Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablolu bağlantı wi-fi arasında hız farkı uçurumu

sostizm

Öne çıkan mesajlar

Anhora said:

Same.

Ben modemle odamın arasında 2 duvar olduğu için gittim kablo aldım. Wi-fi'da 20Mbps'ı geçemiyordu. Yarım metrelik standart lan kablosuyla 92 Mbps gördüm. 15m Bandridge kabloyla 50-80 Mbps arası alabiliyorum şimdi.

Esh said:

100mbit baglanti kullanan biri, ne olursa olsun o gigabitlik cat6 yi cekmek zorunda.

Bu kablo bandridge kablo Cat5 sanki. Çok fena kayboldum cat5-cat6 farkını bile bilmiyorum.

Tamam modem salonda kalacak odama network kablosu çekicem.

Gördüğüm kadarı ile cat6 dedikleri kısa oluyor, cat5 istediğin mesafeye kadar var teknoloji marketlerde.

Böyle hap gibi cevap verebilir mi biri bana. 20 metreden biraz daha az gereken kablo, kestirmeden geçersem 16 metre hatta. Ne alayım ben? (Optik çektiremem tivibu digiturk TV herşey salonda o beyaz dava da salonda şimdi.)

gideyim biraz cat5 cat6 okuyayım
Sosyal ağlarda paylaş

Hallettim elektrikçimi aradım, o gelip çekecek. 20 metre kablo+ iki kafa+ tesisat - uygunsa sıva altı değilse sıva üstü- çekilmesi 80TL fiyat verdi gel dedim, yarın sabah yapıyor.

Cat6 da varmış Cat5 de varmış elinde, ikisi de griymiş, fiyat değişmez dedi.

Teşekkür ederim Paticik, çok destek oldunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun mesafede kayıp yaşamak istemiyorsan, CAT 6. Ama CAT5/5e'lere göre biraz daha pahalıdır. Bandridge, Hama, Belkin'den şaşma bence.

Bandridge'in kutusunda CAT 5e yazıyor yani bu Gigabit Ethernet bağlantısı yapılabilir demek. Ama 15m'den uzun olanı yok TR'de.

Bu arada AWG değeri de önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Wi-fi için de söylemek istediğim şeyler var. Amazon fiyato 200180 dolar Asus router var. Hayvani bir range vs var. Odamdan hala az çekiyor. Bazen hiç çekmiyor. Ama gel gör ki, kiradaki evdeyken 2 sokak aşağıdan çekiyordu resmen.

Ne bok varsa, bazı alanlarda çekmiyor. Ben pes ettim artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi duvar dibinden bi tane efendi gibi lan kablosu cekseniz hic bu dertleri yasamazsiniz. 100mbit aldim fiber kullaniyorum bende evde. 97 falan gosteriyo speedtest max. 11mbite kadar torrent yasliyor. Di nin dedigi 900mbps saniyorum landan falan. Hep 10 da birini kullaniyoruz zaten memlekette. Yok dimi onun bir caresi? 100mbit ile hakikaten 100 cekebilmek diye bi olay yok bildigim gadariynan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...