fizban Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 neutrino said: Sparkcaster said: ayın bölünmesi kuranda yok OYON BOLONMOSO KORONDO YOK http://www.kuranikerim.com/telmalili/kamer.htmORDA VE AY, YRAILDI DIYOR. YANI AYYYYY YARILDI YAAAAA GIBI. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 http://www.bilimfelsefedin.org/?p=1981 yanlış bilgiyi düzeltiyorum. Mc_Lovin said: KuddusiMavra said: kur-an türkçeye eksiksiz şekilde çevrilemez demek cehalettir. (yeter şu allahsız allahlı agnostik deizme göz kırpan bilim adamı polemiği) Kuddusiciğim, arapça kitabı türkçeye eksiksiz çeviremezsin. Örneklendireyim sana hemen: İlk emir olarak ifade edilen "oku" emri ikra emrinin çevirisidir ve yanlıştır. kıraat ile aynı köke sahip bu eylemin asıl manası paylaşmaktır. otur oku demiyor sana (kıraat et demiyor), insanlara anlat, onlarla paylaş, yay bunu diyor. bak daha dakka bir gol bir ilk hata bu mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Pattexin icadida ayin yarilma olayina rastlar, zemzem suyundan daha makbuldurnpattex muminler icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Laurelin said: neutrino said: deniz ne ki, ay bölünüyor olm sdf Ayi bir isik kaynagi "kandil" olarak niteliyor bide, dunyanin yhvalark olmasi, koalalar, amerika kitasi hatta uzakdogudan bile bisi yokkuranda, hep ortadogu olarak le alinmis dunya ahaha Kanatli at var, cinler var ama buffalo yok, kanguru yok. kutuplar yok, diğer gezegenler yok, maddenin yapıtaşları yok, galaksiler yok.. Olmayan çok şey var ama bunu savunan cahiller kitabı baştan sona bile okumamıştır, gelir sallar bi de "bunlar yok kuranda" diye. nereye yok olm, yazmış adam işte misafirden bunalıp "gelirseniz çok oturmayın, haber verin, yemek yemeden gidin" diye sshdfhd ondan sonra kuran evrensel.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Mc_Lovin said: KuddusiMavra said: kur-an türkçeye eksiksiz şekilde çevrilemez demek cehalettir. (yeter şu allahsız allahlı agnostik deizme göz kırpan bilim adamı polemiği) Kuddusiciğim, arapça kitabı türkçeye eksiksiz çeviremezsin. Örneklendireyim sana hemen: İlk emir olarak ifade edilen "oku" emri ikra emrinin çevirisidir ve yanlıştır. kıraat ile aynı köke sahip bu eylemin asıl manası paylaşmaktır. otur oku demiyor sana (kıraat et demiyor), insanlara anlat, onlarla paylaş, yay bunu diyor. bak daha dakka bir gol bir ilk hata bu mesela. e tamam bak,benim mesajımı doğruluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Sparkcaster said: noldu bizim batak night ahahahah biz yerleştik ev ev oldu yine :) sen gel sen mübarek adam ama 4. lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Edriel said: Bu ateist ve deist olan arkadaşlar dine inanmamalarının en belli başlı 3-4 nedenini yazabilir mi ? Beyin fırtınası yapıyoruz da kendi aramızda konu başlığı olsun. Fazla trollemeden (troll üslupla yazılsa da neden belli olsun yeter) cok gereksiz bi beyin firtinasi. inanc bu. inanan adamin mantikli bi sebebe ihtiyaci yok. hayatta goremedigim bir guc bana hep yardim ediyor/edecek diye dusunmek istiyorsan sec 1000lerce tanridan birini inan, yok bu dunyada istediklerimi elde edemiyorum ama sonra baska hayat olcak orda bana hepsini vericekler diye hayaller kurmak istiyosan yine inanabilirsin. ama yok ben kurcaliycam, NEDEN? diye sorular sormaya basliycam diyorsan zaten sonunda ya dinden cikarsin, ya da cocuklukta edinilmis korkular/aliskanliklar agir basar inandigin dini kendine gore biraz yontar yok o yanlis anlasilmis, yok tercumesinde yanlis falan diye kendini kandirir gerisini kurcalamazsin. ha ateizm de su anda bilinemeyen seyle ilgili "kesinlikle yoktur" dedigi icin "kesinlikle vardir" kadar sacma bence ama "kesinlikle var"in ustune bir de gidip 1000lercenin arasindan 1 tanesini "kesinlikle bu" diyerek secmek, "YA VARSA" diyerek sorgulamayi birakip hayatini x yil once yazilmis kurallara gore yasamak daha da komik geliyor acikcasi. onun icin benim fikrim agnostisism > ateizm > all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Bence ejderhalar çok havalı abi her dinde olmalı; " Bunun üzerine Musa asâsını bırakıverdi; apaçık bir ejderha oluverdi. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
atesbenicagiriyo Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 onu bunu bırakın, oruç tutmayan herkes yanacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 neutrino said: Laurelin said: neutrino said: deniz ne ki, ay bölünüyor olm sdf Ayi bir isik kaynagi "kandil" olarak niteliyor bide, dunyanin yhvalark olmasi, koalalar, amerika kitasi hatta uzakdogudan bile bisi yokkuranda, hep ortadogu olarak le alinmis dunya ahaha Kanatli at var, cinler var ama buffalo yok, kanguru yok. kutuplar yok, diğer gezegenler yok, maddenin yapıtaşları yok, galaksiler yok.. Olmayan çok şey var ama bunu savunan cahiller kitabı baştan sona bile okumamıştır, gelir sallar bi de "bunlar yok kuranda" diye. nereye yok olm, yazmış adam işte misafirden bunalıp "gelirseniz çok oturmayın, haber verin, yemek yemeden gidin" diye sshdfhd ondan sonra kuran evrensel.. Ya misafir hani tolere edersinde karilari arasinda cikan kavgayi yatistirmak icin yatak sirasini duzenliyen ve peygamberin kararina birakan ayet nedir allah askina yaaa ahahah. Ahzab suresi gercek islam iste driek basli basina, sonra bize okumuyonuz diyorlar, okuyoruz diyince arapca okuyun anlam kaymasi olur diyorlar lel. Hani hepimizi arapca bilen insanlar olarak yaratmasi veya her dil icin ayri kitap indirmesimkoskoca kainati yarattigi iddea edilen bir varlik icin bu kadarmi zor? Simdi cennete gidince arapca sinavimi yapicak Ar muminlere, ssual melekleri arapca sorumu sorucak filan. Sacma sapan ilkel bi kabile dini, anayasa yerine bunu kullanmis iste mis gibi. Cok iyi bir deglet adami hani anayasalarin tarihde buyuk yeri var su kitabin ama din olarak tepe ustu duran hegel olayindan bile sacma. Vizyonsuz yazilmis,mhedef kitlesi araplar ve baska milletler icin acik kapi birakilmamis, kulturel olarak adagi olan ve kendi rganize dinini gelistiremiyn toplumlar komple asimile olmus, turkler tibi arada kalan Ar abuk subuk samanist inanaclari ile birlesitirp ortaya gudubet hir din cikarmis, perslerde gidip yeniden yorumlamis ve kulturlerine uygun bir hale getirmisler Hep derim isa yi daha samimi buluyorum ben, makamda veya zenginlikte gozu olmayan, inandigini soyledigi icin oldurulen gariban bir hippie direk. Musanin hikayesine ise hic girmeyelim inisiyelik, adam oldurme filan heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 atesbenicagiriyo said: onu bunu bırakın, oruç tutmayan herkes yanacak https://public.dm2301.livefilestore.com/y2pAxB9kUyNk90zAfR4RCN-bqHDKpv0U28VLRST1KpEysDDViqOZuOpgjjXh0jkMrICZh3r40_xGLz3Xw6WDTIy0-ML3iSfMkDplz6mPpx_TaE/rize-king-burger.jpg?rdrts=109691001 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 alala bnen bi elemanın uydurması sanıyodum ayın bölünmesini, bi kere daha bi müsloya laf anlatırken burdan girecektim sonra araştırayım dedim kuranda yer almadığını öğrendiydim. varmış demek. ha pardon kainatı muhammedin yüzü suyu hürmetine yarattım ifadesi kuranda yoktu galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Sparkcaster said: alala bnen bi elemanın uydurması sanıyodum ayın bölünmesini, bi kere daha bi müsloya laf anlatırken burdan girecektim sonra araştırayım dedim kuranda yer almadığını öğrendiydim. varmış demek. ha pardon kainatı muhammedin yüzü suyu hürmetine yarattım ifadesi kuranda yoktu galiba. http://www.resulullah.org/ayin-yarilmasi-mucizesi 4.“Ayın yarılması hadisesi, başka ülkelerin tarihlerine neden geçmemiştir?” diye akla gelebilir. Halbuki bu hadise gece olmuştur, dolayısıyla dünyanın diğer yarısı gündüz olduğundan görünmemesi gayet normaldir. Ayrıca o dönemde cehaleti ve vahşilikleriyle ünlü olan Avrupa ülkelerinin tarihinde olmaması da gayet normaldir. Farklı yerlerde de sis ve bulut gibi farklı engeller görünmemesine sebep olmuş olabilir. Böyle bir hadise bazı fertler tarafından görülse de gözlerine inanamaz ve bu hadiseye birisi tanık olsa bile insanları inandıramaz ve tarihlere geçemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 BabacumMostors said: şimdi durum şu mu; laurelin dawkinsin "tanrı olabilir de olmayiblir de" dediği bir video koydu ama kuddusi dawkinsin "sapına kadar ateistim" dediği bir kaynak koyamadı bu mudur? abi işsiz misiniz? aynen ya. helal ildo. koyamadı değil işim çok koymuyorum. ya da teyyipin kötü adam olduğunu göstermek için video koymak mı lazım gibi bir ruh halindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Laurelin said: Sparkcaster said: alala bnen bi elemanın uydurması sanıyodum ayın bölünmesini, bi kere daha bi müsloya laf anlatırken burdan girecektim sonra araştırayım dedim kuranda yer almadığını öğrendiydim. varmış demek. ha pardon kainatı muhammedin yüzü suyu hürmetine yarattım ifadesi kuranda yoktu galiba. http://www.resulullah.org/ayin-yarilmasi-mucizesi 4.“Ayın yarılması hadisesi, başka ülkelerin tarihlerine neden geçmemiştir?” diye akla gelebilir. Halbuki bu hadise gece olmuştur, dolayısıyla dünyanın diğer yarısı gündüz olduğundan görünmemesi gayet normaldir. Ayrıca o dönemde cehaleti ve vahşilikleriyle ünlü olan Avrupa ülkelerinin tarihinde olmaması da gayet normaldir. Farklı yerlerde de sis ve bulut gibi farklı engeller görünmemesine sebep olmuş olabilir. Böyle bir hadise bazı fertler tarafından görülse de gözlerine inanamaz ve bu hadiseye birisi tanık olsa bile insanları inandıramaz ve tarihlere geçemez. müsloların en başarılı olduğu şey bu olay ya. ALLAHIN YOKLUĞUNU İSPATLAYAMIYOSAN ALLAH VARDIR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Şu Dawkins'in, deGrasse Tyson'ın veya Einstein'ın yazdıklarını, söylemlerini takip etmeyen ama saçma bir haberin içinde adamın bir konu hakkında söylediği 10 cümlenin 0.5'ini alıntılayıp "aslında allaha inanıyormuş" yazanlara inanıp buraya gelip ahkam kesenlere attığım facepalm'lar alnımda iz bıraktı... Laurelin'in koyduğu videoları izleyin, yazdıklarını okuyun işte, beni uğraştırmayın. Adamın İngiliz beyefendisi mizacı ve Scientific kimliği ile yaptığı espriler size fazla geliyor olabilir. Hiçbir zaman Atheistim demedi fakat atheist gruplar tarafından onların savaşçısı olarak gösterildi çünkü adamın sunduğu şeyler onların söylemlerini destekliyor. Ama kendisinin ve bu konular üzerinde oldukça soru alan popüler bilimadamlarının söyledikleri gibi bilim gereği %100 inanmıyoruz demezler, çünkü bilime aykırı bu. Michael Jackson ölmeden evvel müslüman olmuş!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 KuddusiMavra said: BabacumMostors said: şimdi durum şu mu; laurelin dawkinsin "tanrı olabilir de olmayiblir de" dediği bir video koydu ama kuddusi dawkinsin "sapına kadar ateistim" dediği bir kaynak koyamadı bu mudur? abi işsiz misiniz? aynen ya. helal ildo. koyamadı değil işim çok koymuyorum. ya da teyyipin kötü adam olduğunu göstermek için video koymak mı lazım gibi bir ruh halindeyim. Reducto ad erdoganumda gelmıs <3 Bende bole yapicam bundan sonra, ucuyorum sahitlerim, hadi uc diyen oldumuda yaaa isim gucum var sonra diye savusturucam. Tuttum bu taktigi <3 Hadi en klasiginden basliyalim, nazi partisini yahudilere soykirim yapip israilin kurulmasina on ayak olsun bu olay diye mossda kurdu! Hitler ve saz arkadaslari hep mossad ve ciya ajani, opforunda ourulusu bu doneme rastlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 oyle degiller mi zaten? bunlar hep aydinlik gazetesinde yazdi lorelya baci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 LathspeLL said: Şu Dawkins'in, deGrasse Tyson'ın veya Einstein'ın yazdıklarını, söylemlerini takip etmeyen ama saçma bir haberin içinde adamın bir konu hakkında söylediği 10 cümlenin 0.5'ini alıntılayıp "aslında allaha inanıyormuş" yazanlara inanıp buraya gelip ahkam kesenlere attığım facepalm'lar alnımda iz bıraktı... Laurelin'in koyduğu videoları izleyin, yazdıklarını okuyun işte, beni uğraştırmayın. Adamın İngiliz beyefendisi mizacı ve Scientific kimliği ile yaptığı espriler size fazla geliyor olabilir. Hiçbir zaman Atheistim demedi fakat atheist gruplar tarafından onların savaşçısı olarak gösterildi çünkü adamın sunduğu şeyler onların söylemlerini destekliyor. Ama kendisinin ve bu konular üzerinde oldukça soru alan popüler bilimadamlarının söyledikleri gibi bilim gereği %100 inanmıyoruz demezler, çünkü bilime aykırı bu. Michael Jackson ölmeden evvel müslüman olmuş!!! Yok aslinda gercek maykil thriller dan sonra sehit edildi, o tarihten sonra bize maykil olarak tanitilan kisi yahudi is adami yossi kohendir, kasetlerindede subliminal mesajlar vardi. Tersten caldimi allah yok muhammed yok diyordu. Zenci kiligina girmisti insanlari kandirmak icin ama bi yastan sonra boyalari akti iste, yayiycagi kadar yaydi allahsizligi o yuzden umursamadi. bu kadar moonwalk yapicak ne vardi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Edriel said: Bu ateist ve deist olan arkadaşlar dine inanmamalarının en belli başlı 3-4 nedenini yazabilir mi ? Beyin fırtınası yapıyoruz da kendi aramızda konu başlığı olsun. Fazla trollemeden (troll üslupla yazılsa da neden belli olsun yeter) Bu tarz bir beyin fırtınası içerisine gerçekten objektif olarak bir şeyler ölçüp tartmak ve doğruyu aramak için girmek istiyorsan, başlıkta paylaşılan bir sürü kitap veya linkten faydalanmalısın,ya da kendin arayabilirsin işte.. Ha yok insanlar neden inanmıyor, dinleyip, kendince çürütmek hevesindeysen zaten kasma, "O'nun işine bizim aklımız ermez,bir bildiği vardır" "Sorgulamak şeytandandır." vs deyip geçebilirsin direk, dinler buna elveriyor çünkü. Günümüz imkanlarınca ortaya konulmuş; anti din, anti tanrı içerikli, din tarafından modası geçmiş taktiklerle atlatılmaktan öteye gidememiş yığınla bulgu mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Richard Dawkins aslında ermeni yahudilerinden olup 80 derece iskoç limonu masonudur. Gerçek adı Rikardio Dawenztein'dır. Kitaplarını satır atlayarak okuyunca aloc acoc yazıyor sürekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 keske allah olsa da belanizi verse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Bide misal incili cok yerden yere vuramiyorsun, inciltoplum hayatini duzenlemek icin gelmis bir kitap degil, nede isa hayatta iken yazmis veya anlatmis bunu. Tamamen isadan sonra gelenlerin olsuturdugu, cokfazla varyasyonunolanmogretilerden ibaret kimher telden sey bulabiliyorsun icinde. Reform o yuzden kolay oldu hristiyanlikta cunki "allah kelami" degil kitap veya "degistirilemez allah engeller degistirilmesini" diye bir maddesi yok. Incilde hermeticlerden bile birsuru inanc bulmak mumkun ki isanin kokeni zaten bilenler icin supriz degil bu. Monotheism cok eski bir inanis tarzi, ben monotheist bir insana ve inancina felsefemyoluyla ulasmis bir insana korkunc saygi duyarim ama kac yuzyil once yazilmis, birsuru hata ile doluve herseyin basinda "dogma" kavrami olan hicbir inanisa inanmam veya sempatik bakamam (inanlari demiyorum) Incilde Corinthinsda misal az cok theoloji ve uygarliktarihi bilenler icin cok kilit bir cumle vardir "onlari etle degil sut ile besledim cunki hazir degillerdi" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 benim vermiş zaten daha ne yapabilir ya, demin dertten sigara çıktı paketten abi yanayım mı dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Yahu bu kavramlar zaten cok genis ve karmasik. Anca belli bi etiket koymaya yariyor ama icinde tonla renk oldugunu unutmamak lazim. Kimsenin tanimi bir digerini yuzde yuz tutmuyor, tutmasina gerek de yok. Takilmayin bu kadar inanc meselelerine abi. Misal ben kendi inancimi tanimlasam deist oluyorum en yakin. Ama ayni zamanda yakin hissettigin theist ogretiler olabilir. Ama Dawkins de olsa olsa agnostic olur. O da atheist kalibini kullanmanin bilim disi bir tanimlama olmasi kaynaklidir muhtemelen. Eger tanimlamalarinizda inanc kavramiyla alakali bir sikintiniz bir alip veremediginiz yoksa kendinizi rahatlikla deist, theist, ateist olarak tanimlayabilirsiniz cunku konuyu inanc meselesi uzerinden alip tanimlayabilirsiniz demektir. Inanc kavramini tartismam beni ilgilendirmez derseniz, bilgi ve dogru-yanlis kavramlari onemli derseniz agnostic,sceptic olabilirsiniz. Konusmalarin ve tartismalarin zemini degismis olur. Azicik sosyal bilimlenin lutfen. Pati tam bir kavram karmasasi ve hezeyan bu konulara gelince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar