deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Auril said: ya abi böle arka arkaya çalınca bende ayırd ediyorum da çal bu hangisi de ayırd edemem 432 den başla 480 e kadar arada rastgele çal bu hangisi de ooo körüm orda Bu senin dediğine perfect pitch deniyor. Mesela adam Si'ye bastı. Si diyorsun falan. 10 kişiyi geçtim; 10 müzisyenden bir tanesi ayırt edebiliyor onu anca. Genelde relative pitch olayı var. 2-3 nota dinliyorsun arka arkaya öyle çıkartıyorsun. 2 ses arasındaki interval'den anlıyorsun işte. Böyle yeterince eğitilmiş aşağı yukarı herkes algılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Cihazlar hangi sesin hangi frekansta olduğunu algılıyor. Orada mesela La'yı istediğin frekansa göre ayarlarsın; sonra da La ile atıyorum Sol arasındaki aralığın frekans olarak uzunluğunu bildiğinden Sol'ü de ona göre ayarlarsın vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 bizim zamanımızda böyle mızıka gibi bi düdük vardı üfler üfler akort yapardık sdf yaşlanmışız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2015 oh be muzisyen de gelmis topiğe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar