dasBock Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 selam yurtdışında okuyan bir öğrencinin firma olarak giderlerini üstlenince bunu vergiden düşmek mümkün oluyor mu yoksa bu bir şehir efsanesi mi? düşünce ne oranla fayda sağlıyor? bunun için resmi bir evrak vs düzenlemek gerekir mi?
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 Verdiğin bursları vergiren düşebiliyorsun evet. Banka yoluyla gönderip dekontu da muhasebeye veriyorum ben oluyor bitiyor. /Yurt içi için konuşuyorum ben bu arada. Yurt dışında da bir fark yok esasen Mesela 100 Tl vergi vermen gerekiyor devlete. 100 Tl burs verdiysen devlete vereceğine burs vermiş oluyorsun. Madem bu para gidecek bari iyi bi yere gitsin kafası yani. Senin için değişen bir şey olmuyor. Sadece verdiğin yer değişiyor.
dasBock Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 Malibu said: Verdiğin bursları vergiren düşebiliyorsun evet. Banka yoluyla gönderip dekontu da muhasebeye veriyorum ben oluyor bitiyor. hiç bilmediğimden çok öküz bir soru sorucam nasıl oluyor bu düşme? yani atıyorum 700 euro gönderince 700 euro eksik vergi mi veriyosun yoksa bir yüzdesi mi var? (vurma) ben sorarken sen söylemişin :) o zaman çok iyi ya bu.. benim bir arkadaş var da ona iş yapıyorum ondan maaş istesem bana da burs gibi ödeme yapsa demek ki her ay eksik vergi ödeyecek valla çok iyiymiş
Komodo Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 e o zaman birçok bug ı var bu işin. Hiç vergi ödemeyiz ki?
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2015 Burs için belli bir limit varmı bilmiyorum sallamış olmayım. Ben açıklama kısmına xxxd burs ücreti yazıyorum aylık. Makbuzları da muhasebeye veriyorum gerisini o hallediyor. Senelik 10k civarı veriyorum kimsede " sen neden bu kadar veriyosun" falan demedi henüz. Zaten büyük şirketlerin hayır geceleri bırsları aldıkları arabalar diktikleri lojman binaları hep vergiden düşüyor. Ha bide sanat eserleri tabii.
batuhan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Verilen bursların vergi matrahından gider olarak düşülebilmesi için. Burs vereceğiniz kişinin türkiye geneli yapılan bir sınavdan başarılı olması, ayrıca verdiğiniz burs karşılığı firmanızda zorunlu olarak çalışacağına dair bir sözleşme olması zorunlu arkadaşlar. Aksi takdirde bir vergi incelemesine girdiğinizde o ödediğiniz ve gider yazdığınız burslar vergi+vergi ziyaı+gecikme faizi olarak geri döner.
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 yurtdışında ogrenci okutacaksın vergiden düşeceksin oldu.
yav Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Komodo said: e o zaman birçok bug ı var bu işin. Hiç vergi ödemeyiz ki? orda burda gövde gösterisiyle kendi ismine okul hastane yaptıran zenginlerin derdi ne sanıyonuz
dasBock Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 detaylıca öğrendim yurtiçinde okutursan %10 vergiden düşebiliyosun yurtdışında öyle bir olay yokmuş muhasebeciden öğrendik hiç bir faydası yok tek yöntemi makbuz karşılığında burs vermek yani bursu alan sana makbuz kesecek ki masraf düşesin o da burs alanın firma sahibi olması lazım ki saçma sapan bi olay dsfds
Editor Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Yok deve asfasfa makbuz degil sen cocuga degil direk okulla iletisim kuruyorsun okulla anlasip veriyorsun bursu bu sekilde komple vergiden dusebiliyorsun
dasBock Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Editor said: Yok deve asfasfa makbuz degil sen cocuga degil direk okulla iletisim kuruyorsun okulla anlasip veriyorsun bursu bu sekilde komple vergiden dusebiliyorsun o zaman o okul harcı bursu gibi bişe oluyor yoksa okulun mikinde değilki senin parayı nerden bulduğun
Rerore Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 en iyi vergi kaçırma yöntemini açıklıyorum benzin istasyonu alıyorsun bir tane de ticari araç sürekli mazot pompalıyıp masraftan düşüyorsun yazarkasasız pompandan da başka araçlara aktarıyorsun tabi nakit çalışman lazım sonra bir tane filo kiralayıp masraftan düşüp tekrar şirkete veriyorsun onlar da faturasız tekrar satıyorlar benzin alımlarını senin istasyona yönlendiriyorsun gelsin paralar
Rerore Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 bu devir daim yapabiliyor bir kere koyuyorsun kendi dönüyor
kermit Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 bigün zengin olursam sırf kaçak kullanma diye elektrik faturanı ben ödiycem lan senin
dasBock Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2015 Theridone said: *** burs alinir *** adam reklam almış.
Öne çıkan mesajlar