Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Macross Serisi


fir3blad3

Öne çıkan mesajlar

Seriyi bilmediğim için rasgele -forumdan bulduğum- macross pluss ı indirdim. (4 bölümlük). Sanırım bu da baya ilerki bölümleriymiş. Yayın tarihi olarak..Bide macross 7 falan war. Sanırım bu plustan önceymiş :P Bunların sırasını tam olarak soyleyebilcek olan war mı.?
Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ana seri "super dimensional fortress (sdf) macross" yada kısaca "robotech" denilen 36 bölümlük seri.bunun farklı isimleri var, mesela ben "macross-do you remember love?" şeklindede gördüm ama aynı seri.bununla beraber ana seriden önceki olayları anlatan beş bölümlük "macross zero" var, onuda izlemeni tavsiye ederim.tam bilmiyorum ama macross plus'da ana seriden sonra geliyor olsa gerek...[signature][hline]BabacumMostors, 20 Ocak 2005 tarihli radyo yayınında şöyle demiş:
Valla benim torunlarım bayramda benden harçlık istese çok kızarım, efsanevi bi şekilde kızarım o derece yani


[Bu mesaj PUMA tarafından 27 Ocak 2005 19:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

robotech, macross saga(ya da sdf- macross diye de geçer) serisinin amerika versiyonu. ilk 36 bölüm macross saga serisini takip ederken 36 dan sonrası başka serilerin birleştirilmesi ile oluşturulmuş pek de iyi olmayan bir seri. yani ilk 36 bölümden sonrasını izlemeye pek gerek yok. robotech diye bulunan dosyalar inglizce dubjalıdır. eğer japonca, ing. altyazışı olsun dersen sdf macross'u indirmen lazım.(yanlışım varsa düzeltin :))

macross zero ise 2002 2004 yılları arasında yayınlanan 5 oav'dan oluşan, masross saga öncesini anlatan bir seri. süperdir hastasıyım. 3d ve 2d nin iyi bir birlesimi. dogfight sahnelerine hasta kaldım. konu da iyi.bu veritech teknolojisinin neredn geldiği anlatılıyor...

macross 7 ve plus hakkında bi şey diyemeceğim izlemedim çünkü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- SDf Macross , Macross Zero ve özellikle de Macross Plus hala izlemeyenlere döve döve izlettirilmesi gereken başyapıtlardandır.

2- Macross : Do You Remember Love? filmi orjinal SDF Macross'un son bölümlerinni toplanıp rötüşlenerek film haline getirilmiş versiyonudur.

3- Macross konusuna yeni giriş yapacak arkadaşların :

-Macross Zero
-SDF Macross
-Macross Plus

sırası ile izlemeleri tarih sırası olarak gittiği için daha yararlı olacaktır.

4- Macross II ve Macross 7 orjinal Macross zaman akışı ile yer yer alakasızlığa varan bağlantısızlıklar içermektedir (Lyn Minmay'ın sadece adının geçtiği 1-2 gereksiz diyaloğu saymazsak tabi)

Macross II , serinin sadece fan'larına önerilebilecek alternatif bir zaman dilimi içeren bir yapımdır fakat Macross 7 -sözde Macross serisinin ilerisini yansıttığına iddia etse de- hiçbir şekilde izlenilmemesi , izlenilmemesi , merak da edinilmemesi gereken bir yapımdır (Biliyorum da söylüyorum)

5- Macross Plus izleyecek olan arkadaşların önceden ilk 3 OAV'ı izleyip , 4. OAV'ı hiç izlemeden Macross Plus : The Movie'ye geçmeleri önerilir. (OAV #4 ve The Movie arasındaki kalite farkını görünce niye böyle dediğimi anlayacaksınız)

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 27 Ocak 2005 21:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu evren hakkında yazacak şeyi olanları buraya bekliyorum. Yazacak olan yoksa da sorun değil zaten çok yakında tüm Macross yapımlarının incelemelerini burada bulacaksınız!

İnternet'te bulduğum Macross / RoboTech hakkındaki en güzel kaynaklardan birkaçını paylaşarak başlamak istedim , daha sonrasında ise ünite , karakter , sezon incelemesi şeklinde giden düzenli bir Topic oluşturabiliriz sanıyorum.

İlk adres tabii ki :

http://www.robotech.com

Birçok Official site serilerinin ününden yararlanıp boş boş yatarken RoboTech gerçekten çok çok iyi bir tasarıma sahip.
RoboTech News'den en son haberleri direkt sahibinden alabilir , RoboTech Community bölümünde geniş bir forum sizi bekliyorken , Infopedia kısmında her tür RoboTech terminolojisi hakkında bilgi toplayabilir , RoboTech Gallery'de download edilebilir birçok içerik bulabilirsiniz.Gerçekten çok iyi bir dizayna sahip bu site eminim çok geçmeden Bookmark'larınıza yerleşecek.

http://www.therobotechpage.com/

Macross bir fenomen demiştik.Bunun en önemli özelliği en küçük vidasına kadar kafa yorularak hazırlanmış seriler olması ve serinin tümünün birbirini tamamlıyor olması... Hal böyle olunca Macross DYRL veya Macross II Movie gibi yapımlarda tüm yapım boyunca Zentradi lehçesi duyup saygı duruşuna geçmişsinizdir eminim. Neyse... Bu sitede de belki alfadesinden tarihine dek Zentradi dili yok ama okulda falan Zentradi lehçesi konuşup şekil yapmak isteyen olursa göz atabilir Zentradi Source kısmına :

http://www.mahq.net

Mecha'ları hepimiz severiz , özellikle en küçük detayına kadar tasarlanmış olanları : http://www.mahq.net 'de bunlardan en iyisi... Gundam ve Macross olmak üzere birçok Mecha evrenindeki her üniteyi evet yanlış duymadınız HER ÜNİTEYİ neredeyse yağ basıncı oranına kadar bilgisiyle size sunuyor.Yan içerikler hakkında da bilgi vermesi , sürekli güncellenmesi ve Unofficial Mecha tasarlayanları desteklemesi bu siteyi çok iyi bir yere taşıyor.

Sonraki yazılarda bu evrenin geçmişi , Macross / RoboTech evreninin Timeline'leri , belirgin farkları ve bunlara bağlı serilerin incelemsi hakkında bilgi vermekle başlamayı düşünüyorum.Katılanlar olursa beklerim

Zamanın başlangıcından sonuna dek bir Macross Timeline'i...

http://www.anime.net/macross/story/chronology/bc20000000000/index.html

Sade bir dizayna sahip

http://www.kent.net/robotech/mecha/index.shtml 'daha çok RPG olayını açıklamayı seçmiş , güzel bir site...

"Nasıl Zentraedi dili konuşabilirim?" diyenler buraya da bakabilirler :

http://www.opusgames.com/games/rcd/zenLang.html

Bunun yanısıra bu aşağıda vereceğim siteyi diğerlerinden ayrı tutmak gerekir ki bence Macross ve RoboTech arasındaki ayrımları en iyi veren sitedir :

http://www.freewebs.com/macrosschron/timeline.htm

Bu bölümde Macross ve RoboTech seri akışları karşılaştırmalı olarak veriliyor.

http://www.freewebs.com/macrosschron/help.htm

Sitenin bu bölümünde terminoloji farklılıkları ve bazı öğelerin yorumundaki farklılıklar gösterilmiş.Söz konusu web sitesindeki bu çalışma çok çok faideli bir eserdir , önerilir.

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 27 Ocak 2005 22:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Orjinal adı : Chouu Jikuu Yousai Macross

Bölüm Sayısı : 36

Yapıt : Manga ve Anime

Mecha Dizaynı : Noburo Ishiguro

Tür : Bilimkurgu-Macera-Mecha-Dram


Shoji Kawamori ve Noburo Ishugoro başta olmak üzere birçok kişinin emeğini taşıyan Macross , 06.02.1982'deki ilk yayınlanmasının üzerinden geçen yaklaşık 20 yıla nazaran halen tazeliğini ve etkileyiciliğini taşıyan bir seri olup gördüğü ilgi üzerine serinin izinden birçok devam yapımı gelmiştir.Bu yapımların çoğunun ilgi görmemesi ve birçok hayranın halen Macross Saga'ya olan bağlılığı herşeyin teknolojik üstünlük olmadığını , bazı şeylerin asla taklit edilemeyeceğinin en bariz kanıtıdır aslında...

Olaylar 1999 ile 2014 arasındaki Sci-Fi / Mecha öğeleri taşıyan hayali bir zaman dilimini kapsasa da benzersiz Mecha tasarımları , gerçekçi karakterleri , farklı ırklara dengeli oranda yer verilmesi ve ölüm-sevgi-dostluk gibi pekçok farklı öğenin çarpıcı şekilde işlenişi RoboTech : Macross Saga'yı ulaşılmaz derecede iyi bir yere taşımıştır.

Macross'daki olaylar dünyaya güneş sisteminin dışından gelen yabancı bir uygarlığa ait dev bir kalıntının Dünya'ya çakılması ve Birleşmiş Milletler'in (UN) bu kalıntı üzerine yaptığı araştırmalar sonucu sözkonusu enkazı onararak kaynağının geliştirilebileceği sonucuna ulaşması ile başlar.Kalıntıya SDF-1 ("Super Dimensional Fortress" -1 ) "Macross" adı verilir.UN , SDF-1'i geliştirip hızla ona ait yetenekleri geliştirirken bir yandan da klasik avcı-bombardıman jetlerini SDF-1'in içindeki yüksek Protoculture teknolojisi ile geliştirir ve böylece mekatronik teknolojisinin son ürünü olan "Valkyrie" (VF : Variable Fighter de denir) teknolojisi ortaya çıkar.SDF-1 , sadece bu "Valkyrie" denen avcı-bombardıman ünitelerinin üssü değil aynı zamanda herşeyiyle insanlığın uzaya açılmasını sağlayacak komple bir kolonidir.Öte yandan tam da SDF-1'deki çalışmalar tamamlanmışken Zentraedi denilen gizemli bir dünyadışı uygarlık saldırı donanmasıyla güneş sistemine girmiş ve ardından SDF-1'e saldırmıştır.Bu saldırı ilk büyük savaşın da başlangıcı olup aynı zamanda genç ve "çaylak" bir pilot , Hikaru (RoboTech versiyonunda a.k.a. Rick Hunter) ve "Skull Squadron" daki diğer arkadaşlarının da kaderini belirleyecektir.Senaryonun ileriki kısımları hakkında bilgi vermenin ne kadar doğru olduğunu bilimiyorum ama senaryonun birçok yerde baştan aşağı makas noktalardan oluştuğunu ve esas hikayenin çok daha ileride şekillendiğini söylemekte yarar var.

Macross Saga'dan bu yana geçen yaklaşık 20 yıldan bu yana -Devam sezonları dahil- hiçbir yapımın onu aşacak seviyeye çıkmamasını ve ondan bugüne geçen zamanda öncesinde sonrasında çıkmış tüm yapımların "Macross Saga'dan önce-Macross Saga'dan sonra" diye anılmasını şu yolla açıklayabiliyoruz sadece : Sanırım Macross Saga'nın bu kadar tutmasının en önemli özelliği şüphesiz özgün senaryosu ve insan ilişkilerini onca gürültü patırtı içinde olabildiğine inceliğiyle anlatabilmesiydi.Öyle ki benim de içinde bulunduğum birçok insan bu sayede daha 6-7 yaşında RoboTech'i izlerken hissettiği şeyleri anımsarken şimdi bile yoğun bir şekilde duygulandıklarını söylerler.(Öyle ki Macross'u 3 yıl sonra "RoboTech" adıyla Amerikan ve Avrupa kültürüne uyarlayan Carl Macek de çok sonradan kendisiyle yapılan bir röportajda RoboTech'in hedef kitlesinin "Anaokulu çocuklarından emekli askerlere dek uzanmasının" kendilerini bile şaşırttığını itiraf edecektir) Örneğin Hikaru'nun iki kız arasında bocalaması , Minmei'nin şaşırtıcı yükselişine karşın gerçek karakterinin sırrı , Max ve Miriya'nın insan-Zentraedi ırkının geleceği için yaptığı mücadeleler , Zentraedi'lerin kana susamış vahşiler değil de kendi alfabelerine,kültürlerine ve ideallerine bağlı bir uygarlık olarak betimlenmesi yada yenilmez bir savaşçı olarak gördüğümüz Roy Fokker'in acı kaderi gibi... Şöyle de diyebiliriz : Macross Saga'yı izlemiş olan kaç kişi çarpıcı , daha doğrusu o "yıkıcı" finalden sonra gözyaşlarına hakim olabilmiştir? Sanırım hiçkimse... (Kendimden biliyorum , Battle Cruiser Yamato gibi bir yapıma tanık olduktan bir süre sonra bir de onun üstüne RoboTech'in finaline şahit olunca "Onlar ölmediler , geri dönecekler!" diye yarım saat kendimi avutmuş , fakat daha sonra başka bölüm çıkmayınca bir süre için hayata küsmüş ve 4-5 sene Anime tarzı herşeyden köşe bucak kaçmıştım... Hatırlamak bile bir başka acı oluyor) Zaten Macross Saga'nın duygusal yönden bu denli vurucu bir Anime olmasının en büyük sebebi asıl temelde yatan öykünün sadece ve sadece bir "insan öyküsünden" başka birşey olmamasıydı : Seri sadece insana dair bir öykü anlatmaktaydı ve o ana dair gördüğümüz herşey aslında o öykünün bir dekorundan başkası değildi.

Bu arada yönetmen Ishiguro'nun Legend Of Galactic Heroes ve Battle Cruiser Yamato gibi türün diğer gerçek efsanelerinin de ardındaki kişi olduğunu hatırlıyor ve oluşturduğu bu diğer mükemmel eser önünde saygıyla eğilmeyi görev biliyoruz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



MACROSS ZERO

Yapım Yılı : 2002

Bölüm Sayısı : 5

Çocukluğumdan pek fazla birşey hatırlamam.
Her çocuk gibi oynadım ve yaşadım.
Fakat o günü asla unutmayacağım.
O gün bir şeyler sarsıntıda olmalıydı.
Havada iki güneş gördüm.
Gerçek güneş doğuda...
Ve batıda,karanlıkta diğer güneş.
Babam bir savaşın başlamış olduğunu mırıldandı ve annem Tanrı'ya dua ediyordu.
Büyülenmiştim ve onun güzel olduğunu düşünüyordum.
Gerçekten çok aptal bir çocuktum.1999 Temmuz'unda uzay gemisi dünyaya düştü
Başka bir hayatın olduğunu öğrendiğimizde insanlık uyanmak zorunda kaldı.
Ve dünya tecrübesi aniden değişti.
Barış sarsıldı .
Onu en son anladığımda oradaydım ve dövüşüyordum.






GİRİŞ :

Macross Plus'un klasik Macross konseptini çok daha ileriye taşımasından sonra yapımcıların yeni bir Macross serisi yapmakta çekecekleri zorluk sanırım tahmin edilebilir.Buna bağlı olarak yaklaşık 7 yıllık bir suskunluktan sonra hazırlanan Macross Zero'nun da SDF Macross veya Macross II gibi klasik ekoldeki yapımlardan veya Macross Plus gibi farklı ama kendi konseptini aşan yapımlardan farklı bir yerde durmakta.Öncelikle yapım aşamalarını ve denenen konseptleri özetleyelim.

Macross aslında klişe bir Mecha konsepti olmadığından yapımcılar çok sık devam serisi yapamıyorlar.Bunun nedeni Macross takipçilerinin artan standartlardan dolayı her serinin çıtayı daha yükseğe çıkarmasını beklemesi , bu yüzdendir ki nispeten az sayıda ama esaslı seriler görmekteyiz Macross'dan... Macross Plus'un aslında serinin orjinal konseptini de aşması üzerine dikkatler de serinin 96' sonrasındaki devamlarına çevrildi.Seriyi Amerika ve Avrupa gibi yerlere tanıtma amaçlı olan ve gerçek Mecha izleyicisinin hatırlamamayı yeğleyeceğini tahmin ettiğim Macross 7 serisinden sonra Macross Plus'dan alınacak bayrağı daha yukarı çekmek için yapımcılar daha büyük baskı içine girdiler ve sonuç 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Macross Plus'a cevap olan 7 senelik bir çalışma ürünü Macross Zero oldu.

Aynı zamanda serinin 20. yılı anlamına da gelen Macross Zero , serinin diğer yapımlarının aksine tarihsel bakışını Macross tarihinin ilk yıllarına uzatıyor ve bize ilk Protoculture kalıntılarına ulaşıldığı zamana tanıklık yaptırıyor.Orjinal serinin zaman dilimi akışında hikayenin başları ASS-1'in ("Alien Star Ship-1" yani ileride SDF-1 olarak anılacak kalıntı) dünyaya çkılması ve oluşan büyük felaketin ardından uluslararası bölünmelerinin başlaması ve ilk bloklaşmalar gösterilmekteydi.Seri bu yapıya sadık kalarak bakışını bu yöne odaklıyor ve hikayede tüm öğeler orjinal zaman akışıyla çakışmayacak şekilde yapılıyor.Ama serinin başlangıcından doğan birçok doğaüstü olaylar da var.

KARAKTERLER :



-Shin Kudou : UN güçlerine bağlı bir pilot olan Shin , kalıntının düştüğü bölgeyi ablukaya almak isteyen Anti UN cephesine bağlı uçaklarla savaşırken esrarengiz bir düşman uçağı tarafından vurulur ve bölgeye düşer.Ada halkı tarafından kurtarılan Shin , bu adanın ve taşıdığı sırların dünyanın tüm geleceğini etkileyecek gizemler taşıdığın anlar.Bundan daha ötesi ise hayatını etkileyecek Sara ile tanışması ve ardından gelişecek olaylar olur.Shin başlarda ada halkına yabancılık çekse de gidereke kendini onları korumak zorunda olduğu gerçeğiyle yüzleşir ve Anti UN bölgeye geldiğinde adayı korumak için tüm gücüyle savaşmaya başlar.Bilmediği şeyse Sara'nın tüm adanın geleceğini içinde taşıyan seçilmiş bir kişi oluşudur ve onun kaybedilmesi insanlığın kaybedilmesi anlamına gelecektir.



-Sara Nomm : Sara hikayenin seçilmiş kişisi konumunda , çünkü ölen doğaya hayat verebildiği gibi içinden geçirebildiği niyet onun varolan herşeyi yoketmesine sebep olabilecek etkiyi tetiklemesine sebep olabiliyor.Yani "yaratılışın" ve "yıkımın" şarkıları onun sesiyle hayat bulmaktadır.Atalarından gelen mirasa gerçek anlamda sahip olan tek kişi olan Sara bir rahibe olmuş ve kendini adanın doğasının kaderinin belli edileceği güne adamıştır.Birdenbire tanımadığı "yozlaşmış" topraklardan gelen yabancının gelişiyle rahatsız olup ona karşı cephe alsa da onun ileride adanın (ve dünyanın) kurtuluşu için kendini ona feda edeceğinden habersizdir.



-Mao Nomm : Sara'nın kızkardeşi Mao , ablasının aksine doğanın gücüne gerçek anlamda inanmamaktadır.Hikayenin başlarında artık kabilenin geleneklerine inancını yavaş yavaş kaybetmeye başlayan bir kişi olarak karşımıza çıksa da hikayenin sonlarında yavaş yavaş geleneklerini geri kazanacak ve tıpkı ablası gibi doğanın sesini duyabilmeye başlayacak.



-Roy Focker : SDF Macross serisinde 30 yaşındayken gördüğümüz Roy burada 26 yaşında ve fakat biraz yan karakter durumunda... UN birliklerinin bölgeye ulaşmasından sonra a
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



MACROSS II : LOVERS AGAIN

Bölüm Sayısı : 6

Yapım Yılı : 1992

İNCELEME :

En son 1984 yılında "Macross : Do You Remember Love?" filmi ile bıraktığımız Macross serisi bu yapımla birlikte yaklaşık 10 yıllık bir aradan sonra iddialı bir dönüş yapar Anime dünyasına... Olaylar bu kez tarih verilmese de 2069 yılında geçmektedir ve bu aynı zamanda Macross kronolojisinin şimdiye kadar belirtilen en ilerideki bölümüdür.Tipik Macross konseptinde ve kahramanlık hikayelerine bir dönüş niteliğindeki yapım , Japonya'da hala ilk serinin tadını unutamayan Macross hayranları tarafından gösterilen ilgi üzerine 1993'de 3 saatlik bir film versiyonu haline getirilmiştir.Macross evreninin ilerisi konusunda bir tür yan hikaye olan Macross II'de konu olarak son savaştan bu yana geçen geçici durgunluk dönemi sırasında galaksinin birçok noktasına yayılan UN Spacy'nin , Zentraedi ordusunun insanlığa karşı yeniden saldırıya geçmesi karşısında verdiği mücadele anlatılmaktadır.Dahası o güne dek insanların Zentraedi'lere karşı en büyük silahı olan "Song System" bu kez işe yaramamaktadır.Düşmanın iletişim sistemlerini Protoculture döneminden kalma şarkı sözleri ile karıştırmaya dayalı bir sistem olan "Song System" bu kez etkisizdir çünkü artık düşman taraf Zentraedi'ler de bu sistemi kendi lehlerine kullanmanın yolunu bulmuştur : Lady Ishtar! Öte yandan freelancer muhabir olarak çalıştığı Scramble News Network grubunda yaptığı asparagas haberlerle orduda şimşekleri üzerine çeken bir subay adayı olan paparazzi aromalı pilotumuz Hibiki Kanzaki saldırının başlamasından itibaren acil tarafından cepheye sürülür.Tabii ki Wingman olarak da zamanında onu bir hayli sinir ettiği (nedenini izleyince anlarsınız) usta bir bayan pilot olan Silvie Gena ve co-pilot koltuğunda da önceki savaşların anılarıyla sızmadığı zamanlarda az çok işini yapan bir yardımcı pilotun olduğunu bilse cepheye gider miydi bilinmez :?:

KARAKTERLER :

Hibiki Kanzaki : Birçok Macross serisinde olduğu gibi genç (17 yaşında) , çaylak ama hırslı bir pilot... Freelancer muhabir (daha doğrusu paparazzi) olarak çalıştığı medya grubu SNN'den çıkışı verilen Hibiki özür dilemek üzere ofise geri döndüğünde patronu onu Zentraedi saldırısını geri püskürtmek üzere yapılacak ilk saldırıyı yapacak takıma verdiğini söyler ve daha kötüsü bunu gerçekten yapar (Siz siz olun patronunuzu kızdırmayın!) İşte böyle başlar Hibiki'nin Zentaedi imparatorluğunun taa içine dek uzanan macerası...

Sylvie Jenus : 18 yaşında olmasına karşın inanılmaz bir pilotluk kapasitesi var ve o bir bayan! Gerçekten de yetenekleri onun şu anki en iyi pilot olduğunu gösteriyor.Zentreadi saldırısı ve akabinde Hibiki ile tanışması ile tüm kaderi toptan değişecek.

Nexus : Birçok kişi Nexus'u gelmiş geçmiş en iyi Valkyrie pilotlarından biri olarak görüyor , ama doğru olan onun bayanlar arasında popülerliğinin pilotluğuna oranla daha baskın olduğu... Silvie ile evlenme arefesindeki Nexus buna karşın hala gittiği her yerde bayan hayranlarının izlediği biri...

Ixegran : Birleşik donanmanın şu anki komutanı olan Ixegran ilk savaşında Marduk'a karşı yenilince iyice zor durumda kalıyor.

Marduk : Kimi kaynaklara göreyse "Maldwerk" , Zentraedi impararatorluğunun şu anki lideri olan Marduk önceki yenilgilerin öcünü almak için hiç de tahmin edilmeyecek bir yola başvuruyor ve başlarda başarılı da oluyor.Eğer durdurulmazsa insan ırkını tümden ortadan kaldırmaya çalışacağına şüphe yok.

Lady Ishtar : Marduk tarafından saldırının temel noktası olarak kullanılan Ishtar aslen savaş yanlısı biri değil ama istemeyerek de olsa birleşik güçlerin Song System'ini hack etmek için onun ses dalgaları kullanılıyor.İlk saldırılar başarısız olunca Hibiki ve ekibi Zentraedi imparatorluğunun içine kadar girip onu kaçırmayı deneyecekler ama bu çok zorlu bir savaş olacak.

CAST :

Yönetmen olarak Kenichi Yatagai ve Kenichi Yatsuya görev yapmış.Yatagai'yi "Gall-Force" ve "Iczer 3" gibi yapımlardan tanımak mümkün , bunun yanısıra senaryo Sukehiro Tomita tarafından hazırlanmış ki onu da "Wedding Peach" 'ın yönetmeni , "SailorMoon" 'un S ve R filmlerinin görüntü yönetmeni , "Macross Mospeada" , "Valkyrie Profile" ve "Kimagure Orange Road" gibi yapımlarda metin yazarı olarak görev yapmış bir isim.Ayrıca Mecha tasarımı kadrosunda Jun Okuda (Bubblegum Crisis ve AD Police) , Junichi Akutsu (Gundam SEED , Gundam SEED Astray , Gundam SEED Destiny ve Detonator Orgun) , Kazumi Fujita (Zeta Gundam , ZZ Gundam ve 2005'de gösterime girecek olan Zeta Gundam Movie Trilogy) ve Koichi Ohata (Galvion , Dangaioh ve Char's Counter Attack) görev yapmış ki bu ekip oldukça güzel bir iş çıkarmış gibi , yeni Valkyrie'ler (özellikle "VF-2SS Valkyrie II" ve "VF-XX Zentran Valkyrie" ) bence oldukça güzel görünüyorlar.

SONUÇ :

Açıkçası (Bana iyice Anavel Gato izlenimi veren) bir Zentraedi mesihi olan Marduk'un son büyük savaşı bir yarı-Meltraedi'nin (Lady Ishtar) sayesinde yen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



MACROSS : DO YOU REMEMBER LOVE?

Yapım Yılı : 1984

Macross'un 1982'de yarattığı deprem etkisinin üzerinden 2 yıl sonra yapımcılar hayran kitlesinin efsaneyi geniş ekranda yeniden yaşamaları için serinin son 10 bölümünün compile edildiği , teknik rötüşlemeler yapıldığı ve kimi ek sahneler getirildiği özel sinema versiyonu "Do You Remember Love?" 'yi hazırladılar.Aslında Super Dimensional Fortress Macross'un 2. yarısındaki önemli olayların neredeyse tamamı anlatıldığı halde olaylar dünyanın yörüngesindeki büyük Protoculture savaşıyla son buluyor yani yani tek kanallı dönem kuşağını yaşayanların yaşadıkları en büyük şoklardan olan Khyron'un intihar dalışı sahnesini (Bkz "To The Stars" ) göremeyeceksiniz. (Ne kadar doğru bir seçimdir , tartışılır)

Olaylar SDF-1'in dış güneş sistemindeki Zentraedi donanmasını yenip dünyaya dönüş yolculuğu ile başlayan olaylar konu edilmiş.Hikaru'nun Minmay'ın realiteden uzak duyguları yüzünden Hayase'nin güvenini kaybetmesi , Roy'un dramatik sonu ve en çok olarak da Hikaru'nun Minmay , Max ve diğer Macross mürettebatının da yardımıyla bu savaşa bir son getirme çabası anlatılıyor.Zentraedi'lerin tüm dünyaya geniş bir saldırı bulunup herşeyi yokettiklerinin anlaşılması , bundan kısa süre sonra önce Meltraedi'lerin , sonraysa hem Meltraedi hem de insanlar için tehdit oluşturan Protoculture'yi yeniden hortlatmak isteyen Zorg Bodolza'nın ortaya çıkmasıyla olaylar bambaşka bir boyut alıyor ve eski düşmanlar ortak düşmana karşı birlik olup 3 cepheden dalıyorlar.

İster orjinal seriyi , ister RoboTech uyarlamasından seriyi izlemiş olun Macross DYRL mutlaka izlenmesi gereken bir yapım çünkü zamanının kısıtlı imkanlarıyla gerçek bir görsel klasik yaratılmış.Sadece zamanının değil , aynı zamanda gelmiş geçmiş en geniş çaplı uzay savaşı sahnesini bu Anime'de görmeniz mümkün.Elden geçirilmiş detaylar sayesinde ise tıpkı Macross Plus : The Movie'de olduğu gibi tekrar izlenme katsayısı çok yüksek bir yapım : Her boş zamanımda VCD'me bu filmi takıp izleyen biri olarak her izleyişinizde daha önce farkedemediğiniz bir ayrıntı yakalayabileceğinize garanti verebilirim.

Dogfight sahnelerine apayrı bir parantez açmak gerekiyor , bu yapımda görebileceğiniz dogfight sahneleri nerdeyse Macross Plus'daki Isamu ile Guld'un yörüngede başlayıp şehrin sokaklarına , ordan bulutların da üstüne uzanan bitmek tükenmez bilmez kovalamacası yada Macross Zero #3'deki gece savaşı sahnesine kafa tutabilecek kadar başarılı... Hele adamınız Max ve Meltraedi'lerin medar-ı iftiharı Miriya 631'in (Rosamia Badam'ın Macross versiyonu olurlar kendileri) 5 dakikaya yakın süren ve 20-25 metrekarelik dar bir odada biten ikili düelloları bir Mecha serisinde görüp görebileceğiniz en sıkı ikili düello sahnelerinden birini içeriyor.iddia ediyorum bu sahneyi : Tekrar izlemedikçe kendinize gelemeyeceksiniz

Sadece dogfight'ler ve dev uzay savaşı sahneleri yok bir filmde... KOR'a kafa tutabilecek yanıltıcı hayaller ve kişisel duyguların gerçeklerle çatışması , ikili bir ilişkide görebileceğiniz herşey var.Bu yönü zaten mükemmel olan bu yapımı mükemmelin de ötesine taşıyor.Müzik seçimi çok çok iyi... Şahsen bu yapımı izler izlemez çalan her şarkıyı indirdim! Enstrümantal olsun olmasın tüm müzikleri beğeneceksiniz ve saatlerce dinlemeye doyamayacaksınız.Müzik ve "kimagure" ilişkilerin ustaca yapıma yerleştirilmesi bu yapımı sevdiğiniz tür ne olursa olsun izlemenizi şart kılıyor.Eski bir yapım olarak görüp küçümseyebilirsiniz ama unutmayın ki 90'ların başından bugüne kadar bu yapımın kalitesini aşan (yada ona yaklaşan) çok az yapım çıktı.İzlemez iseniz hakkınızda ciddi şekilde üzüleceğim yegane yapımlardan...

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 27 Ocak 2005 22:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...