Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kontratin sonunda ofiste bos bos oturmak ya da oturmamak.

di

Öne çıkan mesajlar

di said:

Ya bu arada oyle hayal satmis gibi olmayayim ama Londra'da calisacak IT'ci icin oyle cok aman aman bi para degil £300/gun. Kotu degil ama oyle vaay cok super denilecek gibi de degil. Diger yandan Java/C++ developer'lar icin 600/gun'e kadar yolu var rahat rahat.

Bu arada pound kazanip pound harciyosunuz + vergi oduyosunuz derken baya bi kirpiliyo aldiginiz para. Gunde 300 alsam 3 aya ev taksidine girerim diye Turk kafasi hesaplar yapmayin yani hic.

ayiptir sormasi ama eline kalan net para nedir günlük.
Sosyal ağlarda paylaş

Daily rate ustunden hesap yamadim hic ama;

Sirketine giren paradan sirket masraflari cikinca kalan ustunden %20 corporation tax oduyosun.
Onun haricinde sirketten kendine aldigin para icin; ilk 10K vergiden muaf. Sonraki 32K icin de yine bi %20 oduyosun. 32K'yi gecen kismi icin %40, %50 diye gidiyo ne kadar para cektigine bagli olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Devlet yardimi ve sosyal haklar nispeten duzgun islediginden olmuyo o tip seyler (ya da biz gormuyoruz) ama paranin ne kadar oldugu onemli degil ya. Konuyu actigim gunun aksami butce gerekcesiyle 2 kisi isten kovuldu mesela. O gun isim bitmedigi icin ertesi gun de geldim ama kovulma olayi ertesi gun olsaydi ve oylesine "giydir gitsin" kafasiyla gelseydim dokunurdu cunku o kisilerin kovulmalarinda payim oldugunu dusunurdum.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

Remus said:

1 Seterlin 4 Tl küsür yani. Günlük 1200 TL, %50 kırpılsa 600 TL.

olay o degil ya. yani atiyorum almanyada 1k euo kazaniyorsan 1k tl gibi düsün. 1k euroyu almanyada kazanip trde harcamiyorsun. öyle bir denklem yok yani.

Orası öyle de, yine de rakam olarak aynı maaşı pound cinsinden alsan daha rahat ediyorsun bariz. Bigmac index gibi kahve index yaptım misal, Starbucks kahve 7-8 TL TRde, 2.70 pound filan Londra'da. TR de 6000 TL alıyorum, 6000 pound u Londra da alsam bariz daha rahat yaşarım. (Kira hariç, orada acımıyorlar)

ETA: Daha az cahil versiyonu: PPP ile Exchange Rate Parity bir değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...