Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7 haziran seçim - yurtdışı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yurtdışına çıkmadan eğer yurtdışında kalacağın yere ikametini çıkartabilme imkanın varsa sanırım oy kullanabilirsin ama galiba onun içinde yasal süreyi geçirdin çünkü 1 mayıs'tan itibaren yurtdışında oy kullanılmaya başlanıyor diye hatırlıyorum.
Mesaj tarihi:
oturumun yurtdisinda degilse, havalimaninda oy kullanamiyorsun.

Konsolosluk icin, konsoloslugun buldugu ulkede ikametin olmasi; havalimani/sinir kapilari icin, yurtdisinda ikametin olmasi gerekli.
Mesaj tarihi:
Bir partinin yurtdışında aldığı oylar, seçim bölgelerine, o partinin oyu oranında dağıtılarak ekleniyor.
Ne oranı dersen, partinin o seçim bölgesinden aldığı oy / partinin aldığı toplam oy.
Mesaj tarihi:
işte o bölgeden aldığı oyun toplam oyuna oranı kadar ekleniyor. X seçim bölgesindeki oyu toplam oyununun %10'uysa, yurtdışı aldığı toplam oy da 100 bin diyelim, 10 bini o seçim bölgesine eklenecek.
Mesaj tarihi:
Gallant said:

Konsolosluk icin, konsoloslugun buldugu ulkede ikametin olmasi; havalimani/sinir kapilari icin, yurtdisinda ikametin olmasi gerekli.

çalışma iznim var burada, 6 aylığına geldim. konsoloslukta kullanıyor olmalıyım o halde?
Mesaj tarihi:
logtrig said:

Gallant said:

çalışma iznim var burada, 6 aylığına geldim. konsoloslukta kullanıyor olmalıyım o halde?

Aquila nin dedigi gibi, tamamen adres beyanina bagli oy kullanma. Calisma izni hava civa malesef.
  • Yeni Oluştur...