Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nerd Store


Mithat

Öne çıkan mesajlar

istanbul'dan bi bok alınmaz
dreamerstan 15 tane figür aldım bi tane figürü kırık verdiler iadeye götürdüm adamlar hemen değiştirdi ama tripleri falan bi tuhaftı o günden sonra bıraktım amazondan söyledim sadece bekliyosun + 100lira daha ucuza geliyor en kötü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amazon delirtiyor beni son 2 siparisimde, dandrik i-parcel ile gonderiyorlar ve her seferinde "ihracati yasakli urun var" uayrisi ile ameriakdan cikamiyro paketim. gecen defa 1 ay "kesin gelicek, valla gelicek, konustuk soz gelicek" diye beklettiler, kavga ettim beles birinci sinfi shipping verdiler UPS hemen getirdi 6 gunde. bu defa ona bile tenezzul etmediler, refund verdi yallah dedi hintli. hayatta amazondan alisveris yapmam bir daha eger aldigim urun express kargo ucretine degmiyorsa, 40 dolarlik urune 35 dolar kargo vermem hayatta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türkler çok çakal hani kazansınlar diye baya alıyodumda ben comicbook falan filan olsun
artık direk marvel'dan alıyorum bundle olarak softcopy appten falan 10$lık şeyin 100$ kargosu olsa gene amazondan alırım türkiye'de cünkü 10-15$lık ürünlere fix 185-200TL fiyat çekiyorlar. bi ucuza 40'' cyclops almıştım diğerlerinde hep kazık yedim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

ay su D&R larda satilan funko pop figurleri bile amerikada 9.99$ iken burda D&R 55tl'ye satiyor heh


yalnız ithalat gümrük geyiklerinde o fiyat muazzam bir fiyat onu belirteyim. normalde 70TL civarında falan satılması gerekiyor. onun sebebi de ithalatçısının mallığı aslında.

funko'lar bir dönem sadece jedbang tarafından falan getirtiliyordu ve deli gibi kârla satılıyordu. az vardı, çok değerliydi.

ithalat eden eleman distribütörlük alıp, çok fazla getirtti ve her yere saldı. 50TL sabit fiyat çekmişti ilk ve her yerde bulunur olmuştu. neyse işte elinde fazlaca kaldı. şimdi çoğunu satmaya çalışırken, yeni gelenlere de ekstra fiyat bindiremiyor. ama yine de sağlam karı var. bundan da memnundur eminim.

Şöyle diyeyim benim Avrupa distribütörlerimden tek bir adet funko'yu alış fiyatım 10 euroydu. SRP'si 20 euro. SRP nedir, vergi hariç tavsiye edilen satış fiyatı. Vergilerle zaten 70TL falan ediyor. Standart bir alıcının temin fiyatı 30TL. shipping hariç.

distribütörler %30 indirimli alıyor. Yani ben kaç firma ile konuştuysam retailer fiyatına hep %30 indirim verdiler distribütörlükte. 7 euro desen işte 20TL'ye mal ediyor. Binlerce adet aldığından vergiler dahil hepsinin ortalama maliyeti tahminen 26-27tl falandır. gerçi onlar direkt merkezden aldığından dolar üzerinden indirim yapılıyordur falan desek 15 liraya falan alıyordur diye düşünüyorum ama o fiyatlara bakamadım :)

%100 kâr, ona rağmen 50TL fiyat çekip komple satmaya çalışması bence Funko'nun distribütörü için gayet ideal.

Jedbang, Pow, Dreamers gibi çakallar asıl inanılmaz fiyat koyuyor. Hot Toys, Sideshow gibi figürlere ekstradan 100-400TL arasında kâr koyuyorlar karaktere göre.

Bir Darth Maul vardı mesela 3 sene önce, sitesinden bireysel alırsam ne kadara gelir diye bakmıştım. O fiyatın üstüne 200TL kâr vardı düşünün geliri. 50 tane satmıştı sadece jedbang ondan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de figür olayının patlamasının asıl sebebi gümrükte bunların oyuncak olarak kabul edilmesi, ekstra vergiye tabii tutulup kimyasal testlere gönderilmesinden dolayı.

lot başına 3000-10000 arasında ekstra ödeme çıkarttırabiliyor. bu yüzden avrupadan ürün almak zorunda kalıyorsun ki orada da abd veya japonya'ya göre daha pahalı oluyorlar. çünkü onlarda ab'ye sokmak için aynı şeyleri yapıyorlar sfdsda

jedbang mesela direkt tayvandan mıydı hong kong'dan mıydı neydi, hq'dan alıyor hot toys ve sideshowları işte oradan konteynırlara yükleyip getiriyor vs... giderleri çok ama kâr yine fazla tabii ki. az satıyorlar, iyi kitliyorlar çok uğraşıyoruz diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bıraktım abi, daha dönmem buna. kendim ucuza kovalayıp netten alıyorum yeter.

arada isteyen olursa eski satıcılarımdan bir tanesi kaçak yolluyor işte nba figürü satıyorum o kadar. o da kârsız falan işte. lot alıyoruz, lotun parasını onlar veriyor ben içinden istediğim iki figürü alıyorum falan sdafasd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kalıbı aşırı masraflı, kalıp + basım maliyetlerini çıkaracak kârı Türkiye de elde etmen imkansız. Telif olayına vs. hiç girmiyorum. Telifsiz şeyleri bassan bile sıkıntı.

Benim asıl amacım kendi figürlerimi de yapmaktı işi iyice kastırıp ama ne kadar araştırdıysam hiçbir yerden çıkarı olmadığını görünce bıraktım. o hayalden vazgeçince satıcı olmakta bu kârlarla ve fiyatlarla hevesimi kaçırdı vs. diyince bıraktım.

anca çin'de falan yaptırıp, burada satacaksın ki o da kalite fabrika bulacan, çok adet bastıracan ve hem burada hem yurt dışında pazarlayacan vs... hem çok para hem de çok büyük risk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gerçi custom olarak yaparsın. deli paralara satarsın hobi olarak yapacağım dersen. Misal Fransa'da şu arkadaş dünyanın en iyilerindendir. Yapıp satıyor, bazılarına kıyamıyor saklıyor falan.

https://www.facebook.com/pages/Snow-Corporation/161889887278934?fref=ts

bu adam gibi yaparsan olabilir.

onun dışında seri üretim figürcülük dünyada feci ufalıyor. artık pek tutulmuyorlar. Neca eskiden senede 600 farklı ürün çıkarırdı. Şimdi 150'yı zor görüyor.

McFarlane en popüler serilerini bile kapattı, sadece çok satar telifliler üzerinden gidiyor. Kalıp kalitesi aşırı düştü.

Funko sadece büyüdü o da farklı taz falan diye. onun dışı hep zarar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...