Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

isg uzmanı oldum (c sınıfı)

mawiman

Öne çıkan mesajlar

bombilo said:

neresi saçma, adam isg uzmanı olmus, şu baretler standartlarında soyle soyle bisi lazım hangısı bıze uygun diyoruz, ben Internet'ten araştırayım geleyim diyor.

yıl bunu öğrensin diye var işte.

Çalışılan yerde baret kullanılacak diyorsan aynı zamanda bunun belli standartlarını yazmalı ve denetlemelisin, yıllanana kadar millet iskeleden düşüyor, parmağını koparıyor.

Uzmanlık yılı yerine sektörel çalışma tecrubesi çok daha önemli bence. Madene bakacak adamın en azından 5 yıl normal şekilde bir madencilik firmasında çalıştıktan sonra isg belgesiyle bakabilmesi lazım.

Adama veriyorlar 20-30 tane firma, sabah yemek yapan firmaya bakıyor, öğleden sonra çelik imalatına bakıyor, akşamına da kimyacılara bakıyor. Ertesi gün de inşaata gidiyor.
Bu adam sektörel olarak tecrubeli değilse uzmanlaşmadıysa mevcut riskleri görmesi yada denetlemesi imkansız. En basitinden her yeni eleman işbaşı öncesi eğitim vermesi gerekiyor. Buna uyması imkansız.

Uzmanın 3 yıl boyunca berbere bakkala risk değerlendirmesi yazıp, 3 yıl sonra inşaatlara bakabilmesi lvl4 mage'in 5xp alıp level atlayıp bir anda fireball atması kadar saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

patronum bana her seferinde al diyor her seferinde avoidliyorum
çok leş bir iş bunu çevre mühendisleri alıyor genelde
yasayla her fabrika 1 çevre mühendisi barındırmak zorunda patron 1 taşla 2 kuş vuruyor böylece

Allah'a yakın bana uzak dursun bu iş ek iş bile yapmam

benden sana tavsiye yasasını ve sorumluluklarını çok ama çok çok iyi bil
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...