Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekonomi ?!??

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaslar ekonomi hakkinda bi sorum var sizlere
Simdi ben ekonomi hakkinda fazla bi bilgiye sahip deilim
Ama aklima bisey takildi
Neden ekonomide hep birileri kaybederken digerleri kazanir
yokmudur bunun bi alternatifi soyle hep beraber kazanabilecegimiz ?
Ben kafamda ekonomiyi bi pasta olarak goruyorum
ve zenginler pastanin buyuk dilimini aldigi icin fakirlere daha kucuk dilimler kaliyo.
Ammavelakin ekonomiyi bi pasta olarak nitelemeninde yanlis oldugunu dusunuyorum cunku ekonomi surekli buyuyen bi pasta
Bu baglamda duzgun bir sistem oturtulabilinirse herkes pastanin kendine dusen kismini ve o dilime dusen buyume payini almis olur yoksa olmazmi ???
Mesaj tarihi:
şimdi ekonomiyi öyle bi demişsin ki benim cevap vermek isterken kafam agrıdı düşünceler fikirler arasında kayboldum.
pat diye cevaplanacak şey değil bu. durupta uzuunca yazılacak bişey birden öyle bi mesaj yazıverdim ben şahsım adına senden ve diğer patilerden özür diliyorum.[signature][hline]playingarena
i love this game!

Mesaj tarihi:
Diyelimki Sen altın yada dolara yatırım yapacaksın dolar ve altın dusukken yuklu miktarda mal alıcaksın bunlar yukselince parayı vuracaksın mesela bugun merkez bankası piyasadan mal topladı ve fiyatların dususunu engelledi neden sence doviz acıgı oldugundan mı ? hayır adamların amacı daha fazla dovizin dusmesini engellemekti. cunku ellerindeki paralar deger kaybediyor. burda bu hareketle kazanan t.c.m.b. oldu kaybeden ise yuksek fiyattan mal alan insanlar oldu bakınız bugun babamdan bunun icin bi ton azar yedim :D

neyse i kiss you :D[signature][hline] Sözlük |~| Mail |~| Msn |~| Icq |~| Info
Derslerime Agırlık Veriyorum. Ben Onların Degil Onlar Benim Altımda Eziliyor
Anteplinin Oğluyum Kurşun Yerim Laf Yemem
Mesaj tarihi:
Ekonomiyi bilimsel anlamda ben de pek bilmiyorum ama sana kendi tecrubelerime dayanarak sunu soyleyeyim:
Yeni bir urun yaratan, imal eden ve bunu satan kazanir. Yoktan para var eder. Bu urun tahta kasik ta olabilir, nukleer motorlu uzay gemiside olabilir. Hatta elle tutulmayan bir fikir veya bir hizmet bile olabilir. Onemli olan piyasada tutabilecek, insanlarin begencegi bir olay yaratmak.

Onun disindaki borsa oynayayim, dolar alip altin bozdurayim falan hikaye, o islerden kazanan hic kimse gormedim. Ha kazaniyorum diyenler coook var da, hepsi hikaye. Orada cok baska olaylar donuyor. Buyuk firmalar, yabancilar falan spekulasyon yaratip milletin yillarca kazanip biriktirdigi yatirimlari tokatliyor. 90'larda bol bol yaptilar...

Calismak, fikir uretmek, surekli dusunmek. Baska yolu yok.
Mesaj tarihi:
demirbilek in hakli oldugu yerler var bence...Bi ara ekonomi mi okusam die dusnuodm sonra fen sectik bakalim nolcez :p neyse ..

Once demirbilek borsa ile doalrla v.s para kazanilmaz diyince ``olur mu uleeeyn oyle sey`` diye kukruyodum burda ama sonraki cumlelerinde ne demek istedigini annadim..kucuk ve orta yatirimcilarin hayaitni bu yollarla kazanmasi zordur.. en iyi ihtimal calisaarak kazandiklarina az bisi katarsin veya deger kaybetmesini onlemeye calisirsin felan.. Ama buyuk Corc amcalar catir catir buyuk paralarla oynayip bu islerle gittikce gobeklerini buyutuler..en azindan benim disardan gordugum kadari ile bu...bilmiyorm isin asli nasildir...[signature][hline]Su olsam , Ates olsam

www.tev.gov.tr
Mesaj tarihi:
parayı iyi yönetenin daha çok parası olur parayı kullanmayı iblmeyenin de parası olmaz

biz buna serbest piyasa diyoruz

yaşasın liberal düzen!
(iktisatçıyım ben)[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Mesaj tarihi:
Ahaha.. Odtü- Kamu İktisadı(Gerçek alanım siy.bil vekamu yön) nda okuyorum yani incülüzcesiyle Pablik Economy olüyür. Heçte yaşamasın liberalizm :)[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Mesaj tarihi:
yok türkiye gibi bir yerde Karma düzen uygulanıyorsa illaki liberalizm gerek

tabii bütün bunalrı geröçek anlamda bürokratlar sayesinde yapaiblriz politikacılarla değil[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
Mesaj tarihi:
said:
demirbilek2, 28 Ocak 2005 07:09 tarihinde demiş ki:
ama sana kendi tecrubelerime dayanarak sunu soyleyeyim:
Yeni bir urun yaratan, imal eden ve bunu satan kazanir. Yoktan para var eder.

Bence yanlisin var
Yoktan para var etmis olmuyosun
Sadece pastanin fakirlere dusen kismi senin pastana ekleniyo
Bende diyorumki yokmudur bunun alternatifi ?[signature][hline]Gurbetci Pati
]Gurbetci Pati
Mesaj tarihi:
said:
BabacumMostors, 28 Ocak 2005 13:35 tarihinde demiş ki:
parayı iyi yönetenin daha çok parası olur parayı kullanmayı iblmeyenin de parası olmaz

Tmm iyi guzelde soylede bisey var
Parayi iyi yoneten pastadan daha fazla buyume orani aliyo ve kendisine dusen pasta dilimi dahada buyuk oluyo
Parasi olmayanin ise pastasi zaten kucuk, ustelik buyumedende kucuk pay aliyo ve zenginler zenginlestigi icin fakirler fakirlesiyo[signature][hline]Gurbetci Pati
]Gurbetci Pati
Mesaj tarihi:
said:
ExhaulteD, 28 Ocak 2005 14:53 tarihinde demiş ki:
said:
BabacumMostors, 28 Ocak 2005 13:35 tarihinde demiş ki:

Tmm iyi guzelde soylede bisey var
Parayi iyi yoneten pastadan daha fazla buyume orani aliyo ve kendisine dusen pasta dilimi dahada buyuk oluyo
Parasi olmayanin ise pastasi zaten kucuk, ustelik buyumedende kucuk pay aliyo ve zenginler zenginlestigi icin fakirler fakirlesiyo

iste o yuzden 2.dunya savası sonrasında imf ve cesitli finans kurulusları fakir ülkelere yardım etmeye onları kalkındırmaya calısmaya basladı.

düsünün fakir ülkeleri sömürüyorsunuz sürekli silah satıyorsunuz ve birbiren karsı kıskırtıp savas yapmalarını sağlıyorsunuz. sonuç savasıyorlar ve zayıflıyorlar bütçesinden daha büyük pay ayırmasına rağmen gecen her yılda daha az parayı size yatırıyorlar.:) tabi siz büyüdükçe bu para size daha az geliyor. Buna çözüm olarak diyorsunuz ki sunu biraz destekleyim orta büyüklükte bi ekonimiye sahip olsun daha fazla parasını yerim :Pp iste olay bu :))

yani sistemin islemesi: zenginle fakir arasında ucurum artar artar. sonra zengin fakire destek çıkar fakir biraz düzelir gibi olur zengin birazdaha fazlasıyla sömürür :)) (Ülkeler çapında böyle bence)[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2
PRaXToR lvl :5X
Orc Paper Mage Manner Point: 604

ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
Mesaj tarihi:
said:
BabacumMostors, 28 Ocak 2005 14:26 tarihinde demiş ki:
tabii bütün bunalrı geröçek anlamda bürokratlar sayesinde yapaiblriz politikacılarla değil

Bürokratları ve işleyişi kim yönetecek, yasamayı kim yapacak(eğer ki yerinde yasama gerekiyorsa iktisadın düzgün idare edilebilmesi için ve Türkiyede gerekli). Politikacılara karşı bir kin seziyorum ?[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.

Mesaj tarihi:
politikacı: "önce ben kurtulutrsam ülke de kurtulur"
bürokrat: "önce ülke kurtulursa ben de kurtulurum"

sonucunda polikiacılar belki yurt dışında çok iyi iş çıkara bilişrler ama yurt içindeki yönetimde kendi ve partilerinin çıakrlarını düşüneeklerinden maksimum fayda sağlayamazlar bize

bürokrat ise olması gereken projeleri hiç bir sapmayan uğratmadan olamsı gerektiği gibi uygular ve işi bitirir..

daha doğrusu bürokrat mantığına sahip politikacılara ihtiyacımız var ama onalrdan hâlâ var mı bilemiyorum..[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
Mesaj tarihi:
Politikacı tanımında kendini ön plana koyma mı vardır ben mi yanlış biliyorum? Türkiye'de sadece politikada değil bürokraside de özel sektörde de aklınıza gelebilecek her alanda insanların birçoğu bencil. Politika ön planda ve yetkili olduğu için gözünüze onlar batıyor. Herkesin hırsız olduğu bir toplumda, o toplumun seçtiği politikacıların dürüst olmasını bekleyemeyiz.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.

Mesaj tarihi:
zaten herkes politikacı..

kimse bürokrat değil ki..

eskiden her önüne gelen politika yapmazdı daha doğrusu yapamazdı yetiştirilme tarzı olsun, karakteri olsun yapmaya el vermezdi..

ama şimdi maşallah bürokrat dedikleirimzde gizli politikacı oldu herkes birbirine peşkeş çekiyor tabii kimin haberi yok bundan?

halkın peki halkın nedne haberiyok?
çünkü halkımız okumayı sanki reddediyor sanki cahil kalmak için elindne geleni yapıyor..

işte bu durumda sen istediğin kadar yardım yap istediğin kadar plan proje hazırla ekonomik sistem ıotrutmaya çaloış bu ülke adam olmaz..

biz ne zaman okumaya başlarız cahilikten kurtuluruz işte o zaman refaha varırız[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
  • Yeni Oluştur...