Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Input - Terminal ve kod yazitipi

GERGE

Öne çıkan mesajlar

senko said:

ahaha
abi kusura bakma da uzunca bir sure hayatim terminal, ide onunde gecti

simdiye kadar bir kere dusunmedim yazi tipini de fontunu da
emin ol dusunen de yok

kisilestirip surekli hale getirirsen umursuyosun.
osx icin(linux icinde oluyomus ama denemedim): https://github.com/caarlos0/dotfiles
emacs icin: https://github.com/xiaohanyu/oh-my-emacs

yukaridaki dotfile i alip kendime gore 1-2 duzenlemeyle kullanmaya basladim.bu arada
caskroom sayesinde su terminal scriptini kurarken tek tek sayfasindan cekip kurmaya ugrasacagin programlari cok rahat bir sekil kuruyosun.

birde o dotfile icinde bi osx scripti geliyo.onunlada settingsde 1 saatte kastigin ayarlarin hepsini yapiyosun tek komutla.oraya da tabi kullanim aliskanliklarina gore bi ayar cekmek lazim.

isin guzel yani bu duzenlemelerin hepsini tek seferde yapiyosun.sonra ister githuba at ister usbye yedekle yeni bi sistem kurulumda tek komutla baglanti hizina gore 1-2 saat icinde sistem kullanima hazir ve nazir.Bu bahsettigim mevzuyu osx yosemite uzerinde 1 hackitosh bide mbpye uyguladim.

fontu bi deneyim.su an kullandigimdan daha atraktif olursa gomerim scripte.

dotfile da sublimetext kurulumu hatali gibi.sublimetext theme hatasi verip duruyo.sublimetext kullanmiyorum o yuzden kendi dosyamda kaldirdim onu.kullanacak olan olursa dip not olsun.atomda sorun yok onuda kullanmiyorum.

ek olarak kurulum icin osxde base gelen texinfo 4.8 versiyonu emacsin scriptinde hata veriyo.onu guncelleyip guncel olani pathe eklemek lazim.(su anki surum 5.2 galiba)
Sosyal ağlarda paylaş

Butun gun gozunun onunde olan seyler bunlar, osx intellij default font dan baskasinin laptop ina gectigim zaman rahatsiz oldugum zamanlar oluyor.

Siyah uzerine beyaz kullaniyorum terminal ve ide yi, tersini gordugum zaman algilamak da bile zorlaniyorum.

@Offtopic: Siyah uzerine beyaz gozleri daha az yoruyor, en azindan benim icin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...