Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teknik Çizim İçin Bilgisayar (Siemens NX10 , Solidworks vb.)

axedice

Öne çıkan mesajlar

Fabrikada makinacı bi arkadaş laptop kaldırmıyor özellikle şu NX 10'u karmaşık çizimlerde rahat çalıştıran bi laptop alalım dedi ama gaming laptoplardan aşağısı kurtarmıyor sanki ve onlar da gereksiz pahalı. http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gt72s-dominatorpro-core-i7-6700hq-26ghz-16gb-128-ssd-1tb-173-gtx980m-w10.html?srt=UP#ozellikler

İnternette biraz bakındım programla ilgili şöyle bi yorum var

said:
It is better to have 2 quad core processors then 1 8core.. NX isn't too good in multi threading

Onun yerine desktop alsak hangi işlemci / ekran kartı iyi performans verir? Gidip 980 mi almak lazım yoksa bu tür çizim vs işlerine daha uygun ekran kartı var mı piyasada? Detay olarak araba falan çizmeyeceğiz, tanklar vanalar boru hatları vs. var

Diğer taraftan öyle animasyon hareketli parça falan da yok statik çizimler olacak hep. Bilmiyorum bu kadar yüksek performansa gerek var mı. Benzer işlerde kullanan varsa yorumlara açığım
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben Catia V5-6R2015 kullanıyorum. Animasyon ve render yok. Sheet metal ile tasarımlar falan filan.

CPU: i3-4120
ram: 16gb
GPU: GTX560Ti

Aynı anda 4-5 dosya açık oluyor, bunlardan biri de montaj dosyası. AA X16 mı ne kullanıyorum adam gibi görünsünler diye de.

Zerre kasmıyor :) Çok öyle über birşey gerekmiyor ama bir i7 işlemci çok daha mantıklı olacaktır.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

nx catia'dan daha fazla bellek kullanıyor da gaming pc ne la çizim için?! gidip adam gibi bi work station alın. eğer portatif olacaksa illa dell'in canavar gibi work station'ları var laptop olarak. benim kuzenlerin fabrikada da nx kullanıyolar teknik ressamın work station'ı var canavar gibi öttürüyor yazılımı.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Ahah oyun oynamak için olduğunu sanmıyorum o taraklarda pek bezi yok gibi. Bu workstation olayı nasıl oluyor ilk defa duyuyorum. Gaming laptoplarla aynı fiyata geliyor sanki, fark ne tam olarak?

Eskiden özelleştirme donanım döneminde kıymetli şeylerdi. Sadece belli işleri yapa lk önem donanımlar işte. Mesela real time editing 8cin kullanılıyor film edit lerden. Bazı sektörlerde hala önemlileri ama gEnel olarak anlamlarını yitirilen. Makineler artık o kadar ozellesmeden yeterli performans veriyo. Haliyle workstation lar içinde eskisi kadar arge yapilmiyo
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Ahah oyun oynamak için olduğunu sanmıyorum o taraklarda pek bezi yok gibi. Bu workstation olayı nasıl oluyor ilk defa duyuyorum. Gaming laptoplarla aynı fiyata geliyor sanki, fark ne tam olarak?

şuradan bulabilirsin

http://www.dell.com/us/business/p/workstations

benim eski şirkette tam ihtiyacımız olan şeydi bu. lazer tarama yapıyodu ki milyonlarca noktayı her laptop ne yazık ki çökmeden birleştiremiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...