Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üniversitede yarın yokmuşçasına kopya çeken sınıf arkadaşlarını how to handle?

TheRiverBelow

Öne çıkan mesajlar

Gözetmenler genelde görüyor. Tek sıkıntı kopyayı cezalandırmak çok zor ve sistem kopya çekeni koruyor.

Nasıl derseniz şöyle ki öğrencinin kağıdını alıp sınavını bitirmek YASAK. Yapan yapıyor ama yasal değil, yarın öbür gün adam dava açsa haklı. Öte yandan tutulan kopya tutanağının işe yarayabilmesi için fiziksel delil elde etmek gerekiyor ki, 100 kopya vakasından 90 tanesi birbirine bakmak şeklinde olduğundan bir anlam ifade etmiyor. Hadi fiziksel delil falan var, tutanağı tuttun. Bu sefer soruşturmacı atanıyor vs. olay hukuki boyut kazanıyor; savunmaya falan çağırılıyorsun (ben her dönem 4-5 kişiyi telefonla, kopyayla vs. yakalıyorum, aylarca uğraşıyorum), sonra çıkan sonuç "öğrencinin ilk bilmem nesi olduğundan uyarı cezası verildi".

Böyle olunca herhangi bir caydırıcılığı yok sistemin. Ancak kopya çekerken görülmekten utanan ya da çok nadir de olsa vicdan yapan öğrenciler kopya çekmiyor. Ve asistanlar/hocalar falan da durumu bildiklerinden çok da takmıyorlar kopya çekme çabası saçma düzeylere ulaşmadıkça. Anca işte kağıt işaretleniyor, öğrenciye cezası sınavı okurken kesiliyor falan. O da uğraşan olursa.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

bana da oyle geldi
uhuhu ben calisiom 70 aliom, onlar calismadan 80 alio durumu.

sen de cek arkadasim.
yakalanmadan cektiysen, kopya cekmis sayilmazsin.

http://i.imgur.com/b4dgSpx.gif

"adam çalıyor, sen çalmıyosun diye ağlama. sen de çal."

hem çalış hem kopya çek diyosun yani.

"çalıyor ama çalışıyor."
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak tefek kopyalar olur, bazen çok basit bişeyi hatırlayamıyor insan o an birinden öğrenme ihtiyacı hissediyor da, tüm eğitim hayatını kopya üzerine kurmak aptallık.

Hele mühendislik bölümlerinde falan aboo. Yarın yokmuş gibi kopya çekip mühendislik bitirenleri öyle feci düzüyolar ki iş hayatında, yarının olduğunu o zaman anlıyorlar sdf.

Devlet sektöründe çalışan mühendise bişey olmaz ama. Onlar düz memur zaten genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...