yeahh1986 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 bombilo said: neresi saçma, adam isg uzmanı olmus, şu baretler standartlarında soyle soyle bisi lazım hangısı bıze uygun diyoruz, ben Internet'ten araştırayım geleyim diyor. yıl bunu öğrensin diye var işte. Çalışılan yerde baret kullanılacak diyorsan aynı zamanda bunun belli standartlarını yazmalı ve denetlemelisin, yıllanana kadar millet iskeleden düşüyor, parmağını koparıyor. Uzmanlık yılı yerine sektörel çalışma tecrubesi çok daha önemli bence. Madene bakacak adamın en azından 5 yıl normal şekilde bir madencilik firmasında çalıştıktan sonra isg belgesiyle bakabilmesi lazım. Adama veriyorlar 20-30 tane firma, sabah yemek yapan firmaya bakıyor, öğleden sonra çelik imalatına bakıyor, akşamına da kimyacılara bakıyor. Ertesi gün de inşaata gidiyor. Bu adam sektörel olarak tecrubeli değilse uzmanlaşmadıysa mevcut riskleri görmesi yada denetlemesi imkansız. En basitinden her yeni eleman işbaşı öncesi eğitim vermesi gerekiyor. Buna uyması imkansız. Uzmanın 3 yıl boyunca berbere bakkala risk değerlendirmesi yazıp, 3 yıl sonra inşaatlara bakabilmesi lvl4 mage'in 5xp alıp level atlayıp bir anda fireball atması kadar saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Oha ne saçmaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 bu dedıgıne katılıyorum, sektor bazlı degerlendırme daha mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 patronum bana her seferinde al diyor her seferinde avoidliyorum çok leş bir iş bunu çevre mühendisleri alıyor genelde yasayla her fabrika 1 çevre mühendisi barındırmak zorunda patron 1 taşla 2 kuş vuruyor böylece Allah'a yakın bana uzak dursun bu iş ek iş bile yapmam benden sana tavsiye yasasını ve sorumluluklarını çok ama çok çok iyi bil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 ölüm sakatlık riski 0 olan yere tam zamanlı girip yapmak lazım bunu yoksa diğer türlü en ufak riski olan birkaç yere birden bakmak saçmalık tamamen, illaki gün gelecek sana patlayacak böyle bu durumda bi şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 patlar diyorsunuz da, yasada öngörülen eğitim, uyarı vs. ler yapıldıysa sorun kalmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar