Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IOS 9

Editor

Öne çıkan mesajlar

iphone5'te 8.3 canavar hızlı bence, hatunun telefonu aldım mıydı iphone4üm için ağıtlar yakıyorum. ama ipad 3'te çok takılıyor ios 8.3

9 neyden itibaren gelicek? bi de ip5 için deneyen var mı? ona göre yüklemicem ipad 3'e de ip5'e de onlar için bi inceleme görene kadar. iphone4'te ahmak gibi yüklemiş aldığım adam 7küsürü, telefon baya bi yavaş. iphone 5'in bitiricisi de ios9 olacaksa yüklememek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Editor said:

aynen ya şu yavaşlamalar benimde canımı sıkmaya başladı illa yeni aldırtıyor.

Olay hep App leri eski telefonlara göre değil yenilerinin özelliklerine göre yapmaları

ne alaka?
applerde hacut bu bak iphone 6da calissin 5sde calismasin diye bir switch mi var ?
en fazla ios versiyonu destegi var ki %90 ios 7 ver yukarisidir.
Telefonun yavas kalmasi ayri bir olay, app destegi apayri.
Sosyal ağlarda paylaş

Editor said:

Explain then

Tabiki farkedio ios version aralari
Bug olusuo o kucuk bug bile yavaslamaya yol acio
Sen ios9 a gore yapiosun ve ios 8 in anlayamayacagi bazi kodlama duzen olabiliyor
Css gibi dusun
Yada tam uyumluda yapsan daha cok ram harcio dusuk version filan
Bunlar hep etken

abi bilmiyormusum gibi yazmissinda ios developerim ben
yukaridakilerin hepsi yanlis.
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

Editor said:

Explain then

Tabiki farkedio ios version aralari
Bug olusuo o kucuk bug bile yavaslamaya yol acio
Sen ios9 a gore yapiosun ve ios 8 in anlayamayacagi bazi kodlama duzen olabiliyor
Css gibi dusun
Yada tam uyumluda yapsan daha cok ram harcio dusuk version filan
Bunlar hep etken

abi bilmiyormusum gibi yazmissinda ios developerim ben
yukaridakilerin hepsi yanlis.

Bende ios developerim ozaman nolcak simdi ?

daha önce update yaptığın programların ismini verirmisin offical ?
update yaptığın diyorum bak yapıp verdiğin demiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

yav abi şimdi dediğim şeylerin alakası yok diyor saçmalamasın nasıl developer bu adam ?

bankaların application larını bile biz yaptık zamanında ios8 için yaptığımız update bazen ios7 için sıkıntı yaratıyordu
kaçkere karşılaştık bunla
ki 7den 8 e büyük değişiklik oldu...

ki şimdi 8den 9 a daha da büyük değişiklik olacak.

Donanımsal olarakta geride kalıo anında makinalar o app lere

Bende diyorumki ozaman çok biliyorsa söylesin ? developerim diyor söylesin neden ? Hayır bi laf atıyorsunuz editor sallamış e tmm ozaman doğrusunu sen söylede bilelim... sen doğrusunu bilmeden nasıl bana yanlış diyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

bisey demiyosun ki, ortaya ambiguous biseyler salliyosun.

ya demez olurmuyum dedim işte tam ayrıntıya mı gireyim...

bazen auto layout bile performansı etkiliyordu cihazlarda
coğu şeyde ios7 ise böyle ios8 ise böyle çalışda diyemiyordun..

API differenceslar da bisürü performans etkileri yarattı

en basitinden app nin içinde kullandığın webkit ...
ios7de sıçıo direkt
Sosyal ağlarda paylaş

Editor said:

Bende diyorumki ozaman çok biliyorsa söylesin ? developerim diyor söylesin neden ? Hayır bi laf atıyorsunuz editor sallamış e tmm ozaman doğrusunu sen söylede bilelim... sen doğrusunu bilmeden nasıl bana yanlış diyebilirsin.

7 - 8 de buyuk degisiklik olmadi. Ekran boylarini ayarlamak gerekti ki ayarlamasanda scale ediyordu kendisi

bide os degisiklikleri ters tarafli degildir.
7 de calisan kod 8 de calismiyor diye birsey yok ki zaten yeni versiyon cikmazsan onu 7 optimizasyonu ile calistirir.
depricated kodlar direk zort diye patlatmaz kodu. 1-2 sene temizleme zamani verir sana

ios 8 update'i 7 patlatiyorsa sacma kod yazmissindir.
ki benim kodda bile system version check macrosu var. iOS 7 iken boyle calis 8 ken boyle ama bunun sebebi 8de 7de olmayan kodlarin olmasi. Yukarida yazdiginla alakasi yok

misal alertview'a actionlarin block olarak atanmasi falan buna girer. 8 ile gelen bir ozellik. 7de patlayacaktir.
ama tutupta 7deki alertview patlamaz.

ki deli misin ios 7 destekleyipte test etmeden markete atiyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Macroda su

#define SYSTEM_VERSION_EQUAL_TO(v) ([[[UIDevice currentDevice] systemVersion] compare:v options:NSNumericSearch] == NSOrderedSame)
#define SYSTEM_VERSION_GREATER_THAN(v) ([[[UIDevice currentDevice] systemVersion] compare:v options:NSNumericSearch] == NSOrderedDescending)
#define SYSTEM_VERSION_GREATER_THAN_OR_EQUAL_TO(v) ([[[UIDevice currentDevice] systemVersion] compare:v options:NSNumericSearch] != NSOrderedAscending)
#define SYSTEM_VERSION_LESS_THAN(v) ([[[UIDevice currentDevice] systemVersion] compare:v options:NSNumericSearch] == NSOrderedAscending)
#define SYSTEM_VERSION_LESS_THAN_OR_EQUAL_TO(v) ([[[UIDevice currentDevice] systemVersion] compare:v options:NSNumericSearch] != NSOrderedDescending)

5 senedir var bu sirada
Sosyal ağlarda paylaş

performanstan bahsediyoruz biz ama
crashliyorsa tabiki senin dediğin gibi fixlersin.

Ama biyere kadar diyorum sonuçta aynen senin dediğin gibi
kendisi optime edilmiş cihazmı daha hızlı çalışır yoksa kendisi için yazdığın cihazmı daha hızlı çalışır ?

benim demek istediğim bu ya ilk yazdığımı yanlış anladın yada css e takıldın.

Hatırlamıomusun autoscale bile nebicim kastırmıştı sonra ufak update yaptılar düzeldi ? ama yinede düşük kalıodu lower cihazlar

hep bu tablo olmuştur

üst model cihaz + alt version software = Slow
alt model cihaz + üst version software = slow

Bu hiç bizaman değişmedi çünkü yeni eklenen Diff ler ve dolayısıyla eskileri uyumlu modda çalıştırma sistemi yavaşlatma nedeni
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...