sostizm Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Esh said: 100mbit baglanti kullanan biri, ne olursa olsun o gigabitlik cat6 yi cekmek zorunda. Yoksa sorarlar adama meden 100mbit aliyorsun diye. şunu biri söyleseydi ya bana yakın çevremden. Kaç kişiyle konuştum bu konuyu. Gene ÇARE PATİCİK. Teşekkürler guru bey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Rica ederim burak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Anhora said: Same. Ben modemle odamın arasında 2 duvar olduğu için gittim kablo aldım. Wi-fi'da 20Mbps'ı geçemiyordu. Yarım metrelik standart lan kablosuyla 92 Mbps gördüm. 15m Bandridge kabloyla 50-80 Mbps arası alabiliyorum şimdi. Esh said: 100mbit baglanti kullanan biri, ne olursa olsun o gigabitlik cat6 yi cekmek zorunda. Bu kablo bandridge kablo Cat5 sanki. Çok fena kayboldum cat5-cat6 farkını bile bilmiyorum. Tamam modem salonda kalacak odama network kablosu çekicem. Gördüğüm kadarı ile cat6 dedikleri kısa oluyor, cat5 istediğin mesafeye kadar var teknoloji marketlerde. Böyle hap gibi cevap verebilir mi biri bana. 20 metreden biraz daha az gereken kablo, kestirmeden geçersem 16 metre hatta. Ne alayım ben? (Optik çektiremem tivibu digiturk TV herşey salonda o beyaz dava da salonda şimdi.) gideyim biraz cat5 cat6 okuyayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Fiyat farki yok gibi bisi 20m lik cat5-6 arasinda. Genelde cat5le de o mesafede 1gbps alinabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 100mbit için cat6 gerekli değil ya. cat6 gigabit bağlantı değil mi? Toeride 100mbit zaten cat5e destekliyor. sen 100mbit hiçbir türlü alamayacaksın. 96vs aldığını varsayalım gerçekte. Cat5e de bunu karşılar eğer dış başka bir etken yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Cat5 normalde 100mbps baglantiya kadar destekler ama gigabit ethernet baglantisini da kaldirdi bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Artik cat5 kalmadi abi, yani cat6 balyasi aldim ben bi kere butun otele cektim patir patir. Arada 10 lira fark vardi 100m balyada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 para değil mesele de adamın evinde şimdi vardır kablo zaten. Kabloyu çek, duvar içinden ya da kenar köşeden geçir filan çok dert. Ben niyetlenmiştim mesela. Sonra sökemedim duvar içinden kabloları. Bıraktım cat5. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Kablo yok evde gidip alayım diyorum şimdi vatandan veya bimeksden. İçerden geçiremem beni aşar duvar içi tesisatı, kapı üstlerinden köşelerden çekicem odaya kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 vatanda uzun kablo yoktu en son. Git karaköyden al. Orada bu işin yeri asıl. istediğin metreyi kestirirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Ahh keşke - İzmirdeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Internet sitelerine bak. Gittigidiyor vs. Kesen ve kargolayan vardır belki. Vatanda ben bulamamıştım kablo uzun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 vatada 20m lik s-link veya belkin kablo vardır. eger yoksa ara ek parçası var , iki tane 10 luk alıp ek atarsın. ya da bi bilgisayarcıya git kablo yaptırt. rj45 çakıyodur telefoncu elektrikçi falan da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 bayramda kargo gelmez. yoksa ggde falan 10 liraya 20m kablo alırsın. kargo dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Hallettim elektrikçimi aradım, o gelip çekecek. 20 metre kablo+ iki kafa+ tesisat - uygunsa sıva altı değilse sıva üstü- çekilmesi 80TL fiyat verdi gel dedim, yarın sabah yapıyor. Cat6 da varmış Cat5 de varmış elinde, ikisi de griymiş, fiyat değişmez dedi. Teşekkür ederim Paticik, çok destek oldunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 80 çok gibi ya. Kaç metre çekecek ve ne kadar zor yerlerden? 20 dakikalık bir iş olduğunu varasyarsak saatlik ücreti 240TL ediyor adamın. Gerçi piyasayı bilmeden sallıyorum şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 bende bu haftasonumu onunla gecirdim, kablo cektim kendi odamdan salona, kapi pervazlarindan falan kroselerle caktim gectim. salonda da router kurdum, misler gibi aliyorum baglantimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 kroşelerle duvar kenarından, kapı kasasının ustunden falan geçer negzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 wifi tarafında performansı etkileyen o kadar çok faktör var ki... buna net bir cevap vermek mümkün değil o yüzden. en azından düzgün bir access point almakla başlamanı öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Uzun mesafede kayıp yaşamak istemiyorsan, CAT 6. Ama CAT5/5e'lere göre biraz daha pahalıdır. Bandridge, Hama, Belkin'den şaşma bence. Bandridge'in kutusunda CAT 5e yazıyor yani bu Gigabit Ethernet bağlantısı yapılabilir demek. Ama 15m'den uzun olanı yok TR'de. Bu arada AWG değeri de önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Wi-fi için de söylemek istediğim şeyler var. Amazon fiyato 200180 dolar Asus router var. Hayvani bir range vs var. Odamdan hala az çekiyor. Bazen hiç çekmiyor. Ama gel gör ki, kiradaki evdeyken 2 sokak aşağıdan çekiyordu resmen. Ne bok varsa, bazı alanlarda çekmiyor. Ben pes ettim artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 abi kablosuzun hiç bir garantisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Abi duvar dibinden bi tane efendi gibi lan kablosu cekseniz hic bu dertleri yasamazsiniz. 100mbit aldim fiber kullaniyorum bende evde. 97 falan gosteriyo speedtest max. 11mbite kadar torrent yasliyor. Di nin dedigi 900mbps saniyorum landan falan. Hep 10 da birini kullaniyoruz zaten memlekette. Yok dimi onun bir caresi? 100mbit ile hakikaten 100 cekebilmek diye bi olay yok bildigim gadariynan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 100mbitlik baglanti ile maks 9.x mb/s download yaparsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 1gbps ile 100mb/s download yapabilirsiniz teorik olarak. Pratikte hdd izin vermez zaten. Ssd ile olur ancak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar