Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

roaccutane kullanmış olan varmı?

Deli333

Öne çıkan mesajlar

En sık görülen yan etkiler şunlarmış: Anormal saç büyümesi, bleeding gums (bu ne anlamadım), gece görüşünde azalma, lenslere toleransın azalması, yara iyileşmesinde yavaşlama, sersemlik, gözde, dudakta, ağızda, tırnak, burun ve deride kuruluk, baş ağrısı, kaşıntı, güneşe hassasiyet, seksüel disfonksiyon (bu kısırlık değildir)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca intahara eyilim yarattığı ve intahar vakalarının olduğu doğru hatta bunla ilgili bir çalışma var. Diğer büyün akne ilaçlarında bu tarz bir etki yokken bunda oluyor. Bana depresyon koymaz deme, ne kadar güçlü olursan ol, direk merkezi olarak kimyanı bozduğu için kimi kişilerde depresyon ve intahara eğilim yaratabiliyor. Kimde yaratmayacağını bilme şansımız yok.

Son olarak bazı yerlerde ilacın etkileri konusunda Roche'un, doktorları aldattığı ile iligili şeylere rastladım. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz heralde ama ilaç savaşları olduğu için konu hiç belli olmuyor..[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.

[Bu mesaj Qui tarafından 21 Ağustos 2004 21:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Olmayacak diye bişey yok. Bu yazan etkiler teorik değil, bildirilmiş etkilerdir. Kaçın kurrası şeklinde düşünmek, aklı başında insanların işi olmamalı. Doktorlar, bu yüzden yan etkileri de göz önünde bulundurarak, kişiye uygun ilacı yazarlar.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 21 Ağustos 2004 20:55 tarihinde demiş ki:
En sık görülen yan etkiler şunlarmış: Anormal saç büyümesi, bleeding gums (bu ne anlamadım), gece görüşünde azalma, lenslere toleransın azalması, yara iyileşmesinde yavaşlama, sersemlik, gözde, dudakta, ağızda, tırnak, burun ve deride kuruluk, baş ağrısı, kaşıntı, güneşe hassasiyet, seksüel disfonksiyon (bu kısırlık değildir)

ways saçı çabuk mu ızatıyor alayım:)bunu alıp şarkı yazacaksın aslında bunlaım halde :P

şaka bir yana iğrenç bir ilaç okuduklarıma göre.ama tabi herkesin bünyesi farklı herkes de en kötü yanetkileri gösterecek diye birşey ypk.yani kafasından vurulup hayatta kalan insanlar bile oluyor(bu kadar abartmayayım da neyse:))[signature][hline]administrator error
Sosyal ağlarda paylaş

ya kardeşimde vardı deli gibi bütün yüzünde sivilceler gayet çoktu fln. yağlıydı suratı ztn de 4 ay bi ilaç kullandı o bitince de hergün sabunlu suyla yıkadı bi çok kez ve şu an hiç yok onda (o da 17 yaşında bu arada).
evde diil şu an gelince örenip yazarım ilaç adını[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın!
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim gibi bende sadece dudak çatlaması ve burun mukozasında kuruma oldu bünyen sağlam olursa hiç birşey olmaz. O kısırlık falan gibi saçma sapan sözünde kaynağıda büyük ihtimalle hamile kadınlar kullanırsa düşüğe sebep olabilir yazıyor kocaman ilacın her yerinde en önemli yan etkisi o.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 21 Ağustos 2004 23:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Delicim herkes atıp tutmuş özellikle Alexi sağlam uçmuş =)
Roakutan kullandım. Öyle aşırı bir sivilcem yoktu, ama bazen ben de burnumdaki az diyebileceğim yağdan çok rahatsız oluyodum ve başladım. Kan testi ile başlanıyor. 4 tane değerin uygun olması lazım bunlar ASF,ALT,Kolestrol ve adını tam hatırlamadığım bişi daha. Bunlar karaciğer enzimlerinin ilaca uygun olup olmadığını söylüyo.

Şimdi roakutan cildiyeciler tarafından 'Akne için %100' çözüm diyorlar. İntihar, depresyon falan yalan şeyler. İçinde intihar fln varsa ilacı bahane etmene gerek yok :)

İlacın bende ve etrafımdaki insanlarda yaptığı en sık görülen yan etki dudaklarının aşırı şekilde kuruması, çatlaması, ve gülerken kanaması :/ Bunun için de zaten lipstick öneririm. Bepanthen fln demiyorum lipstick en iyisi özellikle nivea med süper. He bide el parmaklarında küçük çaplı soyulma ve kuruma görülüyo. İlaç öncelikle 1-2 hafta da suratında sivilce çıkarıyo. Ama sonra çok iyi bi şekilde cildin altındaki yağ bezelerini küçültüyo. Ve tam tedavi sonucunda vücudunda kalıcı bişiler bırakıyo ki bu da bi daha sivilce çıkmasını engelliyo. He bi yan etki daha burnunun içinde kurumalar oluyo o biraz can sıkıyo o kadar.

Sakın cilt bakımı falan gitme hepsi fasafiso yalan. Cildindeki yağ sivilce siyah nokta olayını kökünden söküyo ilaç =)
Merak ettiğin bişiler varsa sorabilirsin özelden..[signature][hline]Thiew the Infiltrator @ Merlin
Ivan Valiant ex UO player
j1mmY the superb CS player
Sosyal ağlarda paylaş

serum kreatinin diye birşey yoktu Qui tahlillerde. Sadece 4 olaya bakıyorlar işte.

İlacı kullanma süren ise senin bünyen ve alacağın doz miktarı ile ilgili.

Eğer diyorsan benim tedavim çabuk bitsin, günde 3 tane (20mg)den 60mg alıp tedavi süreni kısaltabilir ama tabii bu da aşırı derecede kuruma ve çatlamaya sebep oluyor.

İlacın 2 çeşidiri var 20mg ve 10mg diye. Zaten gideceğin dermatolog bunu bi endekse göre hesaplıyo kaçtane alman gerektiğini diye..[signature][hline]Thiew the Infiltrator @ Merlin
Ivan Valiant ex UO player
j1mmY the superb CS player
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
4.5 ay oldu kullanmaya başlayalı. 2 ay daha kullanıcam. sivilcelerin gtunu kuruttu :) eklem ağrısı ve dudak catlaması yaptı sadece.

son 1 aydır irenç bir yan etkisi daha çıktı. insanların neden depresyona girip intihar ettiğini buldum. yediğim yemeklerden tat alamıyorum. sebebi bu ilaçmış. kağıt yıyormuş gibi insan. çok hafif bir tat alıyorsun daha yemek ağzında iken kağıt gibi oluyor. 2 haftadır cidden bu yemek konusu depresyona soktu.[signature][hline]Deli333
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Arkadasım kullandı ve bir gece salonunda Merlyn Manson u,baska bir gece de anneannesini otururken gördügünü söyledi!Böyle seyler de yapıyor...[signature][hline]---------------------------------------------------
Sıkıldım Tarih_Hastası'nın c/p lerinden!
Sosyal ağlarda paylaş

Baran benim sırtımda ve omuzlarımda bile çıkmaya başlamıştı. Sivilce derken son zamanlarda yüzümde 2 tane büyük kıl dönmesi şeklinde çıkmıştı. Arada bir belli yerlerimde çıkıp kaybolan, sonraları tekrarlaayan 5-6 tane büyük vardı. Aşırı yağlanma + komedon ( siyah nokta) vardı. Onun dışında T bölgesi tereyağ gibiydi.

doktor bana 6 ay kullan tamamen iyileşmiş olur dedi. zaten şu an 4. ay biticek hala sivilceler çıkıp patlıyor.[signature][hline]Deli333
Sosyal ağlarda paylaş

bu ilacı bende kullandım ama sadece 1 ay dayanabildim varsın sivilcelerimle yaşarım dedim
1. kısırlık yapmıyor sadece ilaç kullandığın süre içerisinde hamile kalman yasak kalırsan eğer bebek kesinlikle özürlü doğuyor
2. İlaç kullandığın sürece bir başkası için kan vermek yasak
3. Sadece sivilceleri değil tüm vucudu kurutan bir ilaç (saç diplerinden tutunda ayaklarınızdaki derilere kadar)
4. Depresyona soktuğu doğru aşırı asabi bir tip haline gelebiliyorsunuz.
5. Kan tahlili yapılıyor ilaca başlamadan önce ilacın dozu buna göre ayarlanıyor (kan tahlilide karaciğer dengeleri için filan gerekli)
6. Tedavi süresi içinde her ay düzenli olarak kan tahlili yaptırıp doktorunuza götürmeniz gerekiyor
7. Tedavi sonuç veriyor fakat başka yöntemlerle geçebilecek akne ve sivilceler için bu kadar eziyete değmez çünkü duyduğum kadarıyla kanser hastaları için ilaç aranırken bulunmuş bir ilaç olduğu söyleniyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...