souldarkorn Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Hafif Öksürme - yutkunurken bademcik zonklaması şikayetleri ile gittiğim aile hekimi, gargara pastil verir diye beklerken 1000 lik antibiyotik dayadı. Yanında soğuk algınlığı ilacı ve sprey. 1000 lik çok değil mi ya ? Klamoks BID adında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 neye gore cok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edriel Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 ödem yapmış olabilir boğazın, başta çok anlamazsın yutkunma da hafif acı olur ama dolmuştur belki. 3 ay önce sabah akşam 1.5k lık iğne yedim bende 1 hafta. Sakın saatini geçirme antibiyotiklerin tekrar etmesin tam geçsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 doktorun dediğini yap yaptığını yapma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 boğazında kriptik tonsillit varsa anca, ama yok da sadece kızarıklık varsa gerek yok. istersen başka bir pratisyene daha git ateşin yoksa hiç. çünkü bazen hatalı teşhis olabiliyor bademcik iltihabında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edriel Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 benim 3 ay önceki boğazların fotoyu koysam buraya 2 gün uyuyamazsınız dfas 10 günde anca geçti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Evet birkaç arkadaşa da sordum. Bademcik diyip geçmemek lazımmış. Zamanında iyileşmez ise can yakar dediler. Burada yazılanları da okuyunca şüphem geçti. Daha önce boğazım şiştiğinde hiç antibiyotik kullanmamıştım. Bu sefer ki durum farklı anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edriel Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Bende de mesala ateş yoktu ama doktor sen nasıl ayakta duruyorsun bu cok ates ve halsizlik yapar eklem agrisi yapar demisti ama olmamisti yani. Lakin baya kötü duruyordu boğazım enfeksiyondan. Mikrobik durumlarda antibiyotik şart riske girmemek icin ve kesinlikle düzenli + saatinde kullanmak cok önemli. Bir de sigarayı benim gibi azaltmazsan 2 kati zamanda anca iyileşirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Aynen bende de ateş halsizlik yok. Günde 2 defa dedi doktor. Kullanalım bakalım. Sigara yok bende. İnşallah 2-3 güne geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Ne antibiyotiği ya sarımsaklı yoğurt yapıp ye. Şimdi içeceksin antibiyotiği bağırsak floran bozulacak bu sefer de başka ilaç verecekler onun için. Şeker gibi ilaç yazıyorlar herkese. Her gün düzeli çiğ sarımsaklı yoğurt ye 3-4 güne bir şeyin kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cacik Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 şu aralar tam seninki gibi krip. tonsilit vakaları salgın halinde, beni augmentin 1000 + macrol 500 + augmentin 1000 mg kullandırdı arka arkaya , dikkat et valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 kriptik tonsillitse eğer, boğazında beyaz beyaz lekeler varsa ne sarımsağı ne ılık suyu abi antibiyotiği dayıcan şakası yok. çocuklara çok yaklaşma bi de bulaştırırsın fena olur. ama boğazında sadece kızarıklık varsa (ki salgın harici durumlarda %70 ihtimalle böyledir) antibiyotik kullansan bi haftada, kullanmasan 7 günde geçer. ama doktor antibiyotik yazdıysa herhalde öküz değildir diye düşünüyorum, anca tonsilitiazis karışabiliyo bazen kriptik tonsillit başlangıcıyla, gidip de viral tonsilliti karıştırmaz herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 aman bas iste bu saatten sonra klamoks kullansan ne kullanmasan ne..icine sinmediyse git kultur yaptir 10 gun bekle..sonucuna gore atb baslarsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 hızlı antikor testiyle 2 güne çıkar ya en geç. kültür yaptır ab başla, kültür sonucu negatif çıkarsa antibiyotiği bırakırsın, pozitif çıkarsa devam edersin 1 hafta on güne tamamlarsın. bence en mantıklısı bu olur bak. bana gelsen böyle yaparım, kültür alır antibiyotik başlatırım, kültür sonucuna göre tedaviyi durdurur ya da devam ederim. tabi bunun için henüz hiç antibiyotik kullanmamış olman lazım, başladıysan eğer devam et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 bu dediklerini yapman icin de kafadan 100 kagit harcarsin enaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 onun yerine diyanet işleri başkanına mersedes alırız devlet ne kadar garip şeylere para harcıyo ya daha mezun olmayınca sadece işlemleri bilebiliyorum, fiyatları hakkında fikrim olmuyo tabi sdfg bi sıkıntı mı var, çek abi mrg! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Yok abi içtim bile ilacı. Kültür sonucunu beklemeye ne zamanım var ne de gidip yaptırmaya zamanım var. Bir de sonuç çıkana kadar en 3-5 gün yine içicem o ilacı. Sonuçta hiçbir şey yapmadan durmak daha sakıncalı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar