Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sata hdd hakkinda bilgi.

Glahad

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar. bilgisayar almayi planliyorum hatta anakrat islemci ram vs vs aldimda hdd de taklildim. bu sata hdd lerin diger ide hdd lerden ne farki var acaba ?
Anakartim Abit IC7. sata hdd destegi de var. sizce randiman acisindan sata hdd mi daha iyi yoksa ide mi ? fiyat konusundada pek fark yok yani 3-5 dolar fark var diger ide hdd ile arasinda

Not : 120 gp samsung 7200 rpm 8 mb 90+kdv
samsung 120 gp 7200 rpm ide 88+kdv
Sosyal ağlarda paylaş

S-ATA bir saniyede 150 MB aktarma hizina cikabiliyor.
P-ATA (normal dediginiz) ise 133 MB'a kadar cikabiliyor.
çok ses cikarma konusuna gelince o HDD'nin rpm 'ine gore degisir. rmp'i yuksek olan hdd dogal olarak daha fazla ses çikartir. Kisacasi sana S-ATA almani oneriyorum. Formatlarken bile aradaki hiz farkini gorursun.[signature][hline]Lord GNR's Homepage
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar hizina birsey demedik.
bende var ve ses sorununu yasiyorum. ilk geldiginde 0 sesti, biraz yuklenerek kullaniyorum harddiski suan sesli bir durumda calisiyor ve cok yuklendigimde restart atiyor makine kendine.[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker.

Msn | Icq | E-mail | Math | Galatasaray 1905
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wildpervert, 23 Aralık 2004 21:27 tarihinde demiş ki:
sata normal hdd den 3-4 kat daha hızlı çalışıyo bildiğim...

yok artık biraz abartmışsın ;)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

gerekli bilgiler verilmiş zaten, ekleme yapayım
s-ata = serial advanced technology attachment
p-ata = paralel advanced technology attachment

ayrıca 10.000 rpm satalar mevcutken pata da en yüksek hız 7200

ve yine ayrıca satalar 150 mb/s dan başlayıp 300 mb/s a kadar çıkabilirken patalar 100-133 mb/s hızlarında olabiliyorlar.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dmx, 24 Aralık 2004 00:44 tarihinde demiş ki:
a$iri cabuk isiniyo, bunlara ozel fan almak lazim.. bide ne sacmadir ki, harddiski sata disketiyle tanitiyorsun.. boot disketi gibi, arkadasta var.. sux..

Arkadaşının anakartı eski kalmış
Ben de ASUS P4P800 var yok öle bi sorunum. sen P-ATA yı nası kullanıyosan bende SATA yı öle kullanıyorum tek fark daha hızlı be daha sesli.[signature][hline]There's someone who needs you.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi Sata çok güzel bi olay. kasa içerisinde hayvan gibi IDE kablosu olmayacak biiiirr. dosya aktarımları ATA lara göre daha hızlı ikiiii. bide western digital ya da samsung sata alın üüççç

edit:çift msj.bari bişilerde yaziyim.[signature][hline]i love this game!
Kitaplık dizaynı... Yaratıcılığınızı gösterin!

[Bu mesaj Fistan tarafından 28 Aralık 2004 16:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dmx, 24 Aralık 2004 00:44 tarihinde demiş ki:
a$iri cabuk isiniyo, bunlara ozel fan almak lazim.. bide ne sacmadir ki, harddiski sata disketiyle tanitiyorsun.. boot disketi gibi, arkadasta var.. sux..

O disket olayini ilk senden duydum, demekki markaya gore degisiyor bu olay. Ayrica ozel fan alma olayina katiliyorum. Isinmasindan dolayi kafasina gore restart atabiliyor.[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 28 Aralık 2004 16:27 tarihinde demiş ki:
yetişemedim edit'e :)
Samsung ve Western Digital SATA HDD de en iyileri.
Maxtor ve Seagate sux.

Segate'in sux olduguna bende kanaat getirmis bulunmaktayim artik ;)

Heyecan yapmissin :D[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker.

Sosyal ağlarda paylaş

Bende Seagate P-ATA var, o da fazla abaninca restart atiyordu, S-ATA ile alakali bir sorun degildir o. Emektar 40GB olani taktim onla idare ediyorum simdi mecburen, demek ki Samsung falan almak lazim artik.

Neyse, fazla kotulemeyelim Seagate'i de, ikinci el alan cikmaz sonra.
[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Iki kisinin cektigi, tombala degildir.

[Bu mesaj Baggio tarafından 28 Aralık 2004 16:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bide SCSI hdd ler var ne işe yarar bu bi bakarmısınız?
http://www.bascuda.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&pId=576891&aType=product&catId=2832
fiyatınada bakın[signature][hline]i love this game!
Kitaplık dizaynı... Yaratıcılığınızı gösterin!

[Bu mesaj Fistan tarafından 28 Aralık 2004 16:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...