Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD kongre Salonu ve Faşizm simgeleri!


DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar



Fasces simgesi; bir tomar ince dal ve balta ile simgelenir.

Anlamı bireyselliğin toplumsal güç için feda edilmesidir.

Tabi burada ki toplumsallıktan anlayacağımız piramid düzenindeki toplumsallıktır yani bireyler aslında kendilerini toplum için değil, tepedeki seçkinlerin emelleri için feda etmektedirler. Örnek: Mısır ve firavunlar.



Üstte ABD Kongre Salonundaki "Fasces" simgeleri.


Alıntı:

(
Kıyametin 3661 yıllık formülü
Burak Eldem Söyleşisi

" Bugün ABD'nin "merkezi" olan Washington DC, yani "District Of Columbia" denen bölgenin adının, 1663 gayrımenkul kayıtlarında "Roma" olduğuna dikkat çekiyor Saussy. Dahası, bu bölgeyi güneyden sınırlayan Potomac nehrine ait bir kolun da 1902 yılında bile "Tiber" adıyla bilindiğini vurguluyor.

Bugün Amerikan demokrasisinin "kalesi" olarak düşünülen Capitol binasının da 1770'lerde bu bölgede, yani "Tiber kıyısında" en büyük arazi olan, Katolik senatör Daniel Carroll'ın toprakları üzerinde inşa edildiğine dikkatimizi çekiyor. Belki biraz bunaltıcı ayrıntılara da girerek, binanın bütünüyle Roma özentisi içinde olduğundan ve Roma sembolizminden izler taşıdığından söz ediyor Saussy:

Ancak ve ancak "Jupiter Tapınağı" niteliği taşıyan bir mekanın Roma'da Capitolium olarak adlandırılabileceğini anımsatıp, DC'deki Capitol'ün girişindeki Roma panteonuna ait tanrıları ve bu arada Jupiter'i resmeden kabartmaları ele alıyor.

Saussy'ye göre, kürsünün ardındaki devasa "Fasces" simgesi (ki faşizmin simgesel kökeni olarak bilinir) başta olmak üzere düzenleme, objeler ve genel atmosferiyle Capitol, tam bir Roma tapınağı..."[signature][hline]Tatil'deyim

Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amerıkalılar romanın torunlarımı oluyor sımdı oyleyse sezar nerde cleopatra eva peron mu oluyor o zaman avrupalılar ıse barbarmı neron nerde ve amerıkayı ne zaman yakıcak turkler amerıkayı ıkıyemı bolucek kavımler gocu ABD yı nasıl etkıledı bu herıfler madem roma tanrılarına tapıyor neden klıse actılar sumerlılerın ufoların ve hıtlerın bu olusuma etkısı nedır turkler abd de ne yapmalı clınton ı eros mu carptı oral ofısın adı oral ofıs olarak degıstırılmelımı stalın vefat etmıs sımdı saglık durmu nasıl ıllumınatı nerde oturuyor ne yer ne ıcer decal bushmu yoksa bushla sauron arasında bır bag kurabılırmıyız ABD nın kokenı orta dunyayamı dayanıyor batının orduları olayı varsa o zaman japonyamı ordu yollıcak ABD ye
bu soruların cevabını ıstıyorum[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada fasces faşist sembolu degıldır cahıllık sux
fasces romada kullanılan bırlıkten kuvvet dogar semboludur ve balta ıse temsılı demokrasılerde normal bır semboldur bir suru tahta bır araya gelmıs ve tek bır balta olan otorıteyı guclendırmıstır etrafındakı serıt ıse devletı ve ulus bılıncını sımgeler tarıh boyunca pek cok sosyal devlet bun sımge olarak kullanmıstır en son mussolını bunu carpıtıp kullandıgı ıcın bazı ınsanlar bınlerce yıllık bırlık sembolunu faşizm sembolu dıye tanımlandırmıştır
daha komıgı herhangı bır ırk tan olusmıyan ve baskanının yetkılerı coook sınırlı olan bır devletı faşizm ıle suclamaktır MHP faşizm e dayalı bır partı bunu yapıyor cok komık bence anca yazarlar kahrolsun faşizm die kendılerının faşist oldugunun farkına varmadan[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu tam sevki yilmaz isi olmus
"demokrasi ne demek? DEMO! Latince seytan! seytana tapanlar demek!!!"[signature][hline]freeedom, 15 Ocak 2005 19:35 tarihinde demiş ki:
beyler kotulemeyin nargileyi sutlu nargilede var peki o damı zararlı o nası zara veriyo acaba sutle su farklı maddeler o zmn o alveollere ne yapıo bunacaıklık getirin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahahaha :D

Fasces i araştıralım neler çıkacak bakalım...

Bu roma ne mistik bir yermiş yahu...[signature][hline]Amor omnia vincit.
Cogito, ergo sum.
Dabit deus his quoque finem.
Damnant quod non intelligunt.

Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!

[Bu mesaj asinanyavuz tarafından 24 Ocak 2005 10:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The FASCES was a cylindrical bundle of elm or birch rods bound together by red bands, from which an ax head projected; and which was borne by Lictors (attendants and body guards) before a Consul or high Magistrate, as a symbol of their authority.

Stephen Phenow, Editor of the Strategikon, provides the following: "The Fasces was adopted from the Etruscans. It symbolized the power of life or death that a Roman Magistrate had over the Roman citizen; who could be scourged by the birch rods, representing physical punishment for transgressions; or be beheaded by the axe for serious crimes."


Yeterince açıklayıcı herhalde... Devamı burada....

başıda orada :)[signature][hline]Amor omnia vincit.
Cogito, ergo sum.
Dabit deus his quoque finem.
Damnant quod non intelligunt.

Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...