Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oğlak eti


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bugün tansaştan aldım da öyle canım çekti..
nasıl yapılır. tavsiye alabilir miyim
kızartıyım mı fırında mı yapayım en güzel güveçte mi olur falan

var mı düzenli tüketen
Mesaj tarihi:
pascalnouman said:

ahahaha emine beder misin olm sen oglak eti ne ahahahaha


ya tansaşa dondurma almaya gittim
adam indirim var oğlak eti indirim var diye bağırdı
göz göze geldik istiyon mu dedi istiyom dedim aldım işte bu kadar
hiç düşünemedim bile şimdi elimde 1 kg et var gelin yiyek
Mesaj tarihi:
Bunyede yorukluk yoksa sabaha kadar ishal olma ihtimalin var tabi.

Benim baba tarafi yoruk, ondan mutevellit 2 kilo kebap yedim bana misin demedi sdfsd
Mesaj tarihi:
Esh said:

Bunyede yorukluk yoksa sabaha kadar ishal olma ihtimalin var tabi.

Benim baba tarafi yoruk, ondan mutevellit 2 kilo kebap yedim bana misin demedi sdfsd



oo gel ismarlayayim sana patlayana kadar..
Mesaj tarihi:
İyi temizlendiyse ishal falan olmazsın abi, üzerinde kıl varsa ishal yapıyor.

Bahar aylarında biz aileyle çok sık yeriz annem de güzel yapar.

Ya fırında 2-3 saat pişirecen (fırın torbasıyla), ya da çelik tencerede çok kısık ateşte tandır gibi yapacan. O da 3 saate yakın sürer.

Pamuk gibi oluyor ama bu yöntemlerle, et de tazeyse mükemmel lezzet.Kuzu eti 1 bu iki yani.
Mesaj tarihi:
yani altina *icirtmiyorsa besi ogladigir o..hayvanlar dagda o kadar gercek ot bitki rayihali yesillik yiyorlar ki zaten kekik filan dokmene gerek kalmiyor..ama genelde de bunyen o kadar baharati sunu bunu kaldirmiyor..
Mesaj tarihi:
Esh said:

Bunyede yorukluk yoksa sabaha kadar ishal olma ihtimalin var tabi.

Benim baba tarafi yoruk, ondan mutevellit 2 kilo kebap yedim bana misin demedi sdfsd


benim bunyede yok sanirim, oglak yedigimin ertesi gun circir. o gun bugundur dokunmam. dana ftw!
Mesaj tarihi:
dana22 said:

yani altina *icirtmiyorsa besi ogladigir o..hayvanlar dagda o kadar gercek ot bitki rayihali yesillik yiyorlar ki zaten kekik filan dokmene gerek kalmiyor..ama genelde de bunyen o kadar baharati sunu bunu kaldirmiyor..


abi genelleyip durmayın ya. Gözümüzün önünde dağ bayır gezen oğlağı kesiyor adamlar köyde kasabada. İyi temizlenmeli, yağlı şekilde yapılmamalı. Dediğim yöntemler ideal. Yapmaz bişey abartmayın
Mesaj tarihi:
Oglak eti odun atesli firinda yapilir. Gotur guzel bir pideciye onlar yaparlar genelde. Ayrica genelde 3 saat kadar pisme suresi vardir. Biz oyle parca ile degil direk avlayip tukettigimiz icin butunu anca pisiyor. Yalniz her yedigimde cok agir gelen seydir bu meret.
Mesaj tarihi:
şimdi suya koydum az bekletip temizlemeye geçicem
aha et budur gelişmeleri koyucam
beraber öğreniriz

fırında yapmaya karar verdik bu arada anamla

http://i.imgur.com/IqTh5vH.jpg
×
×
  • Yeni Oluştur...