Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Selamlar .ddd diye bir format var. Şu ana kadar kime söylesem o ne lan? dedi o yüzden bilmiyorsanız normal. Takograflardan alınan datanın formatı. Benden C# kullanarak .ddd'leri .xml'e çeviren bir program yazmam istendi. C# da daha başlangıç seviyesindeyim bu arada. ReadESM diye bir program ile bu .dddler okunabiliyor. Sağolsunlar source codeunu da koymuşlar oradan bakmaya çalışıyorum ama o da C++'da yazılmış. Kendimi hiyeroglifleri deşifre eden Şampolyon gibi hissediyorum resmen. Neyse, izlemem gereken yöntem ne olmalı? Aklımda binary bir şekilde (emin değilim böyle mi yapsam) .dddleri okuyup sonra allah kısmet ederse gerekli yerlerini (arada grafikler falan da çıkıyor sanırım .dddlerden) xml'e dönüştürmek var. Bu işten daha iyi anlayanlar benim yerimde olsa nasıl yapardı? binary olarak okuma kısmından hiç emin değilim bu arada, dosyalar bariz text formatında değil o yüzden aklıma binary geldi ama başka yöntemler önererek ufkumu açabilirsiniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 https://www.freelancer.com/hire/Hire-a-Programmer/ Bir bütçe belirle. Ne yapılması istediğini anlat. Onlar yaparlar. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 hahaha aklıma gelmedi değil, hatta girdim de sitenin şekli çok değişmiş :D kendim yapmam gerek ya, üniversitede freelancer'a yaptıra yaptıra şu an yapamıyoruz zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 hmm ege bayrak? :) http://stackoverflow.com/questions/31066704/reading-parsing-a-ddd-digital-tachograph-file-to-xml-in-c-sharp verilen cevap mantıklı, onu denedin mi? binary readerla okut adamın dedıgı gibi ondan sonra xml'e cevırmeyı dene ıste. http://stackoverflow.com/questions/13842822/extract-xml-from-binary Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 Buyrun benim :D baş ağrısından bakmamıştım stackoverflowa bayadır, şimdi tam dönüp bakacaktım önce paticiğe yolum düştü bir taşla iki kuş vurmuş olduk :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Haziran 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2015 Structured bir data yi bir presentation dan digerine donusturmek istiyorsun. Ilk once "structure" nedir tam olarak onu kagit ustunde cikar istersen. Bir yerlerde belirlenmis spec leri mevcut mu bu .ddd formatinin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 28, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2015 Elimde datanın teknik detaylarını anlatan bir pdf var. Ama dediğim gibi çok acemiyim nu işlerde ve nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyorum. Kol gibi girdi resmen bu görev. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2015 istifa et çaltırmadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2015 abi binaryreader la cevırdın mı? stream stream ceıvırp sonra xml e yazdırıcan ıste. kulaga cok basıt gelıoda, ne alemdesın nerlerdesın nabtın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Haziran 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2015 Öncelikle .ddd dosyasını okuyacak bir parser yazman lazım. Bahsedildiği gibi dosya formatının specleri vs. varsa daha kolay, veya örnekler üzerinden gidersin. Nasıl bir formatı var bilmiyorum ama duruma göre regular expressionlar işin içine girebilir. Dosyadan okuduğun veriyi bir şekilde memoryde tutuyor olman lazım, burada seçeneklerin : DataSet / DataTable şeklinde tutabilirsin ya da ihtiyacın olan formata uygun şekilde classlarını yazıp object olarak tutabilirsin. (bkz. POCO) Son aşama için google : C# XML Serialization. DataSet de kullansan POCO da kullansan XML'e rahatça çevirip yazarsın diske. XML tag name, attribute vs. için annotationlar bulunuyor C#'ta, bunlar da yardımcı olur. (Google : XML annotations C#) Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Attachle su Pdf i bir bakalım nedir format Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2015 pdfde yazan byte değerlerine göre satır satır byte arraylar ile okuyup xml'e çevirdik de hala sorunlar var -unix time olduğu söylenen datetimelar mantıksız değerler çıkıyor 2107 senesi falan gibi -string olması gereken yerleri yazdırınca bytelar çıkıyor, onları düzeltmem gerek ikinci tip bir kayıt var, onun dökümanlarda yazan byte değerleri ile dosyadakiler tutuşmuyor. O konuda ne yapacağım bir bilgim yok :D ilk tip kayıdın pdfsi de şu, sayfa 166 da başlayan kısım beni ilgilendiriyor. English yazan link. Direkt linki koyunca patladı nedense. http://readesm.sourceforge.net/help.html#legislation Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar