Lithran Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Ufak bir yeğenime eski pc mi verdim. Kablo net modemini bağlayıp interneti online hale getirmişler.Geriye kalan modemi ethernet kablosuyla takıp pc ye kurmak . Adamlar yapmadan gitmiş,çünkü pc de şifre varmış .Banada ulaşamamışlar motosiklet üstündeyim diye. Bende gittim biraz önce modeme ethernet kablosunu taktım .Diğer ucunuda pc ye taktım.Sağ altta ağ bağlantı kablosu simgesi çıkıyor.iki pc arasındaki noktacık gidip geliyor iki bilgisayar arasında.Sonra ağ bağlantı simgesi tamamen kayboluyor. Kurulum vs başlamıyor anlıyacağınız.Cd sini taktım modemle gelen ,içinde setup yok.Kullanım klavuzu vs PDF dosyaları var. Bilgisayar çok eski p4 donanım bilgimde cahiliye devri gibi.İşletim sistemi XP .Varmı bir öneriniz Yarın yine türksat yetkilisi çağıralım dediler.Bende bizim hacitlere bir sorayım dedim . Telefonla vs sıkıntısız bağlanıyor internete ama bir türlü pc ye modemi kuramadım cancağızlarım.Biraz inceledim de googledan pek de birşey anladığım söylenemez. Format ve driverları baştan yükleyin denmiş pc nin Ethernet kartı varmı felan yazılmış. Önceden giriyordu internete zilyon sene önce.Netmaster CBW-383Z4 modemin markası bu .Ne kendi sitelerinde bi setup buldum nede google da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Ethernet kablosunu taktıktan sonra ne gibi bir kurulum gerekiyor anlamadım. Her şey yolundaysa kabloyu taktıktan sonra modem pcye ip vermesi gerek. Statik ip verilmiş mi ona bak istersen ağ ayarlarından. Öyleyse otomatiğe çevir. Onun içinde masa üstünde ağ bağlantılarına sağ tıkla özelliklere gir orada yerel ağ bağlantısı olması gerek onada sağ tıklayıp tekrar özelliklere gir karşına çıkan kutucuğun içindeki listeden tcp/ip yazan zımbırtıya çift tıkla orada her şeyi otomatik seç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 eğer modemde sıkıntı varsa veremeyebiliyor. modemi fabrika ayarlarına geri döndür o küçük tuşla. yazılımı varsa kur. sonra modemin 192.168.2.1 gibi olan ipsinden bağlanmaya çalış. bilgisayardaki ethernet ağınıda resetle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 bi de zilyon sene dendiğine göre ethernet kartı uyumsuz olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 O pcde googledan aramadın değil mi çözümü? Öyleyse pati tarihinin en epic konusunda mesajım bulunsun ;) Kablonetten anlamıyorum ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 ip dns vs onlara bir bakın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lithran Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Dedim ya internet zaten bağlı .Modemin altındaki şifreyle cep telefonumdan girdim .Ufak kızın tabletiylede wifi ağından internete girebiliyosun. Masaüstün de wifi özelliği olmadığından ethernet kablosuyla bağlanmayı denedim mantıken zaten başka nasıl bağlanacaz. Şimdi modemi pc ye tanıtmak kurmak vs gerekmiyormu.Kabloyu taktığımda o sağ alttaki simge cıkıyor ağ bağlantı simgesi işte.Hareketlilik oluyor simgede ,ağ bağlantı kablosu takıldı diye uyarı vermeden kayboluyor. Modemden kabloyu çıkarınca ağ bağlantı kablosu takılı değil diyor.Gidim bi format felan mı attırım ihale bana kalıcak gibi gözüküyor sanırım Aklınıza gelenleri yazın da ,yarın cepten bakar bakar denerim dediklerinizi abiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 192.168.0.1 yaz kullanıcı adı admin şifre modemin altında yazıyo bi dene bakaluım modemi görüyomu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 şööle bişi gelmiyosa ethernet kartını driverını bi sil tekrar tanıt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Network ayarlarına mı baksan bi acaba. Adam gibi ip alabilmiş mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 ha eet bide net ayarlarına bak dns ip felam auto da aolsun google dns felam yazıysa belki sorun cıkabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 şşöel olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Öyle olsa da acayip ip alabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 abi modemin dhcp de sorun olsa telefona da ip vermezdi telden bağlanmış modeme ethenet kartında sorun warsa driver uninst etsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lithran Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 navyamphs said: şööle bişi gelmiyosa ethernet kartını driverını bi sil tekrar tanıt Yalçın abey aynen arayuz yok o ekran felan hiç gelmiyor.driverinı bul eve gel usb yukle geri git driver yukle.Allah belamı vermiş benim . Büyük ihtimal ethernet kartının driverını yeniden yukleyince olacak gibi geliyor bana.herhangi ip atamasa hiç internete giremezdik sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Modemin kurulumu falan yapilmis zaten yoksa telden nasil baglanican. senin yapman gereken tek sey network ayarlarini otomatik yapmak ya da ethernet driverini kontrol etmek. pcye herhangi bi kurulum yapman gerekmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 abi inşallah ethernt kablonda kopuk felam yoktur :) bide kabloyu doğru yere takıyon dimi arkadaki 4 dene sarı porttan birine takcan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Telefon hattı modeme bağlı dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Abi adam internete girebiliyor. pcden giremiyor sadece:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lithran Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Telefona bağlı değil çünkü kablo net, yani uydunet yani telefonsuz .Kablolar doğru yerde 4 porttan hepsini denedim aynı. Yarın akşam ne dediyseniz yapıcam ,illaki olacak .Biri değilse biri olacak fds Yalçın abi kabloda bir sıkıntı oldugunu düşünmüyorum.Kutudan çıkarıp taktım .Yani kopukluk olsa ,taktığımda o ağ bağlantı simgesi birbirine bağlanıyor gibi gözükmez sanırım.Etherneti pc den yada modemden çıkardığım da ağ kablosu çıkarıldı uyarısı veriyor çunkü. Bu dediğin gibi ethernet driverini silip yeniden yükleyince olacak gibi bir his var içimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2015 Hacım modemin wifide sorun yoksa ,40-50 liraya bir usb-wifi adapter al masaüstü için , ethernet driver vs ile bu kadar uğraşacağına onu tak geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar