Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Donanım cahiline bi he deyin.

Lithran

Öne çıkan mesajlar

Ufak bir yeğenime eski pc mi verdim.

Kablo net modemini bağlayıp interneti online hale getirmişler.Geriye kalan modemi ethernet kablosuyla takıp pc ye kurmak .

Adamlar yapmadan gitmiş,çünkü pc de şifre varmış .Banada ulaşamamışlar motosiklet üstündeyim diye.

Bende gittim biraz önce modeme ethernet kablosunu taktım .Diğer ucunuda pc ye taktım.Sağ altta ağ bağlantı kablosu simgesi çıkıyor.iki pc arasındaki noktacık gidip geliyor iki bilgisayar arasında.Sonra ağ bağlantı simgesi tamamen kayboluyor.

Kurulum vs başlamıyor anlıyacağınız.Cd sini taktım modemle gelen ,içinde setup yok.Kullanım klavuzu vs PDF dosyaları var.

Bilgisayar çok eski p4 donanım bilgimde cahiliye devri gibi.İşletim sistemi XP .Varmı bir öneriniz Yarın yine türksat yetkilisi çağıralım dediler.Bende bizim hacitlere bir sorayım dedim .

Telefonla vs sıkıntısız bağlanıyor internete ama bir türlü pc ye modemi kuramadım cancağızlarım.Biraz inceledim de googledan pek de birşey anladığım söylenemez.

Format ve driverları baştan yükleyin denmiş pc nin

Ethernet kartı varmı felan yazılmış.

Önceden giriyordu internete zilyon sene önce.Netmaster CBW-383Z4 modemin markası bu .Ne kendi sitelerinde bi setup buldum nede google da.
Sosyal ağlarda paylaş

Ethernet kablosunu taktıktan sonra ne gibi bir kurulum gerekiyor anlamadım. Her şey yolundaysa kabloyu taktıktan sonra modem pcye ip vermesi gerek. Statik ip verilmiş mi ona bak istersen ağ ayarlarından. Öyleyse otomatiğe çevir. Onun içinde masa üstünde ağ bağlantılarına sağ tıkla özelliklere gir orada yerel ağ bağlantısı olması gerek onada sağ tıklayıp tekrar özelliklere gir karşına çıkan kutucuğun içindeki listeden tcp/ip yazan zımbırtıya çift tıkla orada her şeyi otomatik seç.
Sosyal ağlarda paylaş

Dedim ya internet zaten bağlı .Modemin altındaki şifreyle cep telefonumdan girdim .Ufak kızın tabletiylede wifi ağından internete girebiliyosun.

Masaüstün de wifi özelliği olmadığından ethernet kablosuyla bağlanmayı denedim mantıken zaten başka nasıl bağlanacaz.

Şimdi modemi pc ye tanıtmak kurmak vs gerekmiyormu.Kabloyu taktığımda o sağ alttaki simge cıkıyor ağ bağlantı simgesi işte.Hareketlilik oluyor simgede ,ağ bağlantı kablosu takıldı diye uyarı vermeden kayboluyor.

Modemden kabloyu çıkarınca ağ bağlantı kablosu takılı değil diyor.Gidim bi format felan mı attırım ihale bana kalıcak gibi gözüküyor sanırım

Aklınıza gelenleri yazın da ,yarın cepten bakar bakar denerim dediklerinizi abiler.
Sosyal ağlarda paylaş

navyamphs said:

şööle bişi gelmiyosa ethernet kartını driverını bi sil tekrar tanıt

Yalçın abey aynen arayuz yok o ekran felan hiç gelmiyor.driverinı bul eve gel usb yukle geri git driver yukle.Allah belamı vermiş benim .

Büyük ihtimal ethernet kartının driverını yeniden yukleyince olacak gibi geliyor bana.herhangi ip atamasa hiç internete giremezdik sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Telefona bağlı değil çünkü kablo net, yani uydunet yani telefonsuz .Kablolar doğru yerde 4 porttan hepsini denedim aynı.

Yarın akşam ne dediyseniz yapıcam ,illaki olacak .Biri değilse biri olacak fds

Yalçın abi kabloda bir sıkıntı oldugunu düşünmüyorum.Kutudan çıkarıp taktım .Yani kopukluk olsa ,taktığımda o ağ bağlantı simgesi birbirine bağlanıyor gibi gözükmez sanırım.Etherneti pc den yada modemden çıkardığım da ağ kablosu çıkarıldı uyarısı veriyor çunkü.

Bu dediğin gibi ethernet driverini silip yeniden yükleyince olacak gibi bir his var içimde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...