Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rollei 6s WIFI Actioncam

dasBock

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Doğum günümde Rollei 6s hediye edildi. Fotoğrafçılık ile ya da actioncam'ler ile ilgili herhangi bir profesyonel uğraş içinde olmamakla birlikte izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

http://i.hizliresim.com/0qDnmY.jpg
Ürün özellikleri altta(Kaynak: http://www.rollei.com/products/actioncams/cams/actioncam-6s-wifi,p158949)

Ürün Özellikleri

Super Slow Motion 720p/120 fps (1280x720), 1080p/60 fps (1920x1080)
Wide-angle lens with 150° viewing angle – adjustable in 4 steps (150°/120°/100°/80°)
Integrated WiFi with about 40 meters range
Simply access via Smartphone or Tablet PC* via App (iOS / Android) to the camera and watch or share videos and photos
Video Time Lapse function with adjustable time intervals (1/2/5/10/30 sec.)
Continuous Shooting: 3, 6 and 8 frames per second
Scope of delivery: Rollei Actioncam 6S WiFi, Removable Display, Underwater Protective Case with 2 exchangeable Rear Panels for diving (1x for use with display and 1x for use without display), Camcorder Plate, Standard Mount, 2-Pin Mount, 1 Flat Adhesive Pad, 1 Curved Adhesive Pad, Rechargeable Lithium- Ion Battery, USB Cable, Manual and CD.
Dimensions

Width 6 cm
Height 4.3 cm
Depth 4.6 cm
Weight 113 g
Overview of functions

16.0 Megapixels
150°-Wide-angle lens adjustable in 4 steps (150°/120°/100°/80°)
180° turnover shooting
Full HD video resolution (1080p)
Super Slow Motion
Video Time Lapse function
Continuous Shooting
Integrated WIFI (40 meters range)
Easy access via Smartphone/Tablet PC via App (iOS/Android)

Sanırım bu ürünün muadili GoPro Hero4 Silver

Özellikler

Features 1080p60 and 720p120 video, 12MP photos up to 30 frames per second, built-in Wi-Fi and Bluetooth®, and Protune™ for photos and video. Waterproof to 131’ (40m). - See more at: http://shop.gopro.com/EMEA/cameras/hero4-silver/CHDHY-401-master.html#.dpuf

Yanılmıyorsam GoPro ürününe göre en büyük artılarından biri 16MP ve 60fps özelliğine sahip olması. Ürünle birlikte el askısı ve sabitleme aparatları geliyor. Ürünün dijital ekranı geçmeli olarak tasarlandığında ağırlıktan tasarruf edilmesi gerek durumlarda kolayca çıkarılabiliyor. ekransız modeli için de özel bir koruyucu su geçirmez aparat yine kutu içerisinde mevcut. kutuda herhangi bir hafıza kartı çıkmıyor. GoPro'ya göre eksilerinden biri de sürekli çekim modunda 8fps olması (GoPro'da 10fps).

GoPro ürününü sadece mağazada inceledim çok detayını bilmiyorum ancak Rollei'daki ekran çok büyük kolaylık sağlıyor bana şu ana kadar. Playback modu ile video ve resimleri izlemek mümkün. 3 yüzeyinde mikrofonu var ve actioncam için iyi bir kayıt kalitesi sağlıyor. ürünün korumasıyla birlikte toplam ağırlığı 113gram. GoPro'nunki 82 gram ancak bu koruma kutusu varken mi yoksa çıplak ağırlığımı bilmiyorum.

üründe tek sıkıntı çektiğim nokta(şimdilik) tuş kombinasyonları. kitapçığında kamera üzerindeki tuşların kombinasyonları bulunmuyor sadece üstteki iki tuştan bir ok çıkarılmış ve power sembolü var. kamera switch'inden kapalı bile olsa koruma takılıyken bu iki tuşa basarak aktifleştirmek ya da stand by'a almak mümkün ancak özellikle dün bu konuda biraz sıkıntı çektim. iki tuşa basıp açtım sonra kapatmak istedim. kapandı ancak tekrar açarken no sd deyip hata verdi ve ekran belirmedi. sd kartı çıkarıp takınca düzeldi ki su altında ya da korumanın çıkarılmaması gereken konumlarda bu biraz sıkıntı gibi duruyor.

üründe WiFi özelliği var ve ücretsiz uygulamasını telefonunuza indirdiğiniz taktirde kamera görüntüsünü aktif olarak alabiliyorsunuz yani timer kurmak yerine ortamda wifi varsa doğrudan telefonunuzdan komut verebiliyorsunuz. ancak bu uygulama hala geliştiriliyormuş o yüzden resim kaydetme olayı çok pratik değil. eğer telefona kaydetmek istiyorsanız önce kameranın wifi'ına bağlanıp resimleri telefona kaydediyor, sonra kameranın wifi'ından çıkıp normal wifi'a bağlanıp telefona attığınız resimleri dropbox ya da diğer sağlanan platformlara yüklüyor sonra da dropbox'tan telefonunuza kaydediyorsunuz. tahmin ediyorum kısa zaman içinde bu sorun çözülecektir. telefon üzerinden de çekim modlarını değiştirmek mümkün bu arada

gelelim maddi kısmına.
Ürünün Saturn Almanya fiyatı 199€. GoPro Hero4 Silver resmi site fiyatı ise 399$ yani yaklaşık olarak 354€. Fotoğrafçılıkta iyi olanlar ürünün kıyaslamasını yapıp artı ve eksilerini benden daha iyi aktaracatır diye düşünüyorum ancak benim izlenimlerim dahilinde yarı fiyatına daha iyi bir ürün gibi gözüküyor.

bu da böyle bir anımdır. :)
Sosyal ağlarda paylaş

evet ben de aynı fikirdeyim ancak dediğim gibi konuya tam hakim olamadığım için böyle bişe demek istemedim. anladığım kadarıyla gropro'da marka satıyor. biraz şekil olsun dersen gopro ancak rollei daha iyi kalite sunuyor. bi de rollei tabi bu markayı ben bile biliyorum:P
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...