Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

roaccutane kullanmış olan varmı?

Deli333

Öne çıkan mesajlar

saçım yüzüm elim ayağım her tarafım yağlıdır bu yüzden lise2de ve lise3ün bir kısmında kullandım bana piskoloji bozduğunu ilaç kullanmam bittikten sonra söylediler ama hiç bir şekilde ilacı kullanırken bir yan etki görmedim piskolojik açıdan. sadece dudakların çok kötü kuruyup çatlıyor eğer merhem sürmezsen birde sürekli doktor kontrolünde al ve ayda bir kan testi yaptır.
benim yüzümün durumu çok kötü değildi kullandığım zaman ama dediğim gibi cildim çok yağlı olduğu için bir türlü geçmiyordu bir ara baya alıyordum ama genede dediğim gibi bir yan etkisi olmadı genede eğer cildin çok yağlı değilse tek derin siyah nokta falansa onları krem sabunla falanda geçirebilirsin.

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 21 Ağustos 2004 15:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yok ama bu öyle değil merhem sürmezsen ağzını azcık açtığında direk dudakları çatlayıp kanıyor hehe sinir birşey dershane aralarında falan yemek yiyemezdim bazen birde çok komik bir görüntüsü oluyor dudaklarının :p neyse doktordan istersen zaten sana kitapçık veriyor herşeyi anlatan ilaçla ilgili.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Sağlık güzellikten daha önemli, bu yaşta bu heyecan niye anlamadım, 20 yaşına doğru sivilceler azalıyor zaten. Ayrıca bu tip ilaçlar hakkında araştırmalar halen devam ediyor nerden biliyorsun kanserojen olmadığını.. Ben yıllarca sivilcelerle barışık yaşadım kendinizle barışık olun biraz.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Mordrac_, 21 Ağustos 2004 15:59 tarihinde demiş ki:
Ben yıllarca sivilcelerle barışık yaşadım kendinizle barışık olun biraz.

hala da yaşarım ben..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE)
I'm not fat;I'm big boned(obeLix)
Üstüne Şehir Örten Şehir

www.heavymetaltr.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

benim saçlarım düzelmedi hala günde bir yıkamak zorundayım :p ama cildim tamamen düzeldi ayrıca normalin üzerinde yağ salgısıda sağlıksal açıdan iyi değildir giib geliyor[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

sorun sadece sıvılce olsaymıs bı ılac war malzemelerının ısmı war gıdıyosun eczaneye yaptırıyosun bende ole hıc fazla olmadıda ergenlıkte az cıkardı baga etkılı o ılacı kullanmazsan bunu annemler tatılden donunce ogrenır yazarı yaklasık 10 gun sonra[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dresquin, 21 Ağustos 2004 17:20 tarihinde demiş ki:
Böyle riskli bir ilaçsa gidip doktora veya eczacıya danışsan iyi edersin. Körün göz girmemek lazım böyle olaylara bence.

Abi kağıt imzalatıyorlar "Makadımdan köpükler çıkarsa günah eczacı amcada değil bendedir." diye.Daha ne?[signature][hline]Tragedy
Sosyal ağlarda paylaş

abartmayın ya, bende dudak çatlaması dışında hiç birşey olmadı hatta kan testleri bile normaldi en yoğun kullandığım zaman bile. O sorunlar sadece gereksiz yere kullanırsanız olur vücudunuz çok yağlı olmadıkça kullanırsanız iyi olmaz tabiki[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle saçma sapan şey olmaz.
Paticik'te tıbbi fikir almanın yasaklanmasını şiddetle öneriyorum. Aramızda 14-15 yaşında da çocuklar var ve belli ki roacutane gibi ilaçlar kolaylıkla elde ediliyor ciddi sorunlara yol açabilir. Git Acıbadem Hastanesine bir doktora görün o sana doğru ilacı yazacaktır böyle ekşi sözlükteki yazılarla kulaktan duyma yan etkilerle ilaç alınır/alınmaz diye bir şey yok. Bir gün gerçekten bu konu dışında ilaç sorma tıbbi danışma alma konuları yüzünden bir iş açılacak birilerinin başına ama...[signature][hline]Kız arkadaşıma mesaj atarım:
-Uyudun mu?
-Hayır sen?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım tam 4 kere yazdım. Doktor onermezse zaten kullanmıycam diye. Paticikteki yada sozlukteki arkadaşların tavsiyeleri sadece önbilgi ve tanıma amaclı olabilir. Dediğim gibi doktor reçeteye yazmadıktan sonra kullanmam. Teşekkürler fikirlerini yazan/yazmayan arkadaşlara.[signature][hline]$aban matrix Revolutions
Deli333
Sosyal ağlarda paylaş

doktorlar bunu söylemez asla yaşamış kişilerden aldım bu bilgiyi bende kullancaktım bunları araştırıp duyunca aman aman kalsın dedim sana tavsiyem deniz kenarındaysan denize gir bolbol ve yüzünü güneşe çıkar acayip işe yarıyo en azından bende yaradı baya bi azaldı[signature][hline]...:::Married With Children:::...

[Bu mesaj umutsavaci tarafından 21 Ağustos 2004 20:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün yan etkileri bunlar, anlamadıklarını yaz çeviririm. Bunların ilaçın prospektüsünden..
- Deride kuruluk (pullanma, incelme, kızarıklık ve kaşıntı ile)
- Epidermis'de hassasiyet (darbe ile kolayca su toplama)
- Nadiren acne fulminans yani delicesine ağır sivilcelere boğulma durumu oluyor bu
- Yüzde renk koyulaşması
- Burun mukozasında kuruma (yoğun burun kanaması ile birlikte)
- Boğaz mukozasında kuruma (ses kısılması ile)
- Göz akında / konjuktivada kuruma (bazen buranın iltahabı ile)
- Lenslere toleransın düşmesi ve nadiren keratit
- Görme problemleri (papilloedema, optic neuritis, corneal opacities, cataracts, decreased night vision, photophobia, blurred vision)
- Saçlarda incelme(geriye dönüşümlü) ve nadiren aşırı kullanma
- Bulantı
- Baş ağrısı
- Kilo kaybı
- Uyuklama hali
- Terleme
- Selim kafa içi kan basıncında artış
- Kas ve eklem ağrıları
Bunları çevirsemde anlamazsın, istersen açıklarım uzun uzun
- raised serum creatinine concentrations reported
- raised liver anzymes (rarely jaundice and hepatitis)
- raised plasma triglycerides and cholesterol (risk of - pancreatitis if triglycerides above 8 g/litre)
allergic, vasculitis and granulomatous lesions reported
- Diğer yan etkiler: Duyma bozuklukları, ruh durumu değişiklikleri, epilepsi, adet düzensizlikleri, hyperuricaemia, inflammatory bowel disease, paronychia and Gram-positive infections, bone changes. [/i][signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online

[Bu mesaj Qui tarafından 21 Ağustos 2004 20:51 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Qui tarafından 21 Ağustos 2004 20:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...