Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RP'mi arkadaş mı?


turkuoise

Öne çıkan mesajlar

Forumlardaki tartışmalara bakınca bazı şeyleri merak ettim. Bir tür örnek olay çalışması yapayım bari dedim.

Örnek olay : Bay K, X şirketinin azınlık hisselerine sahip, sözü geçen, önemli olaylarda her zaman düşüncesi alınan, şirketin orta düzey yöneticilerinden biridir. Her ne kadar görevi şirkete mali kaynak sağlamak için gerekli olan organizasyonları yapmak da olsa, şirketin üst düzey yönetimi gerek askeri gerek politik kararlarda da sık sık fikirlerini alır, özellikle mali bağlantıları nedeniyle dışarı dönük çalıştığından, bay K'nın diğer şirketlerle olan ilişkilerini mümkün olduğunca fazla kullanmaya çalışırlardı. Bay K bu özellikleri nedeniyle yakın zamanda bir terfi almayı beklemekte, bu terfi ile beraber şirketin hatırı sayılır miktarda bir hissesinin de yönetimine sahip olmayı ummaktadır.

Bay T, Y şirketinin GMT+2'de ki savunma ve saldırı timinin başındadır. Kendisi dahil toplam beş kişilik bir ekibi olup, bu ekiple beraber özellikle, maden kazıları sırasında şirket gemilerini korsanlara ve düşman şirketlere karşı korurken gösterdiği yararlılıklardan ötürü iki adet teneke madalyası da vardır. Halihazırdaki en son görevi şirketin en önemli madencilik kaynaklarının bulunduğu Z bölgesini ve buradaki uzay istasyonlarını sonuna kadar korumaktır. Uzay istasyonu daha henüz yeni bitirildiği için, kendini savunma yeteneği zayıf olup, bir bay T'nin timi olmadan düşmanın eline kolaylıkla geçebilir.

Y ve X şirketleri bu zengin maden bölgesi için politik pek çok manevralar yapmışlar ancak, zafer Y şirketinin olmuş ve hızla bölgeyi sahiplenmiştir. Bu nedenle X, Y'ye bir hafta önce savaş ilan etmiş olup henüz bir çatışma gerçekleşmediğinden, tüm Eve dünyası bu anlaşmazlığın kan dökülmeden sona ereceğini düşünmektedir.

Bay K ve T son bir kaç seneden beri arkadaş olup bir iki kere de Nevizade de rakı eşliğinde arnavut ciğeriyle kafayı da bulmuşlardır.

Şimdi olayımız şu, siz bay K'sınız ve bay T ile olan ilişkileriniz nedeniyle Y'nin Z maden bölgesindeki istasyonunun askeri zayıflığını net bir biçimde biliyorsunuz.

1. Bunu yönetime söyler misiniz?
2. Yönetim istasyona baskın yapmaya karar verirse bay T'nin öleceğini ve şirketteki prestijinin ciddi bir biçimde sarsılacağını biliyorsunuz. T'ye haber verir misiniz?[hline]Oracle: Delikanlı Minmatarlının delikanlı şirketi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslik virtual sirketlerden , virtual hisselerden , gercek olmayan sadece virtual ranklerden daha onemlidir. Eger T arkadasimsa hayatta ona zarar vermem cunku o benim GERCEK arkadasim. Baska bir bolgeye giderim veya T nin yardimiyla Y sirketi ile alliance kurup birlikte kullaniriz sistemi.

Aranizdan bazilari fazla kaptirmislar kendilerini, gercek olmayan sirketlerini olumune savunup burda kendi milletinden insanlarla tartisiyorlar, bilmiyorlarki bunlar fani, gecici seyler, belki 1 yil sonra oynamayacak bile bu oyunu ve uzulecek o kadar sey dedigine burdaki arkadaslarina. Neyse saglik olsun anlayan anladi ne demek istedigimi.

Bu bir oyun arkadaslar eglenmek icin oynayin bu oyunu , hersey virtual oyundaki ,sirketiniz bugun var yarin yok, aklinizi basiniza toplayin, kimseyi kirmayin oyun ici seyler yuzunden. Boyle bir olaydada asla T ye ihanet etmeyin, sizin gercek arkadasiniz o.[hline]
ICQ : 5675505
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bonePART 'a katılıyorum..
1. bilgiyi öğrenmemin sebebi T ile olan arkadaşlığımız diilse, şirketime söylerim ki hiçbi şekilde T ye ihanet etmemiş olurum.
2. söz konusu olan T'nin gerçek kişiliği diil, virtual kişiliği olduğu için T'ye haber vermem, sonra gider onun gemisini bizzat kendim havaya uçururum.. sonra açar telefon dalga geçerim.. sonra güleriz geçeriz, arkadaşlıımızda bi deforme olmaz yani..
3. ben freelance çalıştıım için şirket mirket yok nası olsa, rahatım

ahanda reklam:

[hline]Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonaparte

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yapmam arkadasima cunku adam emek harcamis aylarca kasmis gemi almis kendine , virtual tamam ama emek de var o isin icinde, baskasi olsa umrumda degil de arkadasiniz o , siz kendinizi arkadasinizin yerine koyun , ertesi gun biri ariyor sizi " Ahaha nasilda verdik size rofl " diyor. Nasil tepki verirdiniz? bu arada 1 ay kasip almistiniz o gemiyi hatirlayin.

Demek karakter meselesi olay , kimi yapar kimi yapmaz , ben yapmazdim sahsen. Herkesin kendine gore dogru gordugu veya yanlis gordugu seyler var, benim kitabimda bu yanlis birsey.[hline]
ICQ : 5675505
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya anladım dediğini de,
benim dediğim lafın gelişi gider kendim patlatırım adamın gemisini diye, ama onun şirketiyle benim şirketim savaşa girerse de, sırf o benim arkadaşım diye vurmamazlık etmem yani, bu bi oyun sonuçta.. ben vurmassam başkası vurabilir, oyunun bi parçası bu.. o da beni vurabilir, ortada ihanet, bilgi sızdırma gibi bişey olmadığı sürece sorun diil.. yani gerçek hayatta benden öğrendiği bişeyi (mesela şirketimin zayıf noktası) oyunda bana karşı kullanmasın yeter.[hline]Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonaparte
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1. Söylemem . Ama eğer oyun içi bi yolla başka birinden öğrendiysem bu bilgiyi tabiki kullanırım .
2. Tabiki vermem. Hatta gidip bizzat kendim patlatırım arkadaşımın gemisini . Oyun içinde tanımadığım insanlar yerine arkadaşlarım ile savaşmayı tercih ederim .
Eğer öldürmiycek kadar çok seviyosanız arkadaşınızı aynı şirkete girin. :)[hline]uo-ao-tfc
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslına bakarsanız bu arkadaşa göre değişiyor. Gerçek hayattan örnek vermek gerekirse, eğer tavla oynadığım arkadaşım,

a) bu olayı tatlı bir rekabetin ötesine götürüp, eğlenmek için her türlü adiliği(iyi anlamda) kabullenebilen bir adamsa, zar da tutarım, pulları ilerletirken hile de yaparım. Onu da sıkı sıkı takip ederim. Çünkü aynı adiliği onun da yapacağını bilirim. Süper bir tavla partisi olur.

b)Yok adam tavla oyununu kişisel rekabetin ayrılmaz bir parçası olarak görüyorsa sadece tavla oynarım.

Şimdi, yukarıda yazdıklarımın ışığında benim açımdan bu soruların cevabına :

1.a.) Riske girer şirkete haber veririm, çünkü T'nin de benim kadar adi olduğunu bildiğim için orada ne ile karşılaşacağımız meçhuldür. Sonuçta ava giderken daha dün tamamlamış olduğumuz Titan'ı kaybetmek de sözkonusu olabilir.

1.b.) Şirkete haber vermem

2.a) Bay T'ye baskından bir dakika önce "Baba sizin şu yeni uzay istasyonunu merak ediyorum bir ziyaretinize geleyim." derim. Onun iki cevabı olabilir "Yok baba gelme burası çok kalabalık seni gördükleri an podlarlar." veya "Gel tabii sana bir turistik ziyaret yaptırayım hazır ortalık tenha iken." der. Riski göze alıp giderim. Büyük olasılıkla istasyona gider gitmez pod kill yaparlar. Eğer istasyon gerçekten boş ise "Hocam, 15 saniye sonra bizimkiler yeni Titanla burada olacaklar, ben önceden gelip seni podlamanın zevkine varayım dedim." derim.

2.b.) Bay T'yi hiç uyarmam direk şirketle beraber uzay istasyonuna dalarım. Bay T'yi hedeflememeye de özen gösteririm.

Sonuç : Arkadaşlar ikiye ayrılır, birlikte vakit geçirilenler ve birlikte olmaktan zevk alınanlar. (Not : kişisel düşüncedir)[hline]Oracle: Delikanlı Minmatarlının delikanlı şirketi.

[Bu mesaj turkuoise tarafından 10 Şubat 2003 17:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gemiler sigortalı gitmiyor ama gemiye taktığın ek silahlar falan gidiyor. pod lamazsan çok da fazla bişey gitmiyo diye biliyoırum. Pod lama olayıda , uo bilenler için statloss gibi bişey. Rakibi öldürdükten sonra gemi patlıyo ve adam ufak bi kapsül ile kalıyor eğer o kapsülü patlatırsanız yeni bi clone bulması gerekiyor ve skillerinin bir bölümünü kaybediyor. Bunlar benim dışardan bildiklerim , betada durumlar aynen böyle değilse ve ben NDA yı bozarım umrumda değil diyen biri varsa düzeltsin.[hline]uo-ao-tfc
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ehm bir takım sigortalama olayları var benim bildiğim. Mesela skillerinizden ikisini oyun içinde pod kill'den etkilenmesin diye satın alacağınız bir ekipman ile sigortalıyorsunuz.

İşin en güzel tarafı bir ara bir sigorta şirketi vardı, eğer Eve şirketler listesine bakarsanız bu adamları bulabilirsiniz. Nasıl yapacaklar bilmiyorum ama gemileri ve malları sigortalamayı planlıyorlardı. Parasıyla tabii.

Aslında sonuçta ölünce şu anda planlandığı kadarı ile yetenek bazında bakınca %4'lük bir kaybın olacak. Extra adrenalin için çok iyi bir uygulama bence. Kendini boşuna riske atmazsın.[hline]Oracle: Delikanlı Minmatarlının delikanlı şirketi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turquise su anki character sisteminde %4 diye birsey yok , skill bar var bi tane ve orda da punkt lar var yaklasik 7 punkt luk yer var orda. Bir tane punkt bitince ancak otekine gecebiliyorsun. Sana anlatayim da biraz anla damage in boyutunu.

Her skillin level 1 i genelde 1,2 saatte bitiyor, level2, lvl3 e kadar hep saat hesabi , ondan sonra level4 de 2-3 gun , lvl5 de ise 10-20 gun arasi bekliyorsun.

Simdi dusun lvl6 ve lvl7 daha koyulmadi oyuna dusun koyuldugunu. lvl5-lvl6 en az 1 ay , lvl6-lvl7 belki 3-4 ay surecek.

Simdi %4 eger bir tane punkt azaltiyorsa boku yedin cunku son 3 ayin direkt cope gitmis olur, yani skill yukseldikce zaten artirmak inanilmaz zorlasiyor. Onun disinda %4 demekle ne demek istediler anlamadim.[hline]
ICQ : 5675505
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turkuoise sorusunda bilgiyi arkadaslıgınız dolayısıyla elde ettiginiz diye belirtmis oldugu icin ,

1. Söylemem
2.Bir sekilde sirketim ögrenirde baskın yapmaya karar verirse arkadasımada söylemem , cunku o kisiyle oyun dısında gercekten arkadassam cok iyi bilirimki oyun ici olaylar yuzunden bu arkadaslık bozulmaz.Dolayısiyle sirketime karsı olan sorumluluklarımı yerine getiririm.Kac ayda ugrasıp gemiyi aldigi önemli degil , zaten bir sirkete uyeyse aylarca ugrasmasına gerek yok gemi alması icin ve sirketi ona yenisini alabilir cunku kisisel bir hatasıyla kaybetmis olmayacak gemiyi...


Foxx , Glatheros ve belki baskalarının arkadaslık ve role playing anlayısları onları baglar saygı duymak lazım ama aynı saygıyı onlardanda bekliyorum ve benim veya benim gibi düsünen digerkilerin oyun ve arkadaslık anlayısımız onlarınkilerden farklı diye zavallılık , acınasılık vs.. gibi komik ve gereksiz yorumlardan kacınmalarını rica ediyorum.

NDA konusuna gelince , biz eve_moderatorleri olarak bu konuda hassas davranmanın iyi olacagına karar verdik ve sizdende mumkun oldugunca buna uymanızı bekliyoruz.Foxx'un yazdıklarının bir kısmı tahminlere dayanan seyler oldugu icin silmeyecegim ama NDA kalkana kadar gerekirse benzer yazıları silebilirim simdiden haber vermek istiyorum.Zaten cok surmeyecegini düsünüyorum yasagın kalkmasının.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

soulles yanlış anlaşılmasın ben dedimki 1leri ve 0 ları toplum etiği ve arkadaşlıktan daha önemli görenler varsa onlar acınası zavallı varlıklardır dedim bu forumdada varsa öyledir yani
bu oyunda anladığım kadarıyla ölmek çok büyük bişi mesela bonepart bi örnek vermiş daocu düşünerek daocta öldüğünüzde kaybınız 0 ne eksi ne artı 0
ama burda öyle değil giden şey ne parayla geri gelio ne çok kasmakla direk real time ve ben rakı içtiğim adama saldırıcağıma yardım ederim yani boktan bir oyun için onun emeğini hiçe saymam ha bu arada bu forumda bunu önemsemeyn insanlar itina ile öldürülecekdir:P[hline]karga
theurgist of The Forsaken


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Soulless, 10 Şubat 2003 22:20 tarihinde demiş ki:
Foxx , Glatheros ve belki baskalarının arkadaslık ve role playing anlayısları onları baglar saygı duymak lazım ama aynı saygıyı onlardanda bekliyorum ve benim veya benim gibi düsünen digerkilerin oyun ve arkadaslık anlayısımız onlarınkilerden farklı diye zavallılık , acınasılık vs.. gibi komik ve gereksiz yorumlardan kacınmalarını rica ediyorum.


Simdi burda haklisin, neden oyle dedigimizi biliyormusun? Cunku kendilerini virtual seylere fazla kaptiranlar gercek hayattan cok fazla uzaklasarak bir bakima hayal aleminde yasamaya baslarlar. Bu bana gore acinasi bir durumdur cunku hayatin gercekleri var, bence arkadasliklar bu kadar cabuk cope atilmamalidir. Bu benim dusuncem tabi. Ama bu tip yorumlar seni rahatsiz ediyorsa tabiki de surdurmem.

said:
NDA konusuna gelince , biz eve_moderatorleri olarak bu konuda hassas davranmanın iyi olacagına karar verdik ve sizdende mumkun oldugunca buna uymanızı bekliyoruz.Foxx'un yazdıklarının bir kısmı tahminlere dayanan seyler oldugu icin silmeyecegim ama NDA kalkana kadar gerekirse benzer yazıları silebilirim simdiden haber vermek istiyorum.Zaten cok surmeyecegini düsünüyorum yasagın kalkmasının.


Bende yasagin kalkmasina bu kadar yakin zaman kaldigi icin acikladim herhalde, "gitti namus elden" , "allah yandik ne dedin sen" turu cevaplariniza benim tek cevabim var " lol ".

Orda anlattigim seyi burdaki %90 insan bilmiyordu hatta turkuoise bile belki bilmiyordu. Simdi olaya " bunu bize soyledi , foxx bize yardim etti " gozuyle bakmayip " namus elden gitti leeeeen , soylenirmi oyle sey " gozuyle bakmaniz uzuyor beni tabi.

O yaptigim kucuk guide i da reklam icin yaptigimi soyleyenler de oldu. Gercekten cok uzuluyorum bu tur "toplumu bilgilendirme" cabalarimin bir kilifa sokulmasina. Herkes cikarina gore hareket etmez arkadaslar, 3-4 yil once uo yazilari yazarkende reklam icin mi yapiyordum?[hline]
ICQ : 5675505
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hepiniz bencil olmussunuz arkadaslar, herkes kendi cikarini , kendi sirketini dusunuyor. Herkes ogrendiklerini " Aman baskalari bilmesin " mantigi guderek soylemiyor. Hayal dunyasinda yasamayin arkadaslar bu sadece bir oyun, birkac arkadasiniza yardim ederseniz de sirketiniz batmaz. Ben elimden geldigince ogrendigim herseyi sizinle paylasicam, dogrusuda budur. Sizin yaptiginiz da ayiptir, kendi milletiniz bu yahu yabanci degil ki.

( Istisnalar kaideyi bozmaz:levent )[hline]
ICQ : 5675505
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...