xwhiplashx Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 kendi kendime bi kac zamandir dusundum durdum acayim bi konu paylasayim. 5 sene oldu buralarda is yapiyoruz, isimiz geregi orda burda 1er sene kaldik 30 kadar sehir gorduk. hakim oldugum sehirleri diger az zaman gezdigim, bulundugum sehirleride anlatayim istedim. oyle kalkipta tarihten baslamicam. konuya direk girim iste. en esasli sehirlerinden baslayayim. Moskova : ha siz ha cevrenizden arkadasiniz illa ki bulunmustur elbet. petersburg'tan sonra sosyal hayati cok guclu oldugunu soyleyebilecegim sehirdir. rusya'nin kalbi ve ana damar sehridir hatta sadece rusya icin degil cevre ulkeler icin bile kendisinden soz ettirir burasi. soyle geziyle baslayalim mesela. sizi karsilayacak bir arkadasiniz yok ise. gelmeden once yandex navi ve yandex taxi'yi telefonunuza kurun. sizi super kurtaracak programlar. havalimanina indiginizde gece 00.30u gecmediyse aeroexpress trenini kullanip sehir merkezine tek hatla 30 dakikada varmanizi saglayacak. bunu istanbula bile yapmalilar. muhtesem bir sey. kolaylik bakimindan vnukovo'ya tavsiye ederim. gezi icin esinle yada bir iki arkadasla gelecek olursan gezi icin benim ilk iki gun icin tavsiyem burada yerli turk rehber acentelerini arastirman ve ilk 1-2 gununu gecirmen en azindan mevzuya bi hakim olunup, dogru bilgiler almani saglayacaktir ve geziye bu durum renk katiyor diyebilirim. soyle klasik red square'den baslayip, meshur teatralnaya metrosunda gezip, kuznetskiy sokaklarinda yurumeyi ilk bir iki gun bilmek baslangic icin cok iyi gelecektir. tabii bunlar baslangic gerisi geldiginde kendin yasarsin. ozellikle azerbaycan, ozbek ve uzak dogu mutfaklarinin isim yaptigi sehir aslina bakarsaniz. hatta bir kac tavsiyede bulunayim. azerbaycan restauranti icin bakinskiy dvorik ve shes-besh ozbek mutfaginin tadina bakmak icin chaihona number1 zinciri japon mutfagi icin ise tanuki zincirlerini tavsiye ederim. ha yok ben turk mutfagida isterim dersen eski arbat'ta bosfor restoranda ya da 1. neopalimovksiy uzerinde Xoroshiy god restoranlarini tavsiye ederim. tabii yemek ve avrupa gurme restoranlari icin bir ton secenek mevcut ama ben soyle baslica olanlari butceye yinede uygun olanlari soylemek istedim. spesifik olarak bir ton yer mevcut. gece hayati icin ise malum rusyada geldiginiz arkadaslariniza vs cok bagli cunku bir ton secenek var. malum moscow never sleep demis adamlar. bosuna denmemis. internette yorumlar neredeyse cok dogru o yuzden baslica siteleri kullanarak gitmeye karar vereceginiz yerleri secebilirsiniz. http://www.afisha.ru/ http://kudago.com/msk/ google translate iyi gelir. ben gittim, burdayim, gidiyorum derseniz bu konuyla ilgilide bilgilendiririm. sanat ve tarih uzerine geldim diyorsaniz. ciddi bir plan program yapip. ulasim ve timingle ilgili siki siki calisip programa sadik kalinmali cunku muhtesem ve buyuk mekanlar mevcut. muzeler, kutuphaneler, metrolar, tarihi yerler ve sovyetler tarihi uzerine ciddi bir plan yapip gelinmeli cunku bazi gidilmesi gerekilen yerle sehrin ilk halkasi icerisinde olmayabiliyor. sonunda bar strelka'ya gidin guzel kokteylleri turkiyede gormediginiz, goremeyeceginiz ruslarla birlikte sasirip kalacaginizdan eminim. mgu moscow state uni. yi ziyaret etmeyide unutmayin. umarim gittiginiz gun sanatsal bir etkinlik olur. malum moskova su anda 3 halka icerisinde ve 4. halkada ekleniyor. gelen bir cok turkte ve yabanci arkadaslara tavsiye etmisimdir ve memnun kalmislardir. meshur ve her bir haltin oldugu caddelerden birinde yani tverskaya uzerinde ev kiralamak en mantiklisi diyebilirim. sehir merkezi otelleri sahsen cok pahali. ha yok kalirim dersen kal. ama gunluk kiralik evlerde otel gibi isletiliyor. ozellikle yeni arbat-tverskaya hem en azindan daha rahat. bir de ev kiralayacak olursaniz stalinskaya kvartiry(daire) stalin zaminindan kalan evler eger ki isterseniz tabii ilginc deneyim olacaktir 4 bucuk metrelik yuksekligiyle hele bir de ev nostaljik sovyet evi seklinde dizayn edildiyse tadindan yenmez. gelecegin tarih icin moskovadaki konserleri ve etkinleri bir incele. cogu zaman apayri seyler cikabiliyor. yukarida verdigim sitelerden ya da googlelayabilirsin. teknolojik urun icin dogubankin devasi bir yerini dusun : Garbushka , mutlaka gidilip, gerekirse ilk gunden alisveris yapilacak bir yerdir. ruscayi bilen arkadasinizla gitmenizi tavsiye ederim pazarlik icin. turkiyeden epey ucuza bulabileceginiz telefon-bilgisayar-parcalar vs her nane var. avm ve alisveris gezisi icin avrupa top listesinde olan evropeyskiy alisveris merkezine gidin size yeter zaten ha yok ben luks alisveris yaparim yapmasamda bi bakim lan havasini soluyayim dersen istinye vs ayarinda ama kapali avm tipinde Tsum, Gum, Vremennaya Goda, Barvikha Luxury Village buralari gez o halde ya da stoleshnikov yuruyus yolunda devam et. Stoleshnikov yuruyus yolu bu arada red square'ye yakindir ve cok keyifli yerlerden bir tanesidir bu arada. 7 sisters stalin yapilarini ziyaret etmeyi sakin unutmayin. ben bu konudan boyle devam ederim. sorunuz olursa yazin yardimci olalim, tartisalim. ben daha diger sehirlerle devam ederim zaten. simdilik toparlayabildigim kadariyla, aklima geldikce yazdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Kizlar nasil? Kürt garsonlar var mi oradada alanya stayla:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 alanya marmaris diyorsan onlara meslek olarak "atici" diyorlarmis bu sene pazarlama icin bolgeye ciktigimda alanya-marmariste ogrendim. emin ol denk gelmedi. -) olm o kadar yerden bahsettim gittin mi hemen oraya. :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Rus deyince akil oray gitti hemen:) Rusyaya gelmek istiyoz hanimla gezmeye. Guzel bigiler:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 ben de üç beş bişe ekleyeyim madem. abim fuar için gitmişti moskovaya. karşıdan karşıya geçerken polis paketlemiş bunları burası yaya yolu değil diye. almış ekip otosuna demiş ya karakola gider işlem yaparız ya da bişeyler ateşlersiniz burda ödeşiriz. kişi başı 50 dolar ütmüş polis abi bunları. fuar hostesine anlatmış bunu. "bu polislerin genel taktiği dediğin yeri de biliyorum orası yaya geçidi ama polisler turistten para koparmak için orada bekliyor hep. karakola gitmediğiniz iyi olmuş karakola girdiğinizde çaktırmadan cebinize hap vs koyarlar 50 dolarla kurtulacağın yerden 500 dolarla çıkarsın" demiş. bu da ders niteliğinde olsun:) bu arada ben de birkaç kez ekaterinburg'ta bulundum. gece hayatı güzel bir şehir, barlar vs beklediğimden çok daha klastı. rusyanın gelişmekte olan en büyük 3. şehriymiş. ağırlıklı snowboardla zaman geçirmiştik zaten en büyük turizmini kış sporlarından kazanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 gelin gelin. gelmeden once dolduralim bu konuyu. evet bu tip pustluklar maalesef var hala daha bu tip mevzulari yasayan bir cok arkadaslarimiz oldu. polise dik dik bakmayacaksin. benim kuzenim 10 senedir burda yasar, baska sehirde. adam kara kafali. ne zaman onla yurusek adam hep pimpirikli. diyorum abi yuru nolcak sanki yok ya ben de ne varsa durduk yere durduruyo pustlar der :) ulan yayadan para kopartabilen tek ulke benim gozumde :) polis en boktan sey zaten bu ulkede. bir de ozellikle moskova'da ve sibirya sehirlerinde(daha sonra deyinecegiz o sehirlere) aman dikkat. 2-3 erkek arkadas gece klubune gidersiniz. o gun zannederseniz ki sansiniz yaver gidiyor, tas gibi bir hatun yaklasiyor size. siz yinede kendinizi stoplamaya calisin. bu sekilde hem yakin cevremizin hem de haberlerden bilgi aldigimiz cok kotu haberler olmustur. evi soyulanmi dersin. oldurulen iki arkadas mi dersin. kacirilan turk isadaminin oglu mu dersin. var yani. cok guzel kiz geldiyse karsiniza ozellikle gece klubunde 1-2 kere dusunun ve tartin durumu. ozellikle uzerinizde ceket falan varsa eli kolu gozunuzun onunde olsun eger muhabbet ediyorsaniz. rus arkadaslarin bana bir sozu vardir bunla ilgili. gece disari cikarken cepleri fermuarli seyler giy yinede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ekim 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2015 Kazan/Tataristan : ilk rusyaya geldigimde 1 yil yasadigim sehir. tabii o zamanlar boktandi diger kucuk sehirler gibi yollari cins, ulasim sikintili falandi. tabii malum olimpiyatlari falan kazaninca muhtesem bir yenilik oldu. eh tabii bir de bunun uzerine cumhurbaskani Minnehanov'un oglu ucak kazasinda olunce adam kendisini isine epeyce verdi. hatta tatarlar demek ki basina illa bir sey gelmesi lazimmis diye. olumude cok garip olmustur neyse. ozellikle 3 senede ki degisikliginden sonra epeyce yasanabilir bir sehir oldu. yollari duzeldi, kaldirimlari oldu, yeni mahalleleri olustu, sosyal yasami guclendi, yapacak ve zaman gecirecek epeyce zamazingosu oldu. kazana gitsem naparim diye soracak olursan. kremlevskaya'yi kesin ziyaret etmelisiniz. hani su meshur kul serif camisinin oldugu yer. baumana caddesinden baskada oyle yaya olarak dolanilacak cok fazla bir yeri yoktur hani. ostrovskovo caddeside lux giyim vs satan markalarin oldugu caddedir. merkez/baumana caddesinde tatar yemegini ve tatlilarini deneyeyim derseniz Rubay restoranini tavsiye ederim. her gelen illa bi girer yer yemegini orada. hos bir aksam yemegi yapalim, oturacagimiz koltuklar ev koltugu gibi olsun, turkiyede bulamayacagin nadide nargileri icmek istiyorsan Pashmir restoranina gitmeni orada ozbek pilavini soylemeni ve yaninda serbet icmeni cok tavsiye ederim. yemek sonrasi oranin kendisine ozgu cayini isteyip bir de yaninda nargile ve tavla alirsan aksamin cok keyifli gececektir. sabah kahvaltisini sucuklu yumurtayla gecireyim dersen, gokdeniz karadeniz abimizin hemen evinin altinda mambochina cafe bistro vardir, turk abilerimizden bir tanesi acti sagolsun. cokta dolgun bir sabah kahvaltisi var. manzarasi ise kazanka nehri. baumana caddeside bizim istiklal gibi dusunun tabii oyle insan seli yok. rus kitaplari satan tezgahlar, akordion calan abiler falan ne bilim yine siir okuyan emekli sovyet amcalar ablalari bol bol gorebilirsiniz ya da yerel tatar giysileriyle oralarda takilan insanlar...baumana uzerinde hatta hakikaten orjinal antikacilar vardir. kazan devlet universitesinin tur saatlerini ogrenebilir ve ziyaretci olarak iceride dolanabilir, kutuphanesinde vakit gecirebilirsiniz. gorulmeye deger bir universitedir. kalinabilecek oteller butceye gore siz belirleyin tabii. Rivera en iyi otelleri arasindadir. Korston Hotel (her business turk abilerimizin ziyaretlerinde kaldigi oteldir) Art otel ise sadece bed&breakfast takilan uygun/merkezi/guvenli yerdir kendi kategorisinde. bir de herkesin bildigi gibi ibis vardir ama Art otel varken ibise para vermeye degmez acikcasi. dvorets brakosochetaniya(dugun salonu) burayada haniminizla, kiz arkadasinizla artik neyse gidip fotografinizi cektirin hatta nikahi burda yapalim biz hanim diyin :) http://tatarstan.ru/eng/index.htm/news/211009.htm haydi bakalim aksam napalim dersek. acikcasi epey zaman oldu. kazan'a gitmeyeli hmm... - the legend klubu kazanin en basarili ve en top klubudur. girisi az biraz zordur. ama turist ayagina 3-5 lira gosterirseniz iyi karsilama olur :) - cuba gecesi yapalim derseniz cuba libre / baumana caddesinde orjinal kokteylleriyle takilabilirsiniz. - shambala acik mi degil mi bilmem ama fena mekandi. - sabaha kadar takildik hadi beyler devam edelim derseniz taksiciye soyleyin beni matrushka'ya at diye. orasi artik 5'ten sonra artik ne zaman cikarsan. tum kazan'in djyleri danscilari falan islerini bitirir buraya gecerler. - rus rock gruplariyla araniz nasil bilmem ama rock muzik icinde maximillian's birahanesine gidip sahane peynir cesitleriyle birlikte el yapimi biralari devirebilirsiniz. -------------------- bonus olarak. http://kazansmartcity.com/ ben de daha gecen hafta kazan'a gittigimde levhasini gordum havalimanina inince. inceleyin derim. ozellikle IT konusunda kendisini gelistirmekte kararli bir ozerk cumhuriyet Tataristan, eminim ki bilginizi guncelleyebilecek bir bilgi olacaktir. kazan ile sorulariniz varsa hay hay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar