Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RunUO 1.0.0 will be released today..


Ceday

Öne çıkan mesajlar

Sonunda 1.0 ı source codeları ile beraber yayınlıyorlar.Meraklılarının da haberi olsun. Eskisi kadar ilgilenmesem de mutlaka bi ara source codelara göz atacagım. C# veya RunUO ile ilgilenen herkese tavsiyem, mutlaka detaylıca incelesinler..
En azından büyük projelerde nasıl planlı programlı kod yazılır onu ögrenme imkanları olabilir (Hiyerarşik yapı bakımından)

krioss'un 1.0 hakkındaki yazısı
changelog

[Bu mesaj CEDAY tarafından 21 Ocak 2005 09:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence krrios'un da dediği gibi, değişecek pek birşey yok. sadece kendini geliştirmek isteyen insanlara yardımcı olacak.

yoksa zaten %7lik bölümü override edilemeyen bir emülatör için pek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. yapacak adam %93'le de yapacağını yapardı..[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Open Source tam olarak nedir? Yani open Source olması örneğin bir runUO server admine neler yapma imkanı verir + ları neler olur? Biraz bilgisizim bu konuda da.

//Bu release bi bakıma kötü oldu. Henüz incelemedim ama Faction Publish 29 vs vs vs da bu release ile gelmiş. Yani direk server açabilecek herkes Ortalık runUO server dolmaz umarım.[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Open Source- Açık Kod demek. Yani programı dagıtırlarken sadece binary seklinde degil, geliştiricilerin bizzat yazdıgı kodları da beraberinde veriyorlar. Dolayısıyla herhangi bir değişiklik yapmak istediginizde sadece size verilen kısımdaki kodlarla degil, "source" daki kodlara da erişiminiz bulundugundan sizi kısıtlayacak herhangi birşey kalmamıs oluyor. Ondan sonrası sizin ne kadar iyi kod yazabildiginize kalmıs.

Tabi lisanlı bu kodlar. GNU/GPL ile dagıtılıyor genelde acık kodlu yazılımlar. Alan herkes istedigi gibi değiştirebilir ve değiştirilmiş seklini de yine tekrar kendisi dagıtabilir, ancak yine kodları ile birlikte.

Ha bir de acık kodlu yazılımlar icin "free" lafı kullanılır. Bu Türkiyede genelde yanlıs algılanıyor. "free" nin Türkce karsılıgı bahsettigimiz konseptte "bedava" degil, "özgür"dür. Özgürlük de önceden bahsettigimiz gibi istediginiz değişiklikleri yapabilmeniz ve tekrar dagıtabilmenizden gelmektedir..

Türkiyede simdilik acık kodlu yazılımlar pek fazla yok ne yazık ki. Reklam olmasın o yüzden ben, kendi calıstıgım projeyi sölemiyim :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...