Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tapu Trampa


cacodemon

Öne çıkan mesajlar

İstanbul Çekmeköy'ün eski sitelerinin birinden konut kredisi ile daire almayı planlıyoruz. Fakat emlakçı dairede trampa olduğunu söyledi. Yani karşı komşunun dairesi ile bu dairenin numaraları karışmış. Dolayısı ile eksperler değerleme yapmıyormuş.

İşin ilginç yanı, karşı komşu yakın zamanda mortgage kullanarak dairesini satın almış. Akbank başvurusu trampa yüzünden red olunca Garanti'den kullanmışlar.

Tapu ve kadastrodan anlayan arkadaşlar varsa yol gösterebilirler mi? Bu daireyi kredi ile almak için ne yapmak gerekir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tapu sahipleri gidip tapuda düzeltme talep etsinler. Tapular kat irtifakı tapusu mu?

Bu işlemi şahıs başvurusu doğrultusunda yapmayabilir Tapu. O yüzden ortada hatalı bir durum varsa, bu durumu anlatan ve doğrusunu resmi belge ile açıklayan bir yazının belki Belediye aracılığı ile tapuya gönderilmesi çözüm olabilir.

Tabi site yönetimi mi var apartmanda ne var bilmiyorum. Bunun için karar aldırmak da gerekebilir Tapu'ya gitmeden önce, gidip iki taraf da derdini anlatsın işte Tapu yönlendirir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

site. 99 yılına ait tapusu var, üzerinde "kişi lehine kat irtifakı" yazıyor.

emlakçı, tüm blok başvuru yapmalı yoksa düzelmiyor diyor. fakat nette lisanslı harita kadastro bürolarının hazırlayacağı teknik raporla 2 malik başvursa düzelir diyor. tabi harç bedeli yansıyacağı için diğer malik yanaşır mı bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...