Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tree of Life

Wisp

Öne çıkan mesajlar

yeni baslayacak arkadaslardan basligi okumaya usenenler icin yaziyorum
*online minecraft gibi
*açlik cekiyorum
*hava kararinca korkuyorum.etraf yaratik dolu
*hirsizlar biriktirdiklerimizi çaliyor kolayca.kilidi kirarlarsa her oyuncu 1 item alabiliyor 2 saatte bir.yapan 50 dakikalik suclu oluyor(kirmizi)
*katilin biri saldirdi bugun pek kazanci olmamasina ragmen zevkine
yıkılmaya yüz tutmus binanin onarimini 24 saat icinde yapmazsaniz tamamen yikiliyor.
bu kadar zor oyun oynamadim ama hala devam ediyorum.
39tl lik extra cantali secenegi isaretleyin alirken
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

iyi fikir değil bence onun yerine sosyalleşip çevrene adam toplasan daha mutlu olursun.
1 kişi bişey koruyamaz zaten.

ilk büyük köydeydim zaten göç başlıyınca başka yere göç ettim :)

Solo takılınca daha iyi kavradım, haritanın bir yerinde bir yeriniz daha var işte iyi yani, herkes tam kavrasın oyunu hele bir önümüz uzun daha çok şeyler yaparız.

Pirat gibi troll yememek için simdilik koymadım köyü tam oturtayım koyarım yerini.

Bir de tek başına bir şey yapamazsın demişin ama içinde her şeyi kurulu duvarları kapısı kuleleri her şeyi hazır bir şehir yaptım ve her saldırıyı çok az hasarla atlatıp hemen düzeltiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tymex said:

Dragonfire said:

iyi fikir değil bence onun yerine sosyalleşip çevrene adam toplasan daha mutlu olursun.
1 kişi bişey koruyamaz zaten.

ilk büyük köydeydim zaten göç başlıyınca başka yere göç ettim :)

Solo takılınca daha iyi kavradım, haritanın bir yerinde bir yeriniz daha var işte iyi yani, herkes tam kavrasın oyunu hele bir önümüz uzun daha çok şeyler yaparız.

Pirat gibi troll yememek için simdilik koymadım köyü tam oturtayım koyarım yerini.

Bir de tek başına bir şey yapamazsın demişin ama içinde her şeyi kurulu duvarları kapısı kuleleri her şeyi hazır bir şehir yaptım ve her saldırıyı çok az hasarla atlatıp hemen düzeltiyorum.

Yok savunma için köyde tek başınasın 5-10 kişi gelse istediğin kadar sağlamlaştır bir müddet sonra girer zarar verirler köye. Ama etrafında varsa patidaşların düşmana vuracam diye sana vurur düşmana vuracam diye koyunu, ineği telef eder eğleniriz. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Beni pek sarmadı oyun. Patidaşlarla toplu hayvanlık aktivitelerinde neşelenme umuduyla almıştım . Ama oyunun kendisi pek sarmadı.
Bi de 3 gündür crimim ya. Köyde balık malık tutarken pk oldum nasıl olduysa, her gün giriyorum 20 dakika var, gidip bir çalıya saklayıp afk bekliyorum. Ertesi gün giriyorum yine köyde yine crim. Ertesi gün yine köyde yine crim.
Sosyal ağlarda paylaş

bu sekılde hıc bı yere varamayız.

Her skillden 1-2 master crafter belirlenmesi lazım, once bu adamların skıllerı kasılacak 30-40'a matlar getirlecek ki herseyimiz tam olsun.

mevcut durumda, her skill hepimizde 5-10, bi boka yaramıyo haliyle oyle olunca.

yazın suraya crafting skillerinizi comment olarak eklim ben
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13QAu0t37qV8hLGvKB5NwRqGAJO1ehnMe408O0kD0-9Y/edit#gid=0
Sosyal ağlarda paylaş

Gluskap said:

Dün aldım hatta Pati Köyü'ne de geldim ama oynanmıyor. 15-20 FPS'yi çekemiyorum ben 2500k ve 560 Ti ile. Tamam 4 kişi yaptınız, tamam bağımsızsınız bunlar güzel şeyler ama yeter ya.

İade açtım hemen. Almayı düşünen varsa daha, performansın düzelmesini bekleyebilir.

senin pc'de sorun olabilir. Oyun baya düşük performans gerektiriyor aslında. Bak bir pc'ne istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

kim yapacak bu kral kilitleri arkadaşlar bi koruyamadık şu evleri ya , her oyun sessionımda ev yapıp evime itemlar koyuorum, bir sonraki sefer hep kaybetmiş oluyorum 1 kere bile tutamadım itemlarımı evimi ya

mining'te corumlu önde suanda ben de kasiyorum vakit oldukca ama ben 17'yim,corumlu 22 ve cok zor artıyor.Yardım edin adama... cooper verin eritsin sizin için geri versin.Bu şekilde 25'lesin akşama , kilitleri ben hallederim.

Bu arada aklıma şöyle birşey geldi. Şimdi biz guild lock takınca guild'den olmayanlar giremiyor bu yüzden kapının birini paticik'ten biri kurucak. 2. kapıyı'da atıyorum paticik2' guild'inden biri build yapıcak.

Bir guild lock bizimkine takıcaz, bir guild lock pati2'ye takıcaz.Bu sayede aynı sur altında barınırız.
Sosyal ağlarda paylaş

Craftin konusunda organize olmamız lazım ;
[list]
[*]oyunda crafting skill kasmak gayet zor, dün carpenterda 28'den 32'ye çıkmam bütün günümü aldı.
[*]20'den sonra bütün crafting skilleri çok zorlaşıyor.
[*]Emin olun ki bizde hoşumuza gittiğinden bu skilleri kasmıyoruz (malum kasması über zor), sırf town'da ihtiyaç olduğu için.
[*]oyuna yeni başladı iseniz veya oynayıp oynamaya devam etmek konusunda kararsızsanız yapacağınız en iyi şey, bu crafterların ihtiyaçlarını öğrenip onlara malzeme sağlamak, bütün master crafterlarımızı 30 civarına getirince zaten, şehrin bütün ihtiyaçları karşılanacak; duvarlar çekilecek, hepimizin silah ve zırhları hazırlanacak - bu noktadan sonra kendi craft skillerinizi geliştirebilir veya pvp'ye başlayabilirsiniz.
[*]bu sekilde bir organizasyon belirlemezsek, hepimizin skilleri 5-10 seviyesinde olduğu için ve hiçbir şeyi doğru düzgün yapamadığımız için, eninde sonunda sıkılınıp oyun bırakılacak. oyunu oynamaya devame etmenin tek yolu organize olmak.
[/list]
Ben mevcut skillere gore bi master-crafter listesi belirledim; https://docs.google.com/spreadsheets/d/13QAu0t37qV8hLGvKB5NwRqGAJO1ehnMe408O0kD0-9Y/edit#gid=0

Mevcut durum:
Blacksmith: ?
Carpenter: Bonesoul
Cooking: ?
Farming: ?
Fishing: ?
Healing: ?
Mining: Corumlu
Sewing: Korax
Tinkering: Karaca
Logging: ?

[list]
[*] Her skillin 2 master crafter'ı olacak. Biri yoksa diğer halleder işleri.
[*]İtirazı olan varsa şimdiden edin.
[*]Master crafter başvurunuzu spreadhsheet'ten commentlerle yapın, oyun içi ve forumdan takip etmem mümkün değil.
[/list]
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben mesela sewing ve farming için starter mat toplamak için baya baya uğraştım. 80-90 belki 100 tane flax topladım. Farming için tonla seed, bok vs topladım. Benden fazla skilli olan adam olabilir. Ama bu kadar uğraşım boşa mı gidecek?

Hani Crim olurum isterseniz. Combat da kasma planım var ileride ama şuan bana paso silah, armor, yemek ve bandaj sağlayacak kimse yok. Ölüm riski çok fazla. Bunları paso sağlayacak biri var ise direk combat kasayım.

Dediğiniz doğru. Önceliği yüksek olanlara verelim ama biz de kendi çapımızda topladıysak yapalım işte. Duvar ve kilit vs olaylarına katılıyorum ama. Onlar şehir güvenliği için önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

su duvar ve kiliti yapalım ondan sonra herkes istedigini yapsın

tamam da işte bu crafting organizasyonu konusunda bi fikir birliğine varılmadığı için ne bana ne çorumluya mat gelmiyo, 2 gecedir duvar çekiyorum, hala birileri çıkıp önce duvar yapılmalıydı diyo.

Bende diyorum ki işte madem duvar istiyorsunuz bırakın skill kasmayı kendi şahsi şeylerinizle uğraşmayı mat getirin. 3-4 tane adam dışında duvar olayını bi yerine takan yok, anca konuşan var. Ne yapayım ben tek başımamı çekeyim koskoca duvarları.

Bu kadar yazıyoruz buraya anlatıyoruz, adam çıkmış crafting spreadsheet'e hala ben BS kasacam diyo, bakıyorum adamın BS 0. iyi kas abi sen BS kas ama duvar yapılmadı bs matlarım evden çalındı diye ağlama.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone bi plan çıkarın tüm duvarlar + kulelerin imalatı ve tamamlanması için ne hammadde lazımsa sheete yazalım. Bir gecede toplayalım.

Artık anlamış olmanız lazım ki bu oyunda parça parça birşey yapılmıyor. 10 kişi ölümüne girişicez 2-3 saatte herşeyi koyup geçicez. Birşey yapılacağı zaman haftada 2-3 event koyarız böyle el birliğiyle hallederiz sonra kim ne kasıyorsa kassın yine.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

senin pc'de sorun olabilir. Oyun baya düşük performans gerektiriyor aslında. Bak bir pc'ne istersen.

Çok çeşitli bir sürü oyun kurulu hiçbirinde bu tarz sıkıntı yaşamıyorum. Oyunun Steam formuna fps yazıp aratın başlıklar çıkıyor zaten.

Rahatça oynayan vardır ama bayağı sizin gibi. Sürücü veya mimari farkı olabilir belki bilmiyorum. İşlemci ve ekran kartı kullanımı %20'lerde geziyor bende niyeyse.

Neyse iyi oyunlar. Çiftçi olacağım başka oyunlara bakacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...