Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

girişim fikirleri

yav

Öne çıkan mesajlar

bazen aklıma fikir esiveriyor, kendimi tutamıyorum, geliyor yani. ama app yazacak bir bilgim birikimim yok.

neyse, aklıma gelen 2 fikri yazacağım şimdi.

tekrar aklıma gelirse ileri de onunla ilgili de anahtar kelimeler yazıp 20-30 TL'ye satacam burdan. rastgele :D

#1 - Sosyal Koşu App'i

Tamam bunlardan çok var. Şurayı şu kadar zamanda şöyle koştum, pace şu ot bu bok şu...

Şimdi böyle lokasyon bazlı bir program oluyor koşma meraklılarına özel, biz bunu sosyalleştiriyoruz. Haritada rotalar çıkıyor daha önce koşmuş insanların koştuğu rotalar... ve bu parkurlarda diğer insanların performans bilgileri gözüküyor. Böylece kendini başkalarıyla karşılaştırabiliyorsun. Bu app bazlı sponsorlu yarışmalar kurgulanabilir. Bilmemney maratonu diye markalar yapıp duruyor bişeyler, bunun time attack mod'unu düşünün. Öyle. Yarışma olmasa bile insanın rekabet refleksini besleyen bir app kısaca.

#2: yemek ve ötesi

bunu da şurdan esinlendim: https://en.wikipedia.org/wiki/Dabbawala

Efendime söyleyeyim, evde bir tencere yemek pişiyor, akabinde yazıyorsunuz siteye şurdayım şöyle yemeğim var tabağını şu kadara şu bölgelere gönderirim.
İşsizlerine, ev hanımlarına ek gelir seçeneği, karnı aç olanlara ucuza ev yemeği yeme şansı.

fikirler trollenebilir, çürütülebilir, olumsuzlandırılabilir. maksat beyin fırtınası :P
Sosyal ağlarda paylaş

benim de bir fikrim var böyle karelere bölünmüş bir websitesi olacak. o karelerden birine tıklandığında 10-20 neyse işte ödemesi için pencere açılacak. ödeme tamamlandığında kişiye o kutunun içindeki girişim fikri verilecek. zamanındaki milyondolarwebsitesi tarzı sitenin reklam yerine fikir satanı.
Sosyal ağlarda paylaş

2.yi geliştiriyorum, app yi yapıyoruz etrafa dağıtıyoruz beleşten. Sonra millete ucuzdan yemek satıyoruz ama ilaçlı. Sonra gidip evlerini soyuyoruz.

Di app yi yapsın, yayınlamasını editöre kitleriz site üstüne olunca polis onu götürür zaten aradan çıkartırız onuda ganimeti ben alırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Alın benden size fikir.

2017 gibi Tıbbi Cihaz sektörü, yeni bir izlenebilirlik uygulamasına geçecek. Cihazların üzerinde barkod, seri/lotno ve üretim/son kullanma tarihleri yazmak zorunda olacak.

Buna uyum sağlayan sistemi bulunan ERP firması bulamadım. Bir cihaz etiketleri üzerine barkodla ERP'ye gömen sistem geliştirin. Parayı kırarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

şunları söylemek istiyorum;

öncelikle fikir varsa aklında ortaya paylaşma, hani dandik ya bu falan desen de paylaşma , düzeltirsin, gelişir, başka bir fikre neden olur.

eğer ortada senin fikrine benzer bir şey çoktan varsa bu onu daha iyi yapamayacağın anlama gelmez. Her zaman bir öncesine göre daha iyi bi arayüz, kullanıcı deneyimi hazırlama şansın olabilir. Eskisine göre 1 extra özelik ile bile tüm kullanıcıları senin ürününü kullanmasını sağlayabilirsin.

Çok fazla insanların fikrini kafana takma, özellikle burada Facebook ilk kurulduğunda ve topiği açıldığında "tutmaz bu" "yonjanın aynısı" tadında yorum yapan vizyoner arkadaşlarımız vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...