Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Auschwitz 70: Drone shows Nazi concentration camp

dasBock

Öne çıkan mesajlar

Flassh said:

adamların neredeyse 100 sene önce yahudi öldurmek için yaptıkları kamp bile bizim suanki yerleşimlerden daha güzel ve düzenli

almanlık harbi güzel ya

abi nazi almanyası über psikopatmış ben ziyaretimden sonra bunu farkettim. auschwitzin bi de yakınında auschwitz 2 diye (adından tam emin değilim) bi kamp var. ilk oraya götürmüşlerdi rehber dedi ki "bunu duymak tuhaf gelebilir ancak bu küçük kampta yaşayanlar ve ölenler diğer kampla karşılaştırınca en şanslı soykırım mağdurlarıydı". orası bile sinirimi bozmuştu ki sen bu asıl auschwitzin halini düşün. küçük olan kampta en azından odalar var yerde saman vs var ki uyusunlar diye. normal(!) tuvaletler falan var. bu kampta o gördüğün tahta barakaların(ki bunlar sonradan birebir inşa edilmiş çünkü kamp komple bombalanmış) içinde sadece beton bölmeler ve her bölmede 2 kat tahta var. insanlar her bi bölmede 5 kişi yatırılıyomuş genişliği 1,5 2 metre falan.
http://media.holidaycheck.com/data/urlaubsbilder/images/155/1157735166.jpg
tahtada yatanlar şanslı çünkü en alttaki beton üstünde yatıyor ve üstteki rahatsızlanınca bildiğin en alttakinin kafasına bırakıyor küçük/büyük tuvaletini, çünkü dışarı çıkmak tuvalete gitmek yasak direkt vuruyolar. bu arada her gün bi kez sabah bi kez akşam olmak üzere iki tuvalet hakkın var 30 saniyeden. upuzun beton bi blok düşün üstü delikli. gruplar halinde giriş çıkıyolar.

ha bi de bu barakaların girişinde pembe oda denen kısım var. o kısım barakanın içinde gönüllü olan yahudiye veriliyomuş. kapo'lar gibi sürüsünü satan çoban misali almanlarla işbirliği yapanlara yani. tek farkı yerde saman duvarlar pembe ve sadece kişisel oda.

beni en fazla etkileyen nokta şuydu:

http://www.ushmm.org/lcmedia/photo/lc/image/77/77319.jpg

kamp lideri görsel muayene ile "işe yarayacakları" sağa yaramayacakları (direkt gaz odasına) sola gönderiyor ve filmlerde gördüğümüz o baş parmakla sağa sola gönderme işareti yaşanmış bir olay kurgu değil yani.
bunun dışında mittelbau-dora ve buchenwald(almanyadaki en feci kamp diyolar bunun için) kamplarını gezdim. bak şimdi yazarken bile ürperiyorum gördüklerim aklıma geldikçe..
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bi oroçun daha yargılanmasına başlancakmış yakında. son günleri hapisanede soğuk beton üstünde geçirir umarım diyeceğim de bu almanların hapisaneleri de lükstür mk.

http://nypost.com/2016/02/10/ex-auschwitz-guard-on-trial-in-late-push-to-punish-nazi-war-crimes/
Sosyal ağlarda paylaş

12 saat calisan bir manpower'i bu kadar verimsiz kullanmis olmalari halen garip geliyor.

o ise yaramaz diye ayirdiklari adam bile manpower olarak is gorecek kapasitededir sonucta..

endustriyel tesislere, imalat alanlarina ulasimlari falan nasilmis ki? sonucta bunun yakinlarinda dev sanayi kompleksler olmasi lazim ki adamlardan faydalan.
Sosyal ağlarda paylaş

ben pek inanmıyorum ancak o dönemde yaşayan almanlar "bizim toplanma kamplarından haberimiz yoktu" diyorlar.

Labor
A WVHA decree of March 31, 1942 established a minimum working day of eleven hours in all concentration camps. At Auschwitz, labor was one of the means used to destroy prisoners. They labored in various sectors of the economy. Initially, they worked at building the camp: leveling the ground, erecting new blocks and buildings, laying roads, and digging drainage ditches. Later, the industries of the Third Reich made increasing use of cheap prisoner labor. The pace of the work, the starvation rations of food, and constant beatings and abuse exacerbated the death rate. The German IG Farbenindustrie cartel, which built the Buna-Werke synthetic rubber and fuel factory at Monowice near Oswiecim, had priority in obtaining prisoner labor. The majority of the Auschwitz sub-camps were located near the mills, mines, and factories of Silesia. Prisoners dug coal, produced armaments and chemicals, and built and expanded industrial plants.

dolayısıyla buradaki işçi gücü sadece kampı şekillendirmek ve diğer insanları imha etmek üzerine. grey zone filmini izlereniz orada anlatıyor bu konuyu. görevi ölüleri yakmak olan adamın karısını ve kızını fırına attığı sahne var mesela. öte yandan işçileri kamp dışında kullanamıyorlar çünkü düşman güçler kampların yerini tam olarak bilmiyor. mesela Mittelbau-Dora kampına gidince farkediyosun. uçakla düşman askerlerinin buranın bi kamp olduğunu anlama ihtimalleri neredeyse yok.

o işe yaramaz dedikleri adamlar da aslında işe yarıyor. fırını modifiye etmiş naziler bi müddet sonra. işe yaramayan yaşlı ve hastaları yakarken çıkan enerjiyi kullanarak ölüleri yakmanın "verimliliğini" arttırmışlar. hatta bu işe öyle kafa patlatmışlar ki bi müddet sonra süreci hızlandırmak için Kapo'lara(yahudilerden oluşan) gaz odasında öldürülen kişilerin tüm kemiklerini çekiçle kırma görevi vermişler. daha çabuk yansın ve kemikler daha az yer kaplasın diye. kamplara ulaşım içerisinden geçen tren yoluyla sağlanıyormuş. büyük gruplar halinde getiriyolarmış. bu arada kampta isyan edip ölmek isteyenlerin tek yapması gereken şey yeşil çimlere basmakmış. mahkumların çimlere basması yasak olduğundan direkt indiriyomuş nazi askerleri.

bu auschwitz tam bir ölüm kampı. ancak mesela Mittelbau-Dora kampında en azından doğru dürüst çalışmış mahkumlar. bu kamp nazilerin roket ürettiği ve testlerini yaptığı kamp. mahkumlar yer altı "şehrinin" inşaasında ve daha sonra roket imalatında kullanılmış. mahkumların çoğu 1 yıl boyunca yer altında yaşıyormuş bazısı hiç çıkamadan ölüyormuş içerde.

malum roket olduğu için içerde yakıtta bulunuyormuş bu noktada rehbere şunu sormuştum "bu insanlar zaten ölecekler. neden birisi çıkıp da yakıtı patlatıp en azından intikam almamış?"

rehberin cevabı kısa ve netti: ya bi gün bu zulüm sona erseydi?

dora'nın planı şu: (orada gördüğün her blok aslında bi tünel. google: mittelbau-dora kz)
http://www.zum.de/Faecher/Materialien/lehmann/dora/bilder/lage/dora_lage_06_gr.jpg
edit: yer altındaki tur 1.5 saat sürdü. tur sonunda rehber "1.5 saatte gördüğünüz kısım yer altındaki şehrin sadece %2'sidir." kafada kurun işte ne kadar büyük olduğunu

çok konuştum ama çok rahatsız etmişti beni ilk duyduğumda bu bilgiler. mesela dora kampında diğer kamplarda olduğu gibi yahudi kadınlar fahişe olarak kullanılıyomuş. çoğu hastalıktan ölüyomuş. düşünsenize binlerce adam sırada bekliyor tek yaptığın şey sex.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Ne ilginctir ki WW2 sirasinda Almanlar'in isledikleri/islemis olabilecekleri cinsel suclardan bahsedilmez hic. Bu seks kolesi olayi ilginc bir detay o yuzden.

Almanlar katil, Ruslar tecavuzcu, Japonlar katil + tecavuzcu seklinde tarif edilir genelde.

almanların üstün ırk olması ve aryan ırk niteliği korumak için askerlerin yahudilerle cinsel ilişkiye girmelerinin yasak olduğunu okumuştum bi ara. bilmiyorum doğru mu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
o işe yaramaz dedikleri adamlar da aslında işe yarıyor. fırını modifiye etmiş naziler bi müddet sonra. işe yaramayan yaşlı ve hastaları yakarken çıkan enerjiyi kullanarak ölüleri yakmanın "verimliliğini" arttırmışlar. hatta bu işe öyle kafa patlatmışlar ki bi müddet sonra süreci hızlandırmak için Kapo'lara(yahudilerden oluşan) gaz odasında öldürülen kişilerin tüm kemiklerini çekiçle kırma görevi vermişler. daha çabuk yansın ve kemikler daha az yer kaplasın diye.

konveyor ve standart bir press ile cok daha hizli sonuc alinabilirdi aslinda.

bu adamlarin eziyet edilip imalat hatlarinda kullanilmamis olmasi cok garip geliyor. bu kadar buyuk is gucu ve uzun calisma saatleri ile yer alti sehirleri kurup sonrasinda imalat yaptirmak isten bile degilmis aslinda..
Sosyal ağlarda paylaş

adam bedavaya çalışıyor bi de üstüne ortadan kaldırıyosun konveyörle neden uğraşasın ki? kendi kendilerini imha etmeye zorluyosun adamları.

mesajımda bahsettim işte. auschwitzte bi üretim yok ama Dora'da roket üretiminde kullanmışlar adamları. biz içerde montla durduk soğuktan orda yahudileri çıplak ayakla çalıştırmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

e uretimde calistirabilecegin adama gereksiz is veriyorsun?

zaten yakmissin baska adami, enerjisinden ayirabilecegi minimum bir sistem ile daha fazla adami imalat hatlarinda kullabilirsin. 11,000 kisi varmis ausch.'da yaw.

bugun sendikasiz calisacak 11k adamin olsa, sadece barinma ve yemek masraflarini karsilayacagin, kendine piramit falan yaptirabilirsin.

http://www.nytimes.com/2015/01/25/sunday-review/how-auschwitz-is-misunderstood.html

donemin tipik alman aptalligi elbette. harbi verimsizlik dizboyu
Sosyal ağlarda paylaş

Abi mahkumları uluorta yerde çalıştıramıyorlar işte zaten düşman birlikler gördüğü yerde zımbalıyor kampları vs. almanyada Mahr diye bi firma var iş yaptığım. savaş döneminde bombalamışlar ama yanındaki bira fabrikasını Mahr sanıp orayı bombalamışlar teknoloji üretiyo diye. düşün olayın durumunu. böyle bi koşulda 11k kişinin sürekli aynı binaya girip çıkması düşman birliğini uyandırır. yaptıklarını kesinlikle onaylamıyorum ancak onlar açısından baktığında adamlar muazzam iş başarmışlar idealleri uğruna. ayrıca verimsiz dediğin dönemin almanyasında alman sanayisi ortalığın anasını ağlattı. en yüksek gelişim bu dönemde yaşandı. pek iddialı şu dediklerin.
Sosyal ağlarda paylaş

savas donemi tum sanayi saha kalkiyor yalniz, ki oncesinde de oyle.

11k tek binaya girsin de demiyorum gerci ama saniyorum bunlari teker teker, item item sana soylemem gerekiyor anlayabilmen icin...

esas amac adamlari calistirmaktan cok nefret edip oldurmek, yok etmek olunca verimlilik fazla olmamis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...