Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polonya'da yaşayan / çalışan ?

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Mesela Ingilizce bilinme oranı nedir tahminen ? Sokağa çıktığınız zaamn problem yaşamadan ( Ing konuşarak ) işlerinizi halledebiliyor musunuz ?

Asgari maaş nedir, ortalama 2-5 yıllık tecrübeli bir mühendis maaşı nedir ( aslında pati'de bu profile uygun adam daha çoktur diye öyle sordum, başka bir meslek/tecrübe grubu bilgisi varsa onu da öğrenmiş oluruz )

Yaşayan patileri yönlendirin bu topike de biraz anlatsınlar ülkeyi :)
Sosyal ağlarda paylaş

erasmusla bi polonyali yahudi mimar gelmisti..devlet univ de calisiyordu bielski bialadan ..o diyordu ..devlet cok az veriyor kiralar cok pahali normalde 70 80 mt2 lerde yasamaya hazir olun diye..eleman yahudi oldugundan varlikliydi..devlet maasi anca yeme icmeme yetiyor luksumu disarida yaptigim is karsiliyor diyordu yunanistanda yazligi vardi..sanirim gaydi..2000 2500 euro aliyorum diyordu..

polonya genelde ucuz almanyanin daha ucuz versiyonu gibi ..ucuz ve egitimli is gucu ve cilgin nufus var.o yuzden yatirim cekiyor bayagi..ama ben yasamak isterdim..

cogu da ingilizce biliyor ozellikle genc kesim anlasmaniz sorun olmaz..
Sosyal ağlarda paylaş

ben de erasmusla polonya'dayım hani izlenimlerim ingilizce bilmiyor üniversite öğrencileri hariç kimse, maaşlar düşük avrupa ortalamasına göre baya ama hayat çok ucuz her şey acayip ucuz, pattesin kilosu 50 kuruş falan, ırkçılık hat safhada, sırf siyah saçlı siyah sakallı olduğunuzdan yabancı olduğunuzu anlayıp ırkçılık yapıyorlar falan aşırı katolik ülke. erasmus bu eğlenceli falan olur dedim ama yok yani polonya inanılmaz sıkıcı geldi bana, havası falan bile boğuyor insanı, belki varşova farklıdır bilemeyeceğim. bira 1 tl'den başlıyor marketlerde, 2 tl ye barlarda var. maaşlar konusunda ise saati 10 zloty sanırım asgari ücret ama emin değilim. dili hayatımda gördüğüm en iğrenç en rezil dil, bi bok anlaşılmıyor afedersiniz lanet olsun böyle dile. şıçışışışçıçıçı herşey böyle duyuluyor ne konuşsalar.

42 cm pizza 15 tl.
Sosyal ağlarda paylaş

wroclaw ve krakowda turistik amaçlı bulundum.

krakow yaş ortalamasının biraz daha yüksek olduğu bir şehir çok hareketli değil.

wroclaw tam aksi. öğrenci oranı yüksek eğitim oranı yüksek kimle konuştuysak ingilizce iletişim kurabildik mesela. bayanları zaten anlatmıyorum efsaneler. gece hayatı da çok güzel.

gezerken dikkat etmiştim polonya özellikle bu sene göç oranını arttırmış reklamlar vardı sağda solda tabi eğer göç etmeyi planlıyosan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...