Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Subaru sevilmez mi hiç yahu?

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Abi o rakamlara sıfır Forester alınabiliyor neredeyse :)

MPV mantığını seviyorum ama Scenic II'e göre daha karizmatik ve modern duran Scenic III, performans ve konfor olarak yol katetmiş olsa da ince detaylarda geriye gitmiş gibi. Scenic II'miz 200k km olmak üzere ve önden ve arkadan kazalı olmasına rağmen çok daha sağlam duruyor. Scenic III sanki o km'lerde kendisini çok pis salacak gibi. Renault'un narin ön takımları da bana pek uygun gelmiyor. Media arayüzü de alışamadığım türden hâlâ.

VW grubu bana daha tanıdık ve alışıldık geliyor. Fakat onda da Touran modeli artık gelmiyor. Seat'ın MPV'si var, sevemedim içini falan. Skoda MPV için hâlâ daha vakit var. Octavia/Superb Combi gıdıkladım azcık ama alıştığım yüksek oturma pozisyonunu elde edemiyorum :( Doğuş ek donanımlarla fiyatları şahlandırıyor. DSG farkını iyice arttırmış falan.

Alternatiflere yöneldim ben de. SUV bakayım dedim; RAV4 falan. Allroad ve XC'ler bakımlarda falan beni üzerler diye uzak duruyorum :D

Mazda bile baktım :P Honda CRV ile SUbaru Forester fiyat olarak denkler. Subaru'da sanki biraz daha hardcore eng kasılmış gibi motora falan bakınca, o da yeni maceralara yeklen açmama sebep olabilir :P

Tuzla-Gebze OSB-Dudullu OSB-Gebze OSB-Tuzla rotasına sahibim. Otoban trafik olunca Şile yolunu kullanıyorum. Çocukları da taşıdığım için pek güvenlikten ödün vermek istemiyorum.

Önümüzdeki yaz sonu zaten değişikliği yapabilirim diye tahmin ediyorum. O zamana kadar araştırmaya ve incelemeye devam :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi haftasonu çok yakın bi arkadaşım aradı, CR-V için 148 bin TL fiyat vermişler. 1.6 Dizel ve Otomatik.

Dehşete kapıldım ve kesinlikle o para etmeyeceğini düşünüyorum.

Bugün bir testini izledim, bahsedilen araba bu testtekinin makyajlı ve otomatik versiyonu.

https://www.youtube.com/watch?v=nLil1fVm_pI

Yakıt tüketimi epey iyi olarak bahsediliyor ancak her türlü özelliğiyle ancak amatörü eğlendirir gibi görünüyor.

Bence Forester buna göre çook çok daha iyi olmakla birlikte hiç değilse 2.0 dizel olması 150 HP için daha güvenilir geldi bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ford asla!
CRV de çok garip bir araç, kalıbının aracı değilmiş kısaca.

Forester için en büyük olumsuz eleştiri plastik kalitesi ile düşük güçlü motor. Motor güçleniyor ama sonuçta verimler pek artmıyor gibi; haliyle kan alır gibi depodan yakıtı çekiyor motorlar :D

Bir de bu Tiguan'ın sırrı nedir? Bir ben mi sevmiyorum o aracı? İçi çok vasat geliyor bana nedense.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrusu ben de tipini pek beğenmiyorum ancak fiyatına bakacak olursak 2.0 lt motora sahip seçenekler arasında oldukça uygun görünüyor.

Tiguan 2.0 TDI SCR 150 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG 4MOTION. Sport&Style

131.563 TL

Bu fiyata diğer bütün firmaların ancak 1.6 Benzinli/Otomatik/4x2 modellerini satın alabiliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

VW haldex kullandığı için aslında adam gibi bir AWD sistemi sunmuyor diye biliyorum.

O fiyata şunları da ekleyince olay renkleniyor:
-Panoramik açılır cam tavan 4.654TL
-Elektrikli katlanır yan aynalar 1.066TL
-Vienna deri döşeme 6.890TL
-"Rear Assist" geri görüş kamerası 1.586TL
-"Keyless Access" Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi 1.404TL
-18" "New York" alüminyum alaşım jantlar 2.470TL

Yanlış toplamadıysam 149.633TL yapıyor.

Forester 159.500TL ile adam gibi AWD ve DSG'e karşılık da daha risksiz CVT sunuyor. Subaru, bir de pasif TPMS yerine aktif TPMS sunuyor bildiğim kadarıyla.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Levorg benzinli yalnız.

@para,

Yazdığın opsiyonlar Forester'da var diye denk özelliklere getirmek için mi topladın? Aslında bir çoğu olmasa da olur sanki. Tiguan zaten Premium görünen/hissettiren bi araç olmadığından Vienna deri döşeme gibi opsiyonlar o arabaya fazla diye düşündüm ben ;)

O fiyata şunları da ekleyince olay renkleniyor:
- Panoramik açılır cam tavan 4.654TL
x Elektrikli katlanır yan aynalar 1.066TL
x Vienna deri döşeme 6.890TL
x "Rear Assist" geri görüş kamerası 1.586TL
x "Keyless Access" Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi 1.404TL
x 18" "New York" alüminyum alaşım jantlar 2.470TL
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...