFury said: di said: Konusurken iyi, kimse susmuyo, oturup sunu yapicaniz deyince herkes topuk, cil yavrusu gibi dagiliyolar bak :P Hahahah öyle malesef, yapacak birşey yok. Gözüm korktu açıkçası. Bir de cv cidden boş, ufaktan ufaktan yazılım çalışıyim diyorum ama böyle yeni başlayan birisi için proje olsun, blog olsun, stackoverflowda filan millete yardım etmek olsun biraz üst seviye kalmıyor mu? Giriş seviye iş filan yokmu bu sektörde? Yeni mezun/self-taught eleman arayan filan? Öyle bir işe girsek kendimizi öyle geliştirsek te şu dediklerini sonrasında daha nitelikli bir iş ararken yapsak? Turkiye'de oldugunu varsayarak diyorum ki bu biraz karisik bir konu. Turkiye'de cok guzel is yapan sirketler var fakat genel IT populasyonu olarak dusununce cok ama cok azinliktalar. Hal boyle olunca duzgun bir yerde ise girip, seni hizli ve duzgun sekilde egitebilecek, yol gosterecek sirket ve kisiye denk gelme, birlikte calisma ihtimalin yok denecek kadar az. Digerlerinin hatiri sayilir bir kismi da seni degerlendirmekten, seni yonetmekten aciz mevcut yapilari itibariyle. Haliyle cogu genc yasta sakal beyazlatmaktan baska birsey katmiyor. Getirdigi goturdugunden cok ama cok fazla oluyor. Ama sene olmus 2017, internet yolda yururken bile cebinde, dahasi sunulan ve erisebilecegin kaynagin haddi hesabi yok su noktada. O yuzden insanlara ve sirket politikalarina bagli kalmak cok da mantikli olmayabilir. Buna ragmen bir yerlerde calismak bazi acilardan daha iyi evet zira kitaplarin ya da online egitimlerinin seni maruz birakmadigi senaryolara maruz birakip, seni cozum uretmeye, uretilen cozumu gelistirmeye zorlayabiliyor. Bu isi hakkiyla yapmis insanlara denk gelirsen de isin dogrusu nasil yapilir ogrenebiliyorsun. Su durumda tavsiyem bir yandan kendini gelistirip bir yandan is araman olur sanirim. Kendini nasil gelistirirsin kisminda da gozunun korkmasina gerek yok. Herkes en dogrusunu yapmiyor ama birseyler yapiyor. Isin puf noktasi da bu: biseyler yapmak zira yapmadigin seyi gelistiremezsin, ustune koyamazsin. Ama bu demek degil ki her seferinde tekerlegi yeniden kesfetmelisin. Burada da egitimler, kitaplar, best practice'lar ve ve community'ler isin icine giriyor. Daha somut konus admin diyenleriniz var bu noktada hissediyorum. Haliyle kendimden ornek vereyim :) Gunluk rutinim genelde sabah ofise gidip mail'lere bakip sonra Hacker News'a (http://news.ycombinator.com) goz gezdirmek, ardindan -contractor oldugum icin her 3-6 ayda bir is degistiriyorum- acip is ilanlarina bakmak, kim ne ariyor, ederim ne, bilmedigim birsey var mi diye kabaca bir degerlendirme yapmak. Bos olursam gozume kestirdigim teknolojilerle basit seyler yapmaya calisiyorum, mesela React Native. Bu kimi zaman bombos proje yaratip ortaya buton koyup tiklayinca "selam yapraam" demeye kadar dusebiliyor ama sonuc olarak React ve React Native nasi calisiyormus, birseyleri yapmak ne kadar kolaymis/zormus bir fikrim oluyor. Boyle bir istekle gelinirse olur olmaz diyebiliyorum. Bu ve bunun gibi bir suru sey bir yerden sonra sizin is deneyiminizin hatiri sayilir bir parcasi haline geliyor. Bu arada yolda gidip gelirken metroda biseyler okuyorum izliyorum vesaire. Onlari da edindigim yerler suralar; www.safaribooksonline.com www.pluralsight.com <- micros~1 uyeligi ile 3 aylik beles uyelik olayi vardi bunun www.laracasts.com Bu arada yasin nedir, yabanci dilin var midir, necisin, ne teknoloji kullanirsin gibi bilgiler verebilirsen belki daha nokta atisi tavsiyeler verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2017 Stackoverflow un podcastleri var guzel Pluralsight a param yetmio diyene udemy var, spesifik kurslar icin. Livecoding var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ocak 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2017 https://forum.paticik.com/read.php?97,8569539,8573245#msg-8573245 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2017 Udemy nasıl beyler? swift 3 kursu varmış. Uzun süredir kod yazmıyordum. Bir yoluna sokar. akşamları zaman buldukça takılacağım. Coursera var aslında ama o swift 2'de kalmış. Çok aman aman fark olacağını sanmıyorum. Fark varsa da zaten mantık aynı olacağından kendimi geliştiririm her türlü. Yine de Udemy hakkında bilgisi olan varsa yazsın plz. Güzele benziyor aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2017 iTunes University'de Stanford Uni'deki abinin dersleri oluyo her sene. Swift 3 icin olani ciktiysa direkt ona dalabilirsin ama bazen cok agir daliyo, kavramlara asina degilsen duvara carpmis hissiyati yaratabiliyo. Bi bak yine de. edit : https://itunes.apple.com/gb/course/developing-ios-10-apps-with-swift/id1198467120 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2017 Ya PC müh mezunuyum ben. Ama mezun olduğumdan beri iki satır kod yazmadım. O yüzden ilk başta zorlansam da sonradan yakalarım. Bakarım, olmadı biraz hatırladıktan sonra, moda girdikten sonra buraya dönerim tekrar. Teşekkür ettim. oo şimdi baktım da güzelmiş bu ya. Bunda başlar, sonra belki udemy'deki projeleri yapmaya çalışırım. Pokedex vs gibi eğlenceli ama basit örnekler varmış orada da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Mart 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2017 12 yılın üstünde deneyim ve mevcutta bir iş veren olarak şöyle diyebilirim. Kurumsalda diploma çok önemli banka, telekom gibi şirketlere girecekseniz diploma şart. giremezsin girsende yükselemezsin yükselsende mobbing e maruz kalırsın. IT şirketlerinde öncelik deneyim sonra bilgi sonra diploma dolayısı ile diğer iki konuda iyiysen yazılım evleri ve startup larda rahatlıkla iş bulursun. kimse de diplomanı sormaz kafan rahat devam edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Bilmem kac yillik deneyimin nerde ve nelerle kazanildigi da cok onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 coursera unutulmuş. yeterince programlama öğrendikten sonra özellikle spesifik konulara uygulamasına bakmak istiyorsanız ve yeterli matematik, fizik temeliniz varsa courseraya bakabilirsiniz (machine learning, biyofizik, image processing ıvır zıvır). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar