Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amazon, Monitör, Shipping, Gümrük


Cokomantis

Öne çıkan mesajlar

Selam, Amazon'dan monitör almayı düşünüyorum. Tr fiyatından 500tl daha ucuza geliyor shipping dahil. Ki indirim sezonunda yapıştırmayı planlıyorum, daha da ucuza gelme ihtimali var.

2 sorum var, belki bi bilen çıkar.

-Amazon'dan bişeyler aldım son 3-5 ay. Genel olarak sağlam paketliyorlar, bubble wrap vs ama monitör gibi hassas (ve büyük) şeyler almadım hiç. Oyun, sw figürü gibi hafif ve kolay kolay hasar görmeyecek şeylerdi. Monitör alsam bunun paketlemesi falan nasıl olur, 5-10 dolar daha basıp ekstra koruma veya shipping insurance gibi seçenekler var mı?

-Daha da önemlisi, vergi tabi ki. Tr'ye girerken "hop bilader, elektronik bu. 800 tl x vergisi var." gibi bir muhabbet var mı? Varsa Amazon'daki fiyata dahil mi? Değilse nasıl olacak?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi allah rızası için lütfen biraz geçmiş konulara bakın.
Ciğerimiz soldu aynı cevapları vermekten, bilgi çöplüğüne döndü.


- Kargoda bişey olmaz, olursa da amazon yenisini gönderir. Amazona gittigidiyor muamelesi yapmayın. Adamların sloganı "Earth's Most Customer- centric Company"
- GÜmrüğü zaten amazon ödetecek sana. Bişey yapmana gerek yok, ilk kez getiriyosan DHl/UPS artık her ne haltsa arayıp senden kimlik ve dilekçe isteyecek(hazır), onu maillayınca gümrük işlemlerini senin adına yapacak.
Bu kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...