deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Auril said: ya abi böle arka arkaya çalınca bende ayırd ediyorum da çal bu hangisi de ayırd edemem 432 den başla 480 e kadar arada rastgele çal bu hangisi de ooo körüm orda Bu senin dediğine perfect pitch deniyor. Mesela adam Si'ye bastı. Si diyorsun falan. 10 kişiyi geçtim; 10 müzisyenden bir tanesi ayırt edebiliyor onu anca. Genelde relative pitch olayı var. 2-3 nota dinliyorsun arka arkaya öyle çıkartıyorsun. 2 ses arasındaki interval'den anlıyorsun işte. Böyle yeterince eğitilmiş aşağı yukarı herkes algılar.
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Cihazlar hangi sesin hangi frekansta olduğunu algılıyor. Orada mesela La'yı istediğin frekansa göre ayarlarsın; sonra da La ile atıyorum Sol arasındaki aralığın frekans olarak uzunluğunu bildiğinden Sol'ü de ona göre ayarlarsın vs. vs.
Auril Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 bizim zamanımızda böyle mızıka gibi bi düdük vardı üfler üfler akort yapardık sdf yaşlanmışız
pascalnouman Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 oh be muzisyen de gelmis topiğe :)
Öne çıkan mesajlar