paramecium Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Selam, Kuzenimde Fabia III 1.2TSI Style var. Daha 2 aylık araç. Araçta 6.5" Bolero teyp mevcut. Öğrendiğim kadarıyla önlerde 16cm, arkalarda 13cm hoparlör mevcut. 1.000TL civarında, gerekirse biraz daha yukarı çıkabilecek bir limitimiz var. Bolero'u sabit tutmak kaydıyla nasıl bir iyileştirme yapabiliriz ses sistemi üstünde? Anfi şart mıdır? Bagaja falan pek öyle kutu falan koymayı veya arka camın dibine kesip bir şeyler koymayı düşünmüyor. Abartıp da Tofaşklara benzemek istemiyor :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 http://www.hepsiburada.com/sm-audio-sm-475-4-kanal-amplifikator-p-OTAKTSM475 Gecen bir arkadaş bundan alıp taktı. Sistemde baska hiçbirşey değiştirmedi inanılmaz farklar oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Koltuk alti flat bas koyabilir Amfi komponent takimlari icin sart evet. Ya da ucuz yollu coax kit takacak, kesip bicmekle ugrasmayacak. Ama attigi tas urkuttugu kusa degmeyebilir o durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 hoparlorunzıplattıkları.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Selam, 3,5 yaşındaki çocuğa anlatır gibi bana 'şunu şunu al' diyebilir misin :P Mesela o koltuk altı flat şeysinin hangisi alınmalı; ön 2 koltuğa mı alınmalı? Amfi ve kapılar için neler önerirsin? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Ses çok subjektif bi konu . Bence mevcut sistmein nesini beğenmiyorsun diye sormak lazım önce? Belki de sadece sesi yüksek açıp cuptıcuptıs duymak istiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Selam, Katılıyorum. Ama bir yandan da illa ki ufak dokunuşlarla stock tesisattan daha iyi ses alınabilir diye düşünüyorum. Mesela sadece bir amfi ekleyerek ve kapıdaki hoparlörleri daha iyi bir ürün ile değiştirerek daha kaliteli/net/temiz bir ses elde edebilecekse neden olmasın. Baktım da kapı için hoparlörler ucuzmuş. Dediğim gibi Tofaşk tipleri gibi gezmek istemiyor sesi açıp :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 paramecium said: Selam, 3,5 yaşındaki çocuğa anlatır gibi bana 'şunu şunu al' diyebilir misin :P Mesela o koltuk altı flat şeysinin hangisi alınmalı; ön 2 koltuğa mı alınmalı? Amfi ve kapılar için neler önerirsin? Saygılar. Abi ses dedigin olay on iki hoparlordur arabada. Arka kolonlar sadece desrekleyicidir, cok da bi islevi yoktur. Hatta cogu zaman sesin tinisini bozarlar bile. Herneyse. Simdi koltuk alti sub larinin kendi amfileri olur uzerinde. Parana gore focal alpine pioneer sony falan alirsin. Cin markalarinin da ucuza urunleri var tabi ki ama nasil ses verir bilmem. Kimi der ki "sub'da marka kalitesi cok anlasilmaz" oburu der "manyak misin?" On tarafta bir koltuk altina koyarsin yeterli olur kanimca, yetmiyosa ikinciyi koyarsin. On tarafa 16" lik komponent takimi ve iki kanal amfi (bir koltuk altina) diger kiltuk altina da amfili subi koydun mu bence yetecek amcaogluna. Arkalari ellesmesin. Yok ileride para batarsa 13 luk komponent + 2 kanal amfi daha koyar. Ben bunlarin hepsini yaptim zamaninda, koltuk alti bas yerine bagaj sub vardi sadece. En iyi sonucu 16 lik on takimi kullanarak aliyordum. Basi ayarlamak baya zaman istiyordu yalitimli bagaj oldugundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Abi öne iyi komponent satın aalıp arkayı olduğu gibi bırakırsan tabii ki arkalar sesi bozar :) Bütün hoparlörler aynı kalitede olmalı. Benim kafama takılan amfi+komponent şart mıdır? 400 - 500 TL fiyatlara coax setler var. Bunlar düzgün ses veremez mi? Hem de uğraştırmaz, tak çalıştır tam manasıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 arkanın seste bi önemi yok abi sürücü ve yan koltuktaki açısından, sen önden gelen sesi analiz edebiliyosun. ha 7+2 11+2 sistem olur aracata bmw stili, özel pozisyonlanmış o zaman bambaşka olur ama burada en temel ses algısından bahsediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Esh said: arkanın seste bi önemi yok abi sürücü ve yan koltuktaki açısından, sen önden gelen sesi analiz edebiliyosun. Şu söylediğin herkes için doğru değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Selam, Vay arkadaş ne karışık şeyler! Peki 16cm'lik önlere ne marka/model önerirsiniz? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 alpine spr-60 falan alsan fabia olur sana disco fabio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Selam, Teypleri güzel derlerdi de hoparlörleri nasıldır bilmem. Bakalım bakalım hemen :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Fistan said: alpine spr-60 falan alsan fabia olur sana disco fabio buna amfi gerekiyor mu? gerekmiyosa bende alayım böyle bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Selam, Sanırım sonu C olanlar component model oluyor ve amfi istiyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Onun koaksiyeli de varmış sanırım. Yalnız aynısından arkaya da alın. Ya da arkanın sesini kısarsınız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Selam, Esas o söyledikleriniz 330W(16cm) ve 300W(13cm) olarak belirtilmişler. RMS olarak da 110W ve 100W. Şimdi biz amfiyi hangi güç için seçeceğiz; (2x110W)+(2x100W)=420W mi olacak min amfi gücü? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Direk tutması şart değil. 4x100w veya ona yakın değerler işinizi görür. Esas seçtiğiniz hoparlörlerin empedans değerine bakın. Hepsi mutlaka eşit olsun. (oto hpoarlörlerinde farklı farklı oluyor mu bilmiyorum) Daha sonra seçtiğiniz amfinin o hoparlörleri sürebiliyor olmasına bakın. Örneğin o hoprlörler 4ohm 'muş. Hemen rast gele bi amfi buldum netten: http://www.hepsiburada.com/jameson-usa-6004-4-kanalli-1500watt-oto-anfi-p-OTAYTUSA6004 4ohm 'da 4x60watt güç verebiliyormuş. OK. Gücü düşük kalıyor ama o hoparlörleri sürebilir demek. http://www.hepsiburada.com/jameson-usa-505-4-kanal-1400-watt-amfi-p-OTAYTUSA505 Şu mesela 4ohm 'Da 4x80watt diyor, daha güçlü. Ama gerek var mı tercihinize kalmış. Bass için ayrı amfi olacaksa 60watt bile yeter gibi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Selam, Koltuğun altına konanlardan bakacak sub için ve onların da amfi dâhili oluyor sanırım. Ne kıl işler. Amfide kalite neyi etkiler. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Ben zamaninda bu islere iyi para doktum komple focal-auidoson takimlarim alpine decklerim falan oldu. Diyecegim odur ki; gayet gereksiz isler sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 paramecium said: Selam, Koltuğun altına konanlardan bakacak sub için ve onların da amfi dâhili oluyor sanırım. Ne kıl işler. Amfide kalite neyi etkiler. Saygılar. Çok bariz dandik parazit yapan falan bi amfi olmadıktan sonra bu seviyedeki hoparlörlerle bi fark anlaşılmaz bence. Güç farkı olur bir tek, o da sesi ne kadar açmak istiyorsanız ona gçre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar