Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kurumsal uygulamaya gui design best practice


pulkas

Öne çıkan mesajlar

kurumsal uygulamalar icin gui design best practice gibi yararlanilabilecek bi seyler var mi?javafx ile bazi excel tablolarini tek bir uygulama bunyesine toplamaya calisiyorum.birbirinden bagimsiz calisilan ama birbirini etkileyen tablolar bunlar.bunlarin arasindaki mantik iliskisi tablolari kullanan kisi/kisilerce kuruluyo.amacim burada is mantigini tek bir cati altinda toplamak.

velhasili parca parca ilerledigim icin son urun devasa bir boyuta ulasacak ve basta bu hiyerarsik duzeni kurmak icin arayuz tasariminda bir pattern olusturayim diyorum.bazi durumlarda tekerlegi yeniden kesfetmeye gerekte yok tabi.

nedir bu isin best practicei?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

best practice müşterinin isteklerini yapmak :)
gui eğer 0dan yapılıp müşteriye gösteriliyorsa illa buraya şöyle buton koyalım burayı mavi yapalım diyorlar.

gui tasarlama konusunda en güzeli müşteri ile oturup bir prototip yapmak. böylece iki tarafta mutlu oluyor.
ama yaparken yanınıza ön yüzü programlıyacak adamı alın, o da müdahale etsin ki müşteri uçup kaçmasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi yorumun baslik namina degerli oldu.

benim durumumda musteri yok simdilik.bunu kendi sirketim bunyesinde gelistiriyorum.isler artmaya baslayinca veri miktarida dogal olarak artmaya basladi.disaridan bi sirkete yaptirmayi dusundum once programi ama maliyetinin cok olacagini ongorerek kendim gelistirmeye karar verdim.bunun yaninda hali hazirdaki duzen raporlamaya izin vermiyo.birbirinden ayrik excel tablolari.birde bu tablolari ugrasan kisi 2. bir is yapamaz yani.o kadar karisik tablolar ote yandan.

exceldeki satir sutun mantigi kullanarak muhendisin not defteri gibi yapilmis butun tablolar.oyle olunca tabloyu anca bilen kullanabilir gibi cryptic bir halleri var.

soyle kanban stili cardboard elemanlar falan dusunuyorum.bunlarin heyerarsik yapilari cart vurt gidiyo oyle.https://taiga.io/

sonra diyorum sittir et cardboardu ver tabloyu ver combobox i.lan diyorum o zaman excelden bi farki kalmayacak... X(

https://goodui.org/ su tarz bisi lazim aslinda.kafa acacak biraz.kurumsal uygulamalarin demolarina videolarina falanda bakiyorum bu arada esinlenmek icin.

soyle bi pdf buldum gecen.basligin altina gider.gelen eli bos donmesin : http://www.comp.nus.edu.sg/~cs3249/lecture/GUI%20design.pdf

bu kivamda birseyler lazim.kitap falanda olur yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://enterprise-dashboard.com/sitemap/


http://ux.stackexchange.com/questions/19936/do-we-need-good-looking-design-for-a-program-internal-only-to-our-company/
said:

You need to distinguish a good-looking, aesthetic design whose goal is to make the product easier and fun to use, from a "sexy" design whose goal is to market the product, have it featured in Smashing Magazine showcases, and have people send it to each other going Wow. The latter you don't need in an internal product, and it might do more harm than good. The former you do need.[


http://ux.stackexchange.com/questions/49638/why-are-enterprise-application-ui-boring-dull
said:

Enterprise apps are evaluated by their functional features, not by their UI. When the UI does come into play, it's evaluated by its efficiency, not by its look and feel. By "efficiency" I mean comparisons like "with our software your employees will complete the task in 10 minutes, and with the competing software it will take them 15 minutes".


Buldukca doldurayim burayi madem unutmazsam.Uzun vadede birilerinin isine yarar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

UX/IU bakcaksin abi baska yolu yok.

Yalniz app tipi ne olursa olsun, ortada Mac'in spotlight'i ya da ubuntu'nun HUD'u gibi bisey olmali bence. Inanilmaz kolaylastiriyo isi + hangi menude ne var, hangi ayari nerden degistirmek gerekiyo onemi kalmiyo.

Kim nasi yapmis diye bakacak olursan PHPStorm'a da bi goz at derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...